Podržite nas!

Inicijativa „40 dana za život“ u šest hrvatskih gradova

23.09.2014 12:00

Organizatori pro-life inicijative „40 dana za život“, koja je po prvi puta pokrenuta u Hrvatskoj tijekom korizme ove godine u Zagrebu i Osijeku, nastavljaju s molitvenim bdijenjima ali ovog puta u 6 hrvatskih gradova: u Zagrebu,  Osijeku, Vinkovcima, Sisku, Rijeci i Splitu. Kroz tri ključna elementa – molitvu, post i bdijenje pred bolnicom – osviješćuje se lokalna zajednica o zlu abortusa i moli se za obraćenje medicinskog osoblja i svih onih koji na bilo koji način sudjeluju u abortusu. Inicijativi se priključila i produkcijska kuća Laudato pjesmom u kojoj na život pozivaju porukom „Snažna je ljubav majke kao ljubav Gospodnja“. Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje i otvorena srca da im se preko Facebook stranice inicijative https://www.facebook.com/40.dana.za.zivot.Hrvatska prijave za molitvu i bdijenje.


Laudato i Apostoli mira pjesmom "Ljubav Gospodnja" podupiru pro-life inicijativu "40 dana za život"

Autor: Laudato

Objava: ponedjeljak, 22. rujna 2014.

 

Jesenska kampanja "40 dana za život" započinje u srijedu 24. rujna i trajat će do nedjelje 2. studenog 2014., a provodi se u Zagrebu, Osijeku, Vinkovcima, Sisku, Rijeci i Splitu. Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da se pridruže u kampanji.

 

Produkcijska kuća Laudato uključila se u pro-life inicijativu "40 dana za život" pjesmom "Ljubav Gospodnja" u izvedbi Apostola mira. Tekst i glazbu potpisuje Branko Ivošević, a aranžman Olja Dešić.

Inicijativa "40 dana za život" ima za cilj isključivo prestanak pobačaja u bolnicama u tim gradovima, pomoć i iscjeljenje majki koje se spremaju pobaciti ili su to učinile te obraćenje medicinskog osoblja i onih koji zagovaraju pobačaj.

Inicijativa "40 dana za život" pokrenuta je u SAD-u (Bryan-College Station, Teksas) 2004. godine, od četvero ljudi koji nisu željeli odustati od toga da se zatvori klinika za pobačaj "Planned Parenthood". Budući da više nisu znali kako bi se borili protiv nje (nakon dvije godine nastojanja), počeli su tražiti Boga za pomoć, a On im je otkrio vremenski okvir od 40 dana. Odlučili su 40 dana moliti i postiti za prestanak pobačaja, tj. za zatvaranje te klinike, 40 dana miroljubivo bdijeti 24h svaki dan i osvješćivati lokalnu zajednicu o pobačaju u njihovom gradu. Rezultat četrdesetodnevne molitve i bdijenja bio je smanjenje stope pobačaja u toj klinici za 28%. Iako su organizatori bili iscrpljeni i pomislili da im je ta kampanja zadnja u životu, uskoro su se počeli javljati drugi gradovi sa željom da i oni organiziraju 40 dana u svojoj sredini. Tako je u jeseni 2007. godine pokrenuto „40 dana za život“ kao nacionalna kampanja u koju se uključilo 89 gradova, iz 33 savezne države SAD-a.

Ove godine u cijelom svijetu sudjeluje 251 grad u 11 država. Zahvaljujući molitvi i angažmanu sudionika „40 dana za život“, do sada je od pobačaja u zadnji trenutak spašeno 8.245 života; obratilo se 88 zaposlenika koji su radili u klinikama za pobačaj, dok je 50 takvih klinika zatvoreno.

U Hrvatskoj je inicijativa "40 dana za život" započela 2014. godine, bdijenjima ispred Kliničkoga bolničkoga centra "Sestre milosrdnice" u Zagrebu, za vrijeme korizme.

Poslušajte pjesmu "Ljubav Gospodnja" u izvedbi Apostola mira:

Izvor: Laudato.hr

Mislite li da je ovo važna tema? Podržite nas na Facebooku ili na jedan od načina navedenih ovdje.