Podržite nas!

9-godišnjake u Velikoj Britaniji pripremaju za operaciju promjene spola

27.05.2014 16:45

Već smo pisali o tome da postoje centri za transrodno zdravlje u Americi, situirani u glavnim bazama LGBT pokreta - San Franciscu, Bostonu, Seattleu i L.A.-u, u kojima se eksperimentira na djeci zaustavljajući prirodan ulazak u pubertet blokatorima hipotalamusa u dobi od 8 godina. Nakon toga, ukoliko se djeca odluče na promjenu spola, nastavlja se s hormonalnom terapijom koja im omogućuje razvoj sekundarnih spolnih karakteristika suprotnog spola od onog u kom su rođeni. Trenutno se sličan program provodi nažalost i u Velikoj Britaniji, što znači da bi ovakvi drastični postupci mogli postati standardna medicinska praksa. Hoće li u budućnosti liječnici koji su sudjelovali u ovim stravičnim eksperimentima na djeci biti suočeni s tužbama i bijesom nesretnih odraslih muškaraca i žena? Vrijeme će pokazati, ali tijela i životi ove djece-pokusnih kunića biti će nepovratno uništeni.

Britanska djeca u dobi od samo devet godina udovoljavati će uvjetima za postupak promjene spola kirurškom operacijom, prenosi Mail on Sunday. Institut Tavistock, klinika za poremećaje rodnog identiteta, zajedno sa zakladom Portman NHS provela je ispitivanje nad 32 djece koja su primala terapiju lijekovima kojima se zaustavlja ulazak u pubertet. Dr. Polly Carmichael, voditeljica projekta, smatra da je ispitivanje bilo uspješno. Samo je osmero djece iz grupe nastavilo s postupkom i odlučilo se za operaciju promjene spola, ali drugima je to dalo dovoljno prostora za disanje kako bi mogli odlučiti koji spol žele biti i da li uistinu žele početi s hormonskom terapijom i pripremama za operaciju promjene spola.

Blokatori hipotalamusa ubrizgavati će se djeci svakog mjeseca, piše The Telegraph. Ti lijekovi usporavaju razvoj spolnih organa na način da blokiraju proizvodnju testosterona i estrogena.

Dr. Carmichael želi ovaj program ponuditi djeci u što ranijoj životnoj dobi. Najbolje je započeti s primjenom lijekova prije nego djeca uđu u pubertet, a s obzirom na dob u kojoj u većini slučajeva nastupa pubertet kod djece u zapadnim zemljama, najprikladnija dob za početak terapije je 9 ili 10 godina. Doktorica je u nedjelju izjavila za Mail:

„Nakon što smo proveli studiju i rezultati su do sada bili pozitivni, odlučili smo nastaviti s programom. Odlučili smo se da kriterij bude razvojna faza, a ne toliko dob, jer je to evidentno puno ispravniji kriterij. 12 godina je proizvoljno uzeto kao doba kada nastupa pubertet. Ukoliko u pubertet uđu s 9 ili 10 godina, umjesto s 12, pod uvjetom da ih se prati i da to ne šteti gustoći njihovih kostiju, tada je naš cilj zaustavljanja razvoja sekundarnih spolnih karakteristika opravdan.“

Dr. Carmichael inzistira na tome da se lijekovi ubrizgavaju samo onoj djeci koja zadovoljavaju stroge kriterije. Ona moraju dati informirani pristanak, uz pristanak roditelja, moraju imati normalnu gustoću kostiju i normalnu tjelesnu težinu, i ne smiju imati ozbiljnije psihičke poremećaje.

Također moraju kontinuirano živjeti u uvjerenju da su drugog spola od onog u kom su rođeni, i to najmanje četiri godine. Što znači da bi 9-godišnjak tako nešto morao osjećati od svoje pete godine.

Terapija promjene spola za djecu u osnovnoj školi vrlo je kontroverzna. Victoria Gillick, dobro poznata pro-life aktivistkinja u Velikoj Britaniji izjavila je u nedjelju za Mail: „U budućnosti će biti jako puno liječnika koji će biti suočeni s tužbama odraslih muškaraca i žena jer su im učinili nešto drastično prije negoli su bili dovoljno stari da razumiju koje su posljedice i značenje takvog postupka. Djeca nisu u dobi kada mogu donositi takve odluke i vjerojatno su roditelji ti koji trebaju više informacija i bolje savjetovanje umjesto da svoju djecu izlažu tako drastičnim medicinskim postupcima. Većini roditelja ovo će se činiti kao znak da je medicinska struka otišla malo predaleko.“

Izvor: BioEdge.org

Mislite li da je ovo važna tema? Podržite nas na Facebooku ili na jedan od načina navedenih ovdje.