Podržite nas!

Institucionalizirana politička korektnost odgovorna za nekažnjavanje masovnih seksualnih zločina

16.12.2015 13:55

Nekadašnji američki predsjednik George Bush stariji još je 1991. opisao pojam političke korektnosti stvoren u američkom liberalnom okružju kao rezultat pokreta koji “proizlazi iz hvale vrijedne želje da se društvo očisti od krhotina rasizma, seksizma i mržnje”, ali da će istovremeno taj pokret biti odgovoran što će stare predrasude biti zamjenjene novima. Politička korektnost “određuje da su određene teme, određeni govorni izrazi, pa čak i određen govor lica i tijela proskribirani iz javne komunikacije” (George H.W. Bush). Nedavno smo se u to mogli uvjeriti na primjeru Ladislava Ilčića, s čijim riječima se ne moramo slagati, ali isto tako ne možemo pristati na ukidanje nečije slobode izražavanja što indirektno dovodi do cenzure i autocenzure kod većine pojedinaca, političkih stranaka, organizacija i medija u pogledu niza iznimno važnih društvenih pitanja, posebice u kontekstu dugotrajne migrantske krize. Pogledajmo do kuda je dovela zabrana govora o problemima masovne imigracije u društvu u Velikoj Britaniji. Ovo, nažalost, nije jedini primjer u Europi da zbog političke korektnosti i promidžbe ideje multikulturalizma ispaštaju nevine žrtve nasilja.

 

Dugogodišnje zlostavljanje maloljetnika u Rotherhamu odvija se nesmetano zbog ‘institucionalizirane političke korektnosti’

 

Na Krunskom sudu u Sheffieldu u tijeku je prvo suđenje o masovnim seksualnim zlostavljanjima maloljetnih djevojčica (i dječaka) s područja Rotherhama na sjeveru Engleske od kada je 2014. objavljeno opsežno neovisno izvješće profesorice Alexis Jay koje se bavi stravičnim razmjerima seksualnih zločina pokrivajući razdoblje od gotovo 20 godina. Prema rezultatima izvješća, u samo jednom gradu, Rotherhamu (oko 260.000 stanovnika) najmanje je 1400 djece seksualno izrabljivano u razdoblju od 1997. do 2013. od strane kriminalnih bandi čiji su članovi većinom pakistanski imigranti.

Pod optužnicama na suđenju u Sheffieldu su pet muškaraca i dvije žene. Arshid Hussain (40) iz Goolea optužen je za urotu u zločinu silovanja, 11 seksualnih napada, nezakonito zatvaranje, pet silovanja, svodništvo djevojčice i djevojaka mlađih od 21 godine radi prostitucije, otmice 15-godišnjakinje, nanošenja tjelesnih ozljeda, pomaganja i podupiranja silovanja i drugih ozbiljnih seksualnih zločina.

Uz njega su još za slična zlodjela optuženi Qurban Ali (53), Majid Bostan (37), Sajid Bostan (38), svi iz Rotherhama, i Basharat Hussain (39) bez stalnog prebivališta, koji je uz ostalo optužen i za nedolično ponašanje prema djetetu i prijetnje smrću. Dvije žene su Karen MacGregor (58) i Shelley Davies (40), obje iz Rotherhama. Sudi im se za sudioništvo u svodništvu i prostituciji djevojke mlađe od 21 godine, urotu u zločinu silovanja i nezakonito zatvaranje.

Prema izvješću ITV-a, tužiteljstvo je na sudu iznijelo podatke da je 12 djevojčica namamljeno i podvrgnuto „ponižavajućim i nasilnim seksualnim radnjama“. Ukupno se optuženici terete za 51 kazneno djelo.

No, optužnice izgleda obuhvaćaju tek djelić kriminalnih aktivnosti čije su žrtve djeca od kojih su neka stara samo 11 godina, a čije zlostavljanje od kriminalnih bandi traje kontinuirano već više desetljeća uz zatvaranje očiju lokalne policije, lokalnih centara za dječju skrb i posebice lokalnih političara iz Laburističke stranke koji imaju većinu u gradskom vijeću. Zbog toga se napokon provodi istraga pod okriljem Nacionalne agencije za kriminal – NCA, koju neki nazivaju britanskim FBI-om.

Istražitelji Nacionalne agencije za kriminal identificirali su više od 7300 linija ispitivanja od kada su preuzeli slučaj u prosincu prošle godine. Ogromna količina materijala istrage – oko 10.000 dokumenata – ukazuje da se gotovo sigurno radi o najvećoj takvoj istrazi u povijesti Velike Britanije. Istraga obuhvaća stotine potencijalnih osumnjičenika, žrtava i svjedoka. Službeni podatci od ovoga ljeta govore da će troškovi ove opsežne istrage iznositi između 3 i 5 milijuna funti godišnje.

 Britanska ministrica za ogromne razmjere stravičnog zločina okrivila „institucionaliziranu političku korektnost“

 Britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May prošle je godine za „povijesni“ neuspjeh lokalnih vlasti Rotherhama da shvate razmjere organiziranog seksualnog kriminala koji se odvijao na njihovu području i zaustave iživljavanje nad djecom okrivila „institucionaliziranu političku korektnost“.

Naime, policijske istrage su se provodile, ali u većini slučajeva se pokazalo da su žrtve seksualnog nasilja i svodništva bijelkinje mlađe od 16 godina, a počinitelji se u policijskim dosjeima i dosjeima drugih službi vode kao „muškarci Azijati“.

Izvješća govore kako su članovi gradskog vijeća bili prestrašeni da ne budu izloženi optužbama za rasizam budu li upozoravali javnost na kriminalne azijatske bande u gradu u kojem 8 posto stanovništva čine imigranti iz Afrike i Azije.

Članovi organiziranih bandi koje su sačinjavali većinom pakistanski imigranti mamili su i zlostavljali djecu te ih „iznajmljivali“ širom sjeverne Engleske, različitim muškarcima. Čak su i škole upozoravale da se djecu „pokupi“ u taksiju, daju im se darovi i mobiteli te ih se razvozi po Rotherhamu i drugim gradovima gdje ih tuku i seksualno zlostavljaju. Policija je s prezirom gledala prema žrtvama.

Profesorica Alexis Jay, autorica opsežnog izvješća zbog kojeg su se istrage počele ozbiljnije provoditi, rekla je da je razgovarala s „djecom koju bi smočili benzinom i prijetili da će ih zapaliti, prisiljavali da gledaju brutalno nasilna silovanja i prijetili im da će biti sljedeći ukoliko se nekome povjere“.

Jedan istražitelj iz Ministarstva unutarnjih poslova koji je kod više rangiranih policajaca upozoravao na razmjere zlostavljanja još 2002. godine dobio je upozorenje da to više ne radi, suspendiran je i udaljen s položaja, navodi se u izvješću profesorice Jay.

Socijalni radnici za mladež koji su dolazili u doticaj sa žrtvama i koji su učestalo izvješćivali policiju i druge nadležne osobe o problemima dobivali su kritike od strane stalno zaposlenog osoblja gradskog vijeća i degradirani su na niža radna mjesta.

Izvješće pokazuje da su u razdoblju od 2002. do 2006. sačinjena čak tri izvješća o razmjerima seksualnog iskorištavanja maloljetnika i povezanosti s organiziranim kriminalom, ali ništa nije učinjeno po tom pitanju, a rezultati su se zataškavali ili jednostavno ignorirali. Policija nije postupala prema svojoj dužnosti u odnosu na zločine, a žrtve je smatrala „nepoželjnima“, nedostojnima zaštite.

Jedna je mlada žrtva istražiteljima navela da su „grupna silovanja“ uobičajeni dio odrastanja u četvrti Rotherhama gdje je živjela.

Video: “Ponašanje policije bilo je takvo da sam se osjećala kao da je problem u meni”


 

Prije objave opsežnog izvješća profesorice Jay medijski pritisak na slučaj Rotherham rezultirao je osudama i zatvaranjem pet azijatskih muškaraca 2010. godine zbog mamljenja na seks djevojčica tinejdžerske dobi (13 do 16 godina). Zafran Ramzanrape je osuđen na 9 godina zatvora, Razwan Razaq na 11 godina, Umar Razaq na 4,5 godina, Adil Hussain i Mohsin Khan na 4 godine.

Sudac ih je opisao kao seksualne predatore koji su s djevojčicama imali odnose po automobilima i parkovima. Na suđenju je bilo još troje optuženika koji nisu dobili osuđujuću presudu. Slučaj je poslužio policiji da se u javnosti pokažu kako ozbiljno rade na zločinima. Međutim, The Times je potom objavio članke s pojedinostima koje su ukazivale na to da je policija svo vrijeme bila jako dobro informirana o zločinima te da cijelo jedno desetljeće nisu poduzimali ništa.

Petorica osuđena za organizirano zlostavljanje i svodništvo djevojčica 2010.

 Nebriga nadležnih vlasti da suzbiju kriminal nad djevojčicama

 Aktualno suđenje na Krunskom sudu u Sheffieldu jedno je od direktnih posljedica objave tzv. Jay izvješća u kojem je evidentirana nebriga nadležnih vlasti da suzbiju kriminal nad djevojčicama (i dječacima u nekim slučajevima). 1400 zlostavljane djece unutar 16 godina samo je konzervativna procjena izvješća čije je rezultate gradsko vijeće Rotherhama u potpunosti prihvatilo i nakon kojeg su uslijedile mnoge ostavke: članova gradskog vijeća grada Rotherhama, ravnateljice socijalne skrbi za mladež grada Rotherhama, povjerenika za policiju i kriminal Južnog Yorkshirea iz Laburističke stranke.

Vanjske službe za nadzor proglasile su neadekvatnim rad službi koje rade s mladima na području Rotherhama. Kasnije se ispostavilo da je Joyce Thacker, koja je u gradskom vijeću bila nadležna za socijalnu skrb za mladež, odstupila s dužnosti zbog pritiska javnosti nakon objave neovisnog izvješća, ali tek kada joj je plaćena otpremnina u iznosu od 40.000 funti.

U međuvremenu su četiri žene tužile gradsko vijeće za odštetu radi propusta gradskih službi da ih zaštiti dok su bile maloljetne.

Neovisna komisija također istražuje tužbe protiv 42 policijska službenika.

Azijatske kriminalne bande počele su se baviti svodništvom nad tinejdžericama u zamjenu za novac ili druge usluge među kriminalcima, najčešće zbog pada cijena narkotika, što je dovelo do osjetnog pada prihoda organiziranog kriminala.

Umjesto narkotika počeli su „preprodavati“ djevojke. Metode kojima se služe ovi kriminalci su najčešće vrlo sofisticirane, mračne i opake. Često sa djevojčicama ulaze u emocionalnu, manipulativnu vezu. Po parkovima, školama, trgovačkim centrima te drugim mjestima pronalaze ih momci njihove dobi koji ih kasnije upoznaju s drugim muškarcima u 20-im i 30-im godinama koje predstavljaju kao svoje rođake.

Muškarci ih u automobilima zatim drogiraju votkom i kanabisom, daruju im skupe mobitele koji služe svodnicima da lakše prate kuda se djevojčica kreće, s kim razgovara ili se dopisuje, a putem mobitela šalju djevojčicama upute za sastanak s mušterijama. Djevojke vjeruju da su u ljubavnoj vezi dok sve to traje, sve do trenutka kada je previše kasno da se izvuku iz takvog odnosa.

 Policajci se boje etikete rasista u klimi multikulturalizma

 Kriminalci se u početku služe taktikom uvjeravanja djevojčice da su njezini roditelji rasisti koji ne odobravaju njihovu vezu jer su muškarci pakistanski muslimani. Članovi bandi vrlo su svjesni činjenice da se policajci boje biti etiketirani kao rasisti u klimi multikulturalizma koja je stvorena.

Žrtva „Emma Jackson“ (nije pravo ime) tvrdi da je policiji ispričala da je učestalo siluju od njene 13. godine, navodeći mnoga imena počinitelja. Međutim, policajci su „izgubili“ glavne dokaze koje im je pružila (uz popis poziva i poruka na mobitelu dala im je i odjeću na kojoj su bili tragovi zločina).

„Ovi stručnjaci sjedili su na svojim radnim mjestima, primali plaće, znali što se događa i nisu ništa poduzeli u vezi toga. Po meni, oni su jednako loši ljudi kao i počinitelji zločina, ako ne i gori“, rekla je „Emma“.

Na pitanje zašto se stalno vraćala Tariku koji ju je zlostavljao odgovorila je da joj je prijetio kako će bombama zapaliti njezinu kuću i silovati joj majku bude li pobjegla od njega.

“Emma Jackson” na radiju govori o stavičnim zločinima i svemu što je doživjela.

Izvor: narod.hr

 Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!