Podržite nas!

Alisa u zemlji gay čudesa

13.06.2015 20:30

Potpuno bizaran slučaj istospolne „obitelji“ koji je završio na sudu u Engleskoj upravo je primjer zbog čega je Zakonom o životnom partnerstvu u Hrvatskoj životnom partneru dodijeljena „roditeljska skrb“ ili „partnerska skrb“ nad djetetom s kojim životni partner nije u nikakvom krvnom srodstvu. Time se u istospolnoj zajednici osobi koja nije djetetov roditelj daju sva prava roditelja odnosno posvojitelja, maćehe i očuha. Sudac to u engleskom slučaju naziva malo kompliciranim „obiteljskim“ odnosima. Ovo će možda zaprepastiti samo one koji nemaju nikakav dodir s istospolnim „obiteljima“. Takve „obitelji“ u Hrvatskoj najčešće nastaju „vrlo maštovitim načinima homemade umjetne oplodnje“, a u igri su „gay spermići“ koji oplođuju majku lezbijku. „Tako ti dijete ima lezbu za mamu i pedera za tatu, a zivi u 90% slučajeva sa majkom 1 i 2, a otac i njegov dečko ga posjećuju i sve to u Hrvata.” – priznao je nedavno jedan forumaš homoseksualac na temi o Zakonu o životnom partnerstvu na Forum.hr-u. I upravo će danas na Zagreb Pride-u ljudi koji tako nešto rade skrivati svoj nemoral pod krinkom nekakvog antifašizma, nazivajući sve one koji se ne slažu s njihovim “obiteljskim” životom i postupanjem prema djeci – fašistima.


Otkrivamo: Bizarno obiteljsko stablo postalo je uzrokom neobične sudske bitke za jednu curicu – u igri su dvije lezbijske majke, donator sperme koji je homoseksualac i bivši ljubavnik transeksualac koji sada živi s muškarcem

 

-          Djevojčica je biološko dijete lezbijke i homoseksualca – donatora sperme

-          Biološki roditelji djevojčicu viđaju samo povremeno jer živi s bivšom majčinom partnericom

-          Bivši partner/partnerica pomajke, transeksualac, traži da mu se omogući kontakt s djevojčicom

-          Sudac donosi presudu kako bi još jedan roditelj u cijeloj priči bio poguban za zdravlje djevojčice

 

 

 

Autorica: Vanessa Allen

Objava: 3. lipanj, 2015.  


Muškarac transeksualac jučer je podnio zahtjev sudu tražeći da mu se omogući redoviti kontakt s kćeri njegove bivše lezbijske partnerice.

Pokrenuo je građansku parnicu unatoč tome što nije u nikakvom krvnom srodstvu s devetogodišnjom djevojčicom.

Curica, kojoj je sud za potrebe komunikacije s medijima dao samo ime Alice, rođena je u vezi dvije lezbijke koje su za začeće koristile spermu muškarca, koji se također nalazi u istospolnoj vezi.

Lezbijski par – kojemu su dodijeljena imena Rachel i Helen – rastao se kada je djevojčica imala tri godine. Rachel, biološkoj majci curice Alice, dijagnosticirana je shizofrenija, a Helen je ušla u vezu s Matthewom, muškarcem koji je pokrenuo parnicu.

Zapravo, u doba kada je upoznao Helen, Matthew je bio žena koja je prolazila kroz terapiju tranzicije (promjene spola) u muškarca.

Bili su skupa četiri godine i za to je vrijeme Alice živjela s njima. Matthew sada tvrdi da ga je Alice zvala ‘tata’ te da je on zapravo postao njezin poočim.

Rastali su se 2013. i Matthew već skoro godinu dana nema kontakt s Alice, kojoj je u međuvremenu dijagnosticiran autizam.

Nakon što je završio proces promjene spola, Matthew je od Obiteljskog suda zatražio da mu dopusti predaju zahtjeva za redovitim kontaktima s malom Alice.

Njegovu zahtjevu usprotivile su se i Helen i Rachel, rekavši da je Alice počela tvrditi da je dječak i da se zove Daniel u vrijeme dok je živjela s Matthewom.

Za Helen se govori da je bila vrlo zabrinuta jer je Matthew ohrabrivao Alice da nosi odjeću za dječake i govorio joj kako treba izbjegavati igrati se s „rodno-stereotipnim igračkama“.

Na sudu u Londonu je rekla da je Matthew bio „opsjednut kontrolom i verbalno i mentalno ih je zlostavljao“ za vrijeme njihove četverogodišnje veze te da je zbog testosteronske terapije postao agresivan.

Helen, koja boluje od poremećaja osobnosti i ima smanjenu pokretljivost, rekla je kako nije htjela dozvoliti da Alice prespava u domu Matthewa i njegova novog partnera Jamesa.

Rachel, koja je bila u registriranom partnerstvu s Helen, rekla je kako je Alice već održavala kontakte s objema „majkama“ te s biološkim ocem, donatorom sperme homoseksualcem.

U izjavi koju je dala sudu Rachel, koja trenutno živi u zajednici koja se financira potporama iz socijalne skrbi, navodi: „Vrijeme je da ovu opasnu dramu ostavimo zauvijek u Alicinoj prošlosti. Mora joj se dopustiti da se jednostavno smiri. Sada ima sve što joj je potrebno.“

Matthew, koji također pati od psihičkih problema, rekao je kako je Alice znala da je on prije bio žena, ali da ga je upoznala tek kao muškarca.

Njegovu promjenu spola curici su objasnili na „dobno prilagođen način“, rekao je Matthew na sudu i porekao da ju je ohrabrivao da tvrdi da je dječak i da se zove Daniel

Clifford Bellamy, zamjenik suca Višeg suda rekao je da je Matthew podnio zahtjev da mu se dozvoli traženje sudskog naloga kojim se odobravaju redoviti kontakti s Alice.

Sudac  je rekao da je prihvatio mogućnost da je Matthew postao „društveni i psihološki roditelj“ maloj Alice, ali je presudio da bi zahtjev za redovitim kontaktima mogao biti „potencijalno opasan“ za autistično dijete.

Postupak za izdavanjem takvog sudskog naloga zahtjevao bi mjesece psihijatrijskog vještačenja, sačinjavanje izvješća centara za socijalnu skrb i sudska ročišta, što bi sve bilo vrlo stresno za cijelu „obitelj“, rekao je sudac.

Sudac je odbio Matthewov zahtjev za redovitim kontaktima s Alice, navodeći: „Postoji rizik da bi Matthewov zahtjev poremetio život djevojčice Alice u tolikoj mjeri da bi to za nju bilo štetno. Priča male Alice je primjer na koje se sve različite načine stvara suvremeni „obiteljski“ život. „Obiteljski“ život današnjice može biti vrlo kompliciran.“

Nikome od članova „obitelji“ u ovoj priči nije bilo moguće navesti pravo ime i prezime zbog pravnih razloga. Sudac je rekao da je svima promjenio ime u svrhu zaštite anonimnosti male Alice.

 

Izvor: Daily Mail

Mislite li da je ovo važna tema? Podržite nas na Facebooku ili na jedan od načina navedenih ovdje.