Podržite nas!

Feministice divljački napadaju muškarce koji tijelima brane katedralu

22.12.2013 11:16

U katoličkoj Argentini nedavno se dogodio gotovo dijaboličan napad feministica na muškarce koji su molitvama i krunicama branili katedralu. Šokantna snimka događaja odonda kruži internetom, a neki od muškaraca koji su napravili živi zid pred katedralom ispričali su medijima što su proživljavali.

Prema njihovoj priči, feministički je pokret u Argentini unazad desetak godina poprimio vrlo radikalne obrise, pa se skupovi feministica često pretvaraju u ekscese kakve po Europi izvode pripadnice radikalne feminističke skupine Femen. Omiljene žrtve Femenica su svećenici i vjerski objekti. Poznati su njihovi ispadi na trgu Sv. Petra u Rimu te ovogodišnji napad na belgijskog nadbiskupa monsignjora Leonarda na jednom sveučilištu. Pomahnitale žene u toplesu polijevale su vodom nadbiskupa, i to iz boca napravljenih u obliku Majke Božje.

Zanimljivo da se hodanje golih grudi u javnosti od strane feministica sve više promiče kao žensko pravo. Nedavno je hrvatski feministički portal Vox Feminae objavio članak o aktivizmu američkih feministica koje su se na ulicama New Yorka izborile za „pravo“ na hodanje gradom u toplesu.

U argentinskom slučaju vrlo je zanimljivo ponašanje policije. U kontekstu Lunacek izvješća koje se sprema na izglasavanje u EU parlamentu, neki se sve više pitaju koji su to zločini iz mržnje u porastu, oni prema LGBT osobama ili prema vjernicima i aktivistima za obranu tradicionalnih vrijednosti?

 

Ekskluzivno: 'Dijabolično...' - govore muškarci koji su bili žrtve napada dok su branili katedralu od najezde feministica koje zagovaraju pravo na abortus

Autor: Sofia Vazquez-Mellado

Objavljeno: 9. prosinac, 2013.

Buenos Aires, 9. prosinac, 2013. (LifeSiteNews.com) – Nekoliko članova grupe muškaraca koji su bili žestoko napadani i seksualno maltretirani od strane horde feministica dok su prošlog mjeseca štitili katedralu u Argentini opisali su svoja iskustva u ekskluzivnim intervjuima za portal LifeSiteNews.com.

Video snimku ovog napada pogledalo je više od 250 000 čitatelja portala LSN, a dogodio se u mjestu San Juan u Argentini nakon održavanja ovogodišnjeg Nacionalnog susreta žena. Kao što je portal LSN već izvještavao, takvi napadi na Katoličke crkve postaju sve više standardna praksa među feministicama.

Oscar Campillay i Roberto Gómez bili su jedni od onih koji su branili katedralu od napada koji se dogodio 24. studenog.

Campillay, otac osmero djece, zaLifeSiteNews.com je izjavio da je za vrijeme napada osjećao prisutnost „nečeg izopačenog i neljudskog, gotovo dijaboličnog, od čega ste bili prisiljeni zadrhtati od straha.”

„Napad na naša tijela bio je najmanji problem,” nastavio je. „Možete jedino ostati prestravljeni kada vidite u što se neko Božje stvorenje, žena koja je predodređena za prekrasne stvari, može pretvoriti kada odabere osobno ponižavanje, egoizam i smrt, što je suprotno njezinoj prirodi.”

Žene, od kojih su mnoge bile u toplesu, bojom u spreju špricale su muškarcima prepone i lica te crtale svastike na njihova prsa i čela, koristeći flomastere kako bi im nacrtali hitlerovske brčiće. Također su izvodile opscene seksualne radnje ispred muškaraca i stavljale im dojke na lica dok su cijelo vrijeme izvikivale „maknite svoje krunice s naših jajnika.”

Campillay je opisao da su prije dolaska feministica svi muškarci, klečeći pred svećenikom, izmolili molitvu egzorcizma. „Mislim da smo svi imali predosjećaj da ćemo morati braniti Božiji dom,” rekao je. „Ali kasnije, tijekom ta dva sata koliko je trajao napad, imali smo jedino osjećaj sažaljenja prema tim ženama.”

„Naše molitve uzdizale su se prema nebu za obraćenje njihovih duša te da im ne budu pripisani ovi grijesi,” objasnio je. „Uzdali smo se u Mariju dok smo molili Svetu krunicu, koju smo molili neprestance.”

Podijelio je s nama kako je „u jednom trenutku jedna djevojka prekrivena lica stajala preda mnom. Odlučio sam ju pogledati u oči bez da prestanem moliti, dok me napadala.”

„Postojao je trenutak kada su nam se oči susrele i oboje smo netremice zurili jedno u drugo. Odjednom se smirila i stišala, polako je otkrila lice i pogledala me, zatim je tiho napustila gomilu i otišla,” rekao je.

Gómez, također otac osmero djece, rekao nam je kako mu je „molitva krunice, koja je ustvari bila kontinuirano ponavljanje Zdravo Marije,” dala snage da ne uzvrati na napade žena jednako nasilno.

„Stalno sam molio za obraćenje duša žena koje su bile preda mnom,” rekao je i dodao kako vjeruje da je ova mirna manifestacija „pokazala kako je živa naša vjera.”

Napad na katedralu u San Juanu dogodio se u sklopu Nacionalnog susreta žena, koji godišnje okupi argentinske feministkinje koje podržavaju „prava žena” i odvija se već 28 godina za redom.

Campillay je za LSN rekao da  „smo mi kršćani sa zabrinutošću promatrali razvoj ovih susreta budući da su otprilike prije desetak godina sudionice ovih susreta zauzele ulltrafeminističke pozicije i sve više izražavale vjersku netoleranciju.”

„Ovakvi napadi na katedrale i svetišta postali su nažalost značajan dio organizacije sličnih događaja,” rekao je.

Međutim, organizatorice događaja Rosita Collado i Perla Werner nisu preuzele odgovornost za napade. Medijima su izjavile: „Organizirale smo događaj i uistinu je dobro prošao, ništa nije bilo van kontrole.”

„Incident u katedrali je društveni fenomen. Pitam vas sve ovdje prisutne da nam objasnite što napraviti kako bi se izbjegli problemi koji mogu nastati kada se na jednom mjestu okupi 20 000 žena,” rekla je Collado.

„Naša obveza nije da kontroliramo ulice,” dodala je Werner.

Adrián Cuevas, ministar u vladi San Juana, priznao je lokalnim novinama da je tamo bila „jedna anarhistička skupina“ koja se sastojala od oko 1000 žena koje su „pokazivale karakteristike divljakinja i ponašale se poput pirana.”

Rekao je kako policija nije intervenirala „jer nije željela da se ljudi poslije žale da su dobili gumeni metak ili suzavac,” i dodao kako „moramo postići  da ih se makne s dužnosti.”

Gómez je za LSN rekao kako je policija samo stajala i gledala „kako nas tuku i vrijeđaju i pljuju po nama.”

„Molili smo ih da nas obrane, ali rekli su nam da imaju naredbe da ne smiju djelovati,” objasnio je.

Kada se LSN obratio policiji San Juana s pitanjem zašto nisu intervenirali, jednostavno su odgovorili da „nisu mogli odgovoriti ”.

„Javnost je upoznata s činjenicom da je Nacionalni susret žena sponzorirala i logistički potpomogla nacionalna vlada preko ministarstava socijalne skrbi,” rekao je Campillay.

„Na neki način će napadi i progoni postati nešto što će biti neodvojivo od našeg kršćanskog identiteta,” nastavio je i dodao kako je priliku da brani katedralu zapravo smatrao „privilegijom”.

„Nek nam Gospod da priliku da budemo prisutni i kod sljedećeg susreta,” rekao je. „Grad Salta nas očekuje.”

Upozoravamo da video snimka događaja sadrži neprimjereni sadržaj:

 

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!