Podržite nas!

Bijele lezbijke dobile crno dijete i traže odštetu

05.10.2014 09.30

Novinarski standardi i vrijednosti Večernjeg lista srozali su se do te mjere da njihovi novinari koji revno čitateljima podmeću homoseksualnu agendu skroz zaboravljaju da su vremena Ku Klux Klana i rasne segregacije odavna prošla kao i to da gay agenda kontinuirano podmeće tezu da je borba za gay prava slična borbi za prava crnaca. Tko je u ovoj priči lud? Zar samo dvije lezbijke kojima je isporučen krivi proizvod, odnosno „roba s greškom“ u obliku tamnoputog djeteta ili i novinarka i cjelokupno uredništvo Večernjeg lista? Jer nigdje nema kritičkog odmaka prema priči, nikakve osude, već čak suosjećanje s „duševnim bolima“ dviju lezbijki kojima je banka sperme „svojom nepažnjom i nemarom“ navodno oduzela pravo da same izaberu i odlučuju o vlastitom životu. Zar ćemo suosjećati s nevjerojatnom bahatosti i rasizmom dviju lezbijki koji su očito toliko izraženi da nadilaze čak i majčinske osjećaje? Ako majka ne voli svoje dijete bezuvjetnom ljubavi onakvo kakvo je i traži novčanu odštetu zato jer mora silaziti u crnačku četvrt kako bi našla frizerku za svoju djevojčicu, onda što reći?


Tužba protiv banke sperme

Objava: 4.10.2014 | 15:38

 

Bijele lezbijke tuže zato što su dobile crnu bebu


Autor: Marina Šerić

Jennifer Cramblet (36) i njena partnerica Amanda Zinkon (29) podigle su tužbu protiv jedne banke sperme zato što su Jennifer umjesto sperme bijeloga čovjeka, greškom poslali spermu Afroamerikanca...

Pogreška je otkrivena tek nakon pet mjeseci kada je presretna Jennifer nazvala kliniku kako bi spermu istog čovjeka rezervirala i za svoju partnericu. Tada je izašlo na vidjelo da joj nisu poslali spermu pod brojem 380, već onu pod brojem 330. Radost zbog uspješne trudnoće u tom trenutku poslala je noćna mora.

Crno dijete među bijelcima

Ovaj homoseksualni par živi u gradiću na istoku američke savezne države Ohio u kojem je 98 posto stanovništva bijelo. Sama Jennifer osobu crne boje kože nije vidjela sve dok nije otišla na fakultet. Spoznaja da će u takvoj sredini roditi crno dijete radost zbog skorog rođenja pretvorila je u ljutnju, razočaranje i strah. Par je bio jako zabrinut zbog činjenice da će u gotovo potpuno bijeloj sredini morati odgajati dijete tamne kože, a Jennifer je strahovala i hoće li njezina obitelj, koju ne odlikuje pretjerana tolerancija i razumijevanje, prihvatiti unuku tamne kože.

Mala Payton sada ima dvije godine i njene dvije majke vole je više od svega, a tužbu protiv Midwest Sperm Bank iz okolice Chicaga, podigle su zato što smatraju da su oni, svojom nepažnjom i nemarom, njima oduzeli pravo da same izaberu i odlučuju o vlastitom životu.

ennifer i Amanda vjenčale su se u New Yorku, a tek nekoliko dana nakon vjenčanja krajem 2011. godine donijele su i u stvarnost pretočile odluku da postanu roditelji. Njihov pakao počinje u travnju 2012. kada je Jennifer već bila u petom mjesecu trudnoće. Tada su se već bile preselile u drugi grad, kako bi bile bliže Jenniferinoj obitelji, ali i kako bi djetetu mogle pružiti bolji vrtić i obrazovanje. No netolerancija nije bila jedini problem s kojime su se susretale. Kako mala Payton ima kosu tipičnu za Afroamerikanke, frizerke koje šišaju bijelu djecu ne znaju je ošišati, pa su Jennifer i Amanda malenu morale voditi u drugi grad, u tamošnju crnačku četvrt.

- Za druge majke šišanje njihovih djevojčica i nije tako stresan događaj, ali za nas jest. Kako bismo dobile odgovarajuću frizerku koja kvalitetno zna ošišati ovakvu kosu, odlazimo u sredinu u kojoj jako odudaramo i u kojoj zaista nismo dobro došle, stoji u tužbi.

Šok zbog bezosjećajnosti

One su podigle tužbu i zbog toga da se više nikomu ne dogodi ono kroz što su njih dvije morale prolaziti. Ogorčene su one i revoltirane i ponašanjem banke sperme nakon što je pogreška otkrivena. Vrlo brzo nakon otkrića iz banke su prekinuli svaki kontakt, poslali su Jennifer joj pismenu ispriku i ček za povrat novca koji je uplatila za spermu kojom je oplođena. Jennifer kaže da je u tom trenutku bila potpuno slomljena i da nije mogla vjerovati da netko može imati toliko malo suosjećanja za osobu koja pati njihovom greškom. U tužbi Amanda i Jennifer traže odštetu od minimalno 50 tisuća dolara. Taj novac upotrijebit će za plaćanje psihološkog savjetovanja, ali i za preseljenje u sredinu sa većom rasnom raznolikošću, tamo gdje se mala Payton neće tako drastično razlikovati od ostale djece i gdje neće biti netolerancije.

Izvor: Večernji list

Mislite li da je ovo važna tema? Podržite nas na Facebooku ili na jedan od načina navedenih ovdje.