Podržite nas!

Budi svoj, budi čist

18.12.2012 19:30

Dubravko Klarić, mr. krim, autor je odlične brošure za prevenciju ovisnosti. U njoj se jasno i pregledno iznose sve relevantne informacije o različitim tipovima ovisnosti i njihovim štetnim učincima na zdravlje. Izuzetno je naglašena odgojna komponenta te se nigdje ne relativizira sa većom ili manjom štetnost različitih opijata te se ne koketira sa njihovim "užicima". Čudno da ova brošura nije našla mjesto među preporučenom literaturom Jovanovićevog ZO, u modulu "Prevencija ovisnosti" koja ima SAMO DVA NASLOVA. Nasuprot tome, 4. modul ima čak 16 naslova, ali nigdje nema ovako jasno istaknute odgojne komponente.

Brošuru možete skinuti u cijelosti ili u nastavku pročitati neke od izjava koje ne ostavljaju mjesta dvojbi što je dobro,a što nije.

Evo samo nekih, jasno sročenih i nedvosmislenih poruka iz brošure:

- "Između ostalog, znanje je moćno oružje u borbi protiv ovisnosti, zato se treba informirati, naučiti i donijeti pravu odluku: Ne toni u ovisnost... zaslužuješ bolje!!!"
- "Treba znati da - svaki pojedinac je osobno odgovoran za svoje zdravlje. Budi svoj... Budi čist, zdrav život je sretan život!!!"
- "Svaka ovisnost je štetna. Ovisnost o drogama je štetna."
- "Pročitaj, informiraj se i nauči, donesi ispravnu odluku: Ne toni u ovisnost... zaslužuješ bolje!!!"

Više možete pročitati u priloženoj datoteci.

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!