Podržite nas!

„Pilula za dan poslije“ - pilula za prisilni abortus?

15.12.2014 15:45

Nedavno smo objavili vijest da postoji mogućnost da će se, ukoliko Europska komisija donese obvezujuću odluku abortivna pilula „ellaOne“, slična piluli RU-486, u Hrvatskoj prodavati bez recepta. Nedavno je Jutarnji list objavio još jednu vrlo zabrinjavajuću vijest u članku naslovljenom „Nova metoda abortusa – Pilula za pobačaj kod kuće uskoro stiže u Hrvatsku“ uz objašenjenje u podnaslovu „Više od polovice abortusa u Europi obavlja se tabletom RU-486, koja bi i kod nas mogla istisnuti kirurške metode“. Radi se o kemijskom abortusu kojim će se ženi omogućiti da uzimanjem hormonskih tableta izazove pobačaj kod kuće koji će trajati danima. Donosimo članak o događajima iz SAD-a gdje je već liberalizirana prodaja takvih „lijekova“. Brojne zloupotrebe i nasilje nad ženama pokazuju da je kemijski abortus ništa drugo doli lakše izvođenje prisilnog abortusa koji se i danas događaju i kod abortusa kirurškim putem jer u mnogo slučajeva žena se nalazi pod pritiskom svojih „najbližih“ da pobaci dijete. Napominjemo da su to samo neke od mogućih implikacija kemijskog abortusa.

 

Muškarac pokušao zadaviti curu i prisiliti ju da proguta „pilulu za dan poslije“ kako bi abortirala njihove dijete


Autor: Ben Johnson

Objava: 4. prosinac, 2014.

U saveznoj američkoj državi New York policija je uhitila 44-godišnjeg muškarca za koga govore da je rukama davio svoju djevojku prisiljavajući ju da proguta tzv. pilulu za dan poslije kako bi abortirala njihovo dijete.

Sinoć u 19h policijski ured šerifa okruga Ulster odgovorio je na poziv upućen na broj 911 koji je stigao s mobitela žene koja nije bila u mogućnosti govoriti jer ju je 44-godišnji Thomas A. Pfeiffer stiskao za vrat i prisiljavao ju da „popije pilulu koja će prouzročiti abortus.”

„Mislimo da se radi o piluli koju popularno zovu „Plan B pilula“,” izjavio je za lokalne medije policijski detektiv poručnik Ed Brewster.

Poručnik Brewster rekao je da je žena nazvala Pfeiffera nakon što je učinila test na trudnoću koji je „ispao pozitivan“. Njezin ju je dečko tada odveo njenoj kući u Rosendaleu, mjestu na jugu savezne države New York, nakon čega je uslijedila prepirka, tvrdi Brewster.

Žena je odvezena u obližnju bolnicu, tretirane su joj lakše ozljede na vratu, ali je „fizički u dobrom stanju“, rekao je Brewster.

Pfeiffer je optužen za dva krivična djela: davljenje drugog stupnja i abortus drugog stupnja.

Vođe pro-life organizacija upozoravali su da će neizbježno dolaziti do ovakvih zlodjela jednom kada bude zakonski dozvoljeno prodavati „pilulu za dan poslije“ bez recepta, čime će se seksualnim predatorima omogućiti da izbrišu posljedice svojih zločina, a ljutitim dečkima i ljubavnicima omogućit će se prisiljavanje žena na abortus djece koju one žele zadržati.

Prošlog travnja savezni sudac Edward Korman iz New Yorka prisilio je Agenciju za hranu i lijekove da dozvoli prodaju „pilule za dan poslije“ bez recepta djevojkama svih dobi .

Sedam mjeseci kasnije udruga Američkih studenata za život objavila je skrivenom kamerom snimljenu video snimku muškarca koji zaposlenicima ljekarne objašnjava kako kupuje „pilulu za dan  poslije“ kako bi ju dao svojoj 15-godišnjoj djevojci protiv njezine volje .

Ukoliko se Pfeifferov slučaj na sudu dokaže kao istinit, bit će samo jedan od mnogih sličnih slučajeva na rastućoj listi muškaraca koji su svoje trudne žene prisiljavali na uzimanje abortivnih sredstava, uključujući i one koji su tako nešto uradili bez znanja žene.

U siječnju je John Andrew Welden osuđen na 14 godina zatvora nakon što je svoju bivšu curu prijevarom prisilio da uzme abortivnu pilulu. Remy Jo Lee, njegova žrtva, rekla je:  „Svaki dan mi je noćna mora od kada je sve to počelo .”

Predsjednica Demokratske stranke Debbie Wasserman Schultz iz Floride nazvala je prijedlog zakona koji je napravljen kako bi slična zlodjela postala kažnjiva zakonom savezne države, nakon što je slučaj Remy Jo Lee uzburkao javnost, „iracionalnim i pogrešnim." 

U srpnju je Scott Robert Bollig iz Kansasa optužen da je u palačinke za svoju djevojku umiješao abortivno sredstvo, misiprostol (Cytotec), zbog čega je izgubila njihovu bebu.

Velik broj medija u saveznoj državi New York pogrešno su „Plan B pilulu“ opisali kao „neabortivnu pilulu.”

Međutim, dr. James Trussell, ravnatelj Ureda za populacijska istraživanja Sveučilišta Princeton koji je vjerojatno vodeći autoritet na području tzv. Plan B pilue, prošle je veljače zajedno s drugim autorima napisao izvješće u kojem se navodi da „žene moraju biti informirane“ o tome da hitni kontraceptivni lijekovi poput „Plana B pilule za dan poslije“ mogu prouzročiti rani abortus .

Napisao je kako „Plan B pilula“ „može ponekad spriječiti implantaciju oplođenog jajašca u endometriju.”

Znanstvenici se slažu da život počinje začećem . Prema tome, „pilula za dan poslije“ ponekad može prouzročiti rani kemijski abortus.  

Izvor: Lifesitenews.com

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!