Podržite nas!

„TED 2“ nije film za djecu već bajka za „napredne“ odrasle

26.06.2015 11:00

Režiser komedije o plišanom medvjediću koji govori dosjetio se u drugom nastavku filma učiniti „Teda“ još naprednijim: plišani medvjedić glumi „različitost“ i vodi bitku za svoja „seksualna prava“. Nemojte se slučajno zabuniti i odvesti svoje mališane u kino gledati „Ted 2“ jer biste se mogli naći u vrlo nezgodnoj situaciji....

„Ted 2” je drugi nastavak američkog filma o medvjediću Tedu, plišanoj igračkici infantilnog filmskog lika Johna Bennetta koji je kao usamljeni dječak zaželio da njegov medvjedić oživi upravo u trenutku kad je padala zvijezda padalica. Film je 2012. režirao Seth MacFarlane, a u glavnim ulogama su Mark Wahlberg i Mila Kunis. Drugi nastavak u hrvatska kina dolazi danas, 25. lipnja, i iako je glavni lik u filmu plišani medvjedić, film nosi oznaku „nije preporučen za maloljetnike mlađe od 15 godina“.

Naime, već u prvom dijelu dogodovštine medvjedića Teda nisu preporučljive za djecu budući da se medvjedić druži s prostitutkama i prilično je loš utjecaj za svog kompanjona Johna sudeći po reakcijama Lori, Johnove zaručnice. Kako se Lori i njezin zaručnik uvijek svađaju jer se John previše provodi s Tedom, Ted nalazi posao u trgovini mješovite robe i tamo upoznaje svoju djevojku Tamy-Lynn, koju iza leđa zove pogrdnim nazivom „white trash“, koji se u SAD-u koristi za pripadnike najnižih slojeva američkog društva koji su slučajno bijele kože.

I prvi i drugi nastavak filma obiluju vulgarnim rječnikom i u njima se opisuju pornografske scene, koje Ted čak i imitira. Plišani medvjedić čak puši travu ili neku jaču drogu. Film je očito vrlo pomaknuta fantazija u kojoj se „seksualna naprednost“ nagrađuje promaknućem na poslu i karijeri. Pa tako Ted, svaki puta kada ga njegov nastrani šef uhvati u nekim seksualnim nepodopštinama na poslu, umjesto da dobije otkaz, dobiva promaknuće. Primjerice, kada su Tamy i Ted uhvaćeni kako se seksaju na namirnicama koje prodaju kupcima ili kada šef naiđe baš u trenutku kada Ted na odjelu za delikatese jede krumpirovu salatu s gole guze svoje djevojke Tamy-Lynn. Za nagradu, Ted istog trena postaje poslovođa trgovine.

Drugi nastavak filma bavi se nekim „gorućim“ pitanjima suvremenog svijeta – kako začeti dijete putem potpomognute oplodnje i donora sperme i kako se izboriti za svoja „seksualna prava“. Naime, Ted se u drugom nastavku „ženi“ i želi imati dijete, ali kao medvjedić to ne može, pa traži donora sperme. Vjerni prijatelj John pomaže mu da ukradu spermu od neke slavne zvijezde, no kada ne uspiju, prijatelj mu donira svoju spermu. No, i kad „žena“ od medvjedića začne dijete putem potpomognute oplodnje, sud ne želi priznati očinstvo medvjediću jer je medvjedić, a ne čovjek, pa film prati njegovu borbu u sudnici da mu se zakonski prizna status čovjeka...

Možda ste vidjevši oglasni plakat filma s medvjedićem došli na ideju da bi baš bilo zgodno povesti svog mališana u kino i pogledati ovu „komediju“ u kišno popodne. No, smatramo da to baš nije dobra ideja ukoliko mu ne želite objašnjavati što je to „sperma“, što je „donor sperme“ te  zašto i plišani medvjedić ne bi imao pravo na brak i djecu samo zato što je različit. Morali bi osim toga objasniti i mnoge druge čudne stvari u filmu koji zapravo promiče surogatstvo lukavo se koristeći likovima i „bajkama“ koje privlače dječju maštu.

Trailer filma:

 

Izvor: Narod.hr

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!