Podržite nas!

Cenzura: Zašto niti jedna televizija nije htjela prikazati ovaj spot?

31.01.2015 11:05

U Slovačkoj je uoči referenduma zabranjeno na televizijskim postajama emitirati spot u kojem dijete pita „A gdje je mama?“ jer je navodno uvredljiv za homoseksulce. Pogledajte je li spot vrijedan cenzure i na koja će pitanja odgovarati Slovaci na referendumu 7. veljače.

Slovačkoj će 7. veljače izići na referendum na kojem će se njezini građani izjasniti o mjerama zaštite obitelji i braka. Jedno od refrendumskih pitanje tiče se zabrane posvajanja djece za homoseksualne parove. Kampanja za referendum traje, a iza nje stoji građanska inicijativa Savez za obitelj (Aliancia za rodinu). Snimljen je i spot kojeg su tri televizijske postaje (među njima i javna televizija) odbile emitirati jer je, navodno, uvredljiv za homoseksualce.

Na spotu se vidi gay par koji dolazi po malog dječaka koji očekuje posvojenje. Dijete pogleda u njih i postavlja pitanje: A gdje je mama? U spotu glasom spikera na kraju kaže: Djeci je jasno. Glas poziva građane da izađu na referendum i glasaju za zaštitu obitelji i braka.

Pogledajte je li spot vrijedan cenzure.

Od slovačke neovisnosti održano je sedam referenduma, ali samo su dva, onaj o izlasku iz Čehoslovačke i onaj o ulasku u EU, imali potreban 50-postotni odaziv. Početkom veljače Slovaci će odgovoriti na 3 refrendumska pitanja:

1. Slažete li se da ni jedna zajednica, osim muške i ženske, ne može nazvati bračnom?

2. Slažete li se da homoseksualnim osobama i grupama ne bi trebalo dopustiti posvajanje djece, a potom i odgajanje djece?

3. Slažete li se da škole ne mogu zahtijevati od djece da sudjeluju u obrazovanju koje se odnosi na spolno ponašanje i eutanaziju, ukoliko se roditelji i sama djeca ne slože sa sadržajem obrazovanja?

Izvor: Narod.hr

Zabranjeni spot


Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!