Podržite nas!

Bivši homoseksualac priznao da je seksualno zlostavljanje djece dio „homoseksualnog stila života“

17.01.2016 21:00

Muškarac s Floride šokirao je publiku na raspravi pred gradskim vijećem Jacksonvillea kada je, protiveći se donošenju anti-diskriminacijskog zakona za LGBT, osobe priznao da je kao homoseksualac nekažnjeno zlostavljao veći broj djece, navodeći da je to učestala pojava kod „homoseksualnog stila života“. Svoje priznanje želio je iskoristiti kao upozorenje da će anti-diskriminacijski zakoni dovesti do porasta zlostavljanja djece od strane homoseksualaca.

Muškarac s Floride tvrdi kako je seksualno zlostavljanje djece posljedica homoseksualnog životnog stila. Rekao je to nakon što je priznao da je i sam zlostavljao djecu dok je živio kao homoseksualac.

Pred gradskim vijećem Jacksonvillea, grada na sjeveroistoku Floride, u tijeku je javna rasprava o anti-diskriminacijskom zakonu kojim bi LGBT osobe postale zaštićena kategorija, poput rase, vjere, nacije i spola. Zakon predlaže član gradskog vijeća Tommy Hazouri, dok ga drugi član vijeća Bill Gulliford želi staviti na referendum. Gradonačelnik Lenny Curry obećao je da će o svemu odlučiti tijekom ovog mjeseca.

Međutim, za vrijeme javne rasprave dogodilo se nešto što je šokiralo sve prisutne. Za riječ se javio muškarac koji tvrdi da se zove Roy Bay te je priznao kako je seksualno napadao veliki broj djece dok je živio homoseksualnim načinom života. Dodao je da nikada nije bio uhvaćen zbog svojih zlodjela.

„Većinu svog života svoju sam seksualnost živio tako što sam seksualno napastvovao djecu i nikada nisam išao u zatvor zbog toga,“ otkrio je Bay. „Jer zašto? Djeca su mi vjerovala kada sam im govorio da je to u redu, kako to nije nikakav problem. I to se kod homoseksualnog stila života događa stalno."

Bay je priznao da je duže vrijeme zlostavljao djecu, ponekad u javnim zahodima. Na takvo ga je ponašanje nagnalo to što je i sam bio zlostavljan u dobi od 10 do 12 godina. „Kada sam ušao u homoseksualni život, počeo sam raditi iste stvari jer sam mislio da se život svodi samo na to: obilaziti javne zahode i zahode uslužnih objekata i seksualno napastvovati djecu,“ rekao je.    

Bay navodi da se od tada izliječio od homoseksualnosti. 

Dan Merkan iz lokalne LGBT udruge Koalicija za jednakost rekao je kako je „sinoćnji govor bio zbog više aspekata govor mržnje jer se LGBT osobe nastojalo povezati s kriminalnim ponašanjem. Veza između pedofilije i homoseksualnosti je raskrinkana i utvrđeno je da tako nešto ne postoji.“

„Mislim da se radi o uobičajenoj taktici,“ nastavio je Merkan, „koju koriste ljudi koji se protive temeljnim ljudskim pravima LGBT osoba i ne žele da ih se zaštiti od diskriminacije. Oni nanovo pokušavaju spojiti takve mitove.“

Možda je voditelj LGBT udruge u pravu, no priznavanje kaznenih djela pedofilije teško da spada u „uobičajenu taktiku“ protivnika LGBT prava. Takva „taktika“ neminovno ima svoje posljedice. Naime, na raspravi je bio prisutan i predstavnik Ureda šerifa i, kao što se moglo i očekivati, trenutno se provodi istraga kako bi se istražili navodi Roy Baya o tome da je zlostavljao djecu.

Roy Bay je raspravi prisustvovao zajedno s još nekoliko članova jedne američke protestantske crkve. Željeli su prosvjedovati protiv novog prijedloga zakona. Ostali članovi crkve izjavili su kako ih je priznanje Roya Baya šokiralo. Šokiran je posebice pastor Garry Wiggins koji je rekao:

„Jednostavno smo bili posve šokirani sinoćnjom izjavom našeg člana“, te dodao kako će njihova crkva, ne želeći osuđivati Baya, ipak ograničiti njegov pristup maloljetnicima i držati ga podalje od djece. Bit će mu dozvoljeno prisustvovati crkvenim obredima, ali na mjestu gdje će ga budno moći pratiti članovi osiguranja.

U priopćenju koje je nakon pokretanja istrage objavio Ured šerifa Jacksonvillea navodi se:

„Informacije prikupljene tijekom istrage pokazuju da postoje potencijalne žrtve seksualnih zločina na području Jacksonvillea koje bi se mogle povezati s navodima Roya Baya.“ Bay je naveo kako je svoja zlodjela također počinio u St. Louisu u saveznoj državi Missouri. U priopćenju se dalje navodi: „Potencijalne žrtve uključuju muškarce bijelce, tada u dobi između 10 i 18 godina. Istraga pokazuje da je Roy Bay vjerojatno djelovao sam ili skupa s drugim muškarcem bijelcem. Daljnja istraga pokazuje da su se događaji mogli dogoditi 1980. godine. Potvrđeno je da je Roy Bay tada obilazio Memorial Park, područje Riversidea i Murray Hilla (lokacije na području Jacksonvillea), međutim, moguće je da postoje i druge lokacije.“

Ured šerifa objavio je fotografiju Roya Baya iz tih godina te u priopćenju također mole građane da im se jave ako imaju bilo kakve informacije o potencijalnim žrtvama.

Izvor: Church Militant, First Coast News

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!