Podržite nas!

Jovanović više ne može biti ministar

04.01.2013 23:00

Ministar Jovanović više ne može i ne smije obnašati svoju funkciju! Nakon što je u više navrata uvrijedio katoličke biskupe, a samim time i 86% građana Hrvatske koji se izjašnjavaju kao katolici, nakon što je izjavio da s tim biskupima koji predstavljaju 3.690.000 građana Republike Hrvatske ne želi razgovarati jer su, citiramo, "zločesti i lažu", nakon što je diskreditirao roditelje i predstavnike njihovih udruga, više ne može imati mandat kao predstavnik velike većine građana Republike Hrvatske.

Jovanović je svojim izjavama, autokratskim ponašanjem te neustavnim i neprofesionalnim postupcima, podijelio hrvatsku javnost. Nametnutim programom Zdravstvenog odgoja, a posebice njegovim 4. modulom, konspirativno je uveo u školski sustav program bez znanstvenih temelja, koji nameće većini građana neprihvatljive vrijednosne stavove, potiče određena spolna ponašanja, uskraćuje činjenice, monopolizira svjetonazor i zabranjuje preispitivanje te krši 6 međunardnih i domaćih zakona i konvencija o pravima. Osim toga, program je u suprotnosti sa tri temeljna nacionalna (državna) interesa.

1. Ovakav program o spolnosti povećava broj adolescentnih trudnoća, spolnih bolesti i spušta prag stupanja u spolne odnose. Istraživanja pokazuju da anglo-saksonski i nordijski liberalni modeli spolnog odgoja koje je Jovanović uveo u naše škole, uzrokuju ranije stupanje u spolne odnose, povećane stope spolno prenosivih bolesti i maloljetničkih trudnoća koje završavaju pobačajima. Na taj način izvršava se udar na reproduktivno i  opće zdravlje hrvatske nacije.

2. Ovakav program o spolnosti negativno utječe na brak i obitelj. Prema istraživanjima efekata liberalnog i dobno neosjetljivog programa spolnog odgoja kakav je uveden u naše škole, njegovim provođenjem dolazi do manje spremnosti mladih za stupanje u brak, manjoj spremnosti za rađanje i odgoj djece, povećanom broju razvoda i uopće stvaranjem uvjeta koji će još više oslabiti obitelj te dovesti do još većeg smanjivanja ionako negativnog nataliteta hrvatske nacije i njenom rapidnom starenju.

3. Nametanje ovakvog spolnog odgoja dovelo je do podjele javnosti, umjesto da se ponudio izbor između dva programa. Svojim izjavama i ponašanjem, ministar MZOS-a Jovanović i ravnatelj AZOO-a Filipović nisu ni na koji način doprinjeli rješavanju prijepora oko spornog dijela Zdravstvenog odgoja i smirivanju strasti. Umjesto toga, sustavno su radili na još većoj podjeli hrvatske nacije i na taj način produbli podjele među građanima Hrvatske upravo u ovim osjetljivim, kriznim vremenima.

Stoga tražimo od Predsjednika vlade Republike Hrvatske, Zorana Milanovića da ministra MZOS Željka Jovanovića odmah razrješi dužnosti. Isto tako, tražimo da se razrješi dužnosti i ravnatelj AZOO, Vinko Filipović koji je nekritički i netransparentno proveo sve zamisli ministra Jovanovića. Nadalje, tražimo da se odmah zaustavi provođenje nametnutog Zdravstvenog odgoja u školama i da se kreira novi program koji će biti usklađen s nacionalnim interesima i izrađen putem transparentne i demokratske procedure te roditeljima pruži mogućnost izbora.

Ukoliko se Predsjednik vlade ogluši o ove zahtjeve, pokazat će se da ni on nije dorastao svojoj državničkoj funkciji te da će doći u pitanje vjerodostojnost i njegovog mandata.


Ako se slažete sa zahtjevom za smjenom Jovanovića i Filipovića, "lajkajte" ovaj članak.

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!

U nastavku pročitajte skraćenu skandaloznu izjavu ministra Jovanovića objavljenu u Novom listu.


Ministar MZOS Željko Jovanović: Biskupi zločesto lažu, ja s njima ne mogu razgovarati! Crkva djeluje neprihvatljivo, zlonamjerno i dezinformirajuće!

Biskupi lažu, a ja s lažljivcima ne razgovaram, posljednja je poruka ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića u polemici o kontroverznom kurikulumu zdravstvenog odgoja. Jovanović je za Novi list rekao da se po tom pitanju može uspostaviti dijalog državne Komisije za odnose s vjerskim zajednicama na čelu s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem te Komisijom Hrvatske biskupske konferencije za odnose s državom.

– Postoje te dvije komisije, pa neka biskupi stave na dnevni red zdravstveni odgoj – rekao je Jovanović odbijajući svaku mogućnost da se kao ministar i odvojeno sastane s predstavnicima katoličkih biskupa.


– O zdravstvenom odgoju s njima uopće ne namjeravam razgovarati, pogotovo ne nakon svega što su radili za Božića, letci i sve ostalo. Crkva ne može biti partner državi kad je u pitanju sadržaj školskih predmeta. Crkva može mimo škole govoriti što god hoće, to je njihovo pravo.

Ali, oni ne mogu određivati što će se predavati učenicima. Imaju vjeronauk i, što god ja mislio o tom predmetu, nikad se nisam u njega miješao. O zdravstvenom odgoju razgovarat ćemo samo s roditeljima i stručnjacima i to i činimo. Sve što smo ovih dana čuli od biskupa su zločeste laži, a s ljudima koji lažu ja ne jednostavno ne mogu razgovarati. Crkva djeluje neprihvatljivo, zlonamjerno i dezinformirajuće – rekao je Jovanović.