Podržite nas!

Klaunovske suze predsjednika Obame

09.01.2016 20:55

Barack Obama jučer je hladnokrvno stavio veto na prijedlog zakona kojim se uskraćuje financiranje iz saveznog proračuna Planned Parenthoodu – lancu klinika za abortuse, u kojima se godišnje usmrti oko 325.000 nerođenih beba. Radi se o klinikama koje su dugi niz godina upletene u skandale, a trenutno se ova organizacija nalazi pod više istraga Kongresa i parlamenata nekih saveznih država.

Zakonom koji je Obama stopirao vetom predviđeno je da Planned Parenthood ostane bez 80 posto sredstava (otprilike trećina godišnjeg budžeta ove organizacije) koje prima iz saveznog proračuna, dok bi se ta sredstva preusmjerila u lokalne i okružne bolničke centre. Radi se o više od 500 milijuna dolara godišnje. Viši savjetnik američke udruge Alijansa za obranu slobode (Alliance Defending Freedom) Casey Mattox na ovaj način je komentirao Obaminu odluku o ulaganju veta:

„Predsjednik je odabrao nastavak financiranja divovske organizacije za abortuse koja mu je na izborima pomogla da postane predsjednik države i odbacio zakon koji ženama omogućuje kvalitetniju zdravstvenu skrb. Jednostavno je „ubio“ povijesni prijedlog zakona kojim se postojeća sredstva iz saveznog proračuna preusmjeravaju prema tisućama lokalnih zdravstvenih centara koji pružaju bolje i sveobuhvatnije usluge ženama uz manje troškove od Planned Parenthooda koji je uronjen u razne skandale. Krajnje je vrijeme da se dokine nemoralno partnerstvo američke vlade i Planned Parenthooda koje je prisilno nametnuto američkom narodu.“

Stravične video snimke

Na do tad neviđenu odlučnost da uskrate federalna sredstva ozloglašenoj organizaciji Republikance je potaknula serija tajno snimanih video filmova o čelnicima, zaposlenicima i zviždačima iz Planned Parenthooda koji su objavljivani tijekom proteklog ljeta, što je pažljivo bilo tempirano od strane neovisnih novinara - aktivista za pravo na život tik pred izglasavanje saveznog proračuna na jesen 2015. Snimke su šokirale ne samo američku već i svjetsku javnost jer su nepobitno iznosile dokaze o kršenju federalnih zakona koji zabranjuju prodaju organa te korištenje metoda abortusa kojima se umjesto zdravstvenim interesima žene pogoduje prikupljanju organa nerođenih beba radi ostvarivanja što većeg profita.

Snimke su stravične zbog nonšalantnosti, hladnoće i okrutnosti koju pokazuju čelnici te organizacije dok se na poslovnim ručkovima cjenkaju o visini naknada za dijelove tijela beba te zbog iskaza bivših zaposlenika o užasima kojima su svjedočili na poslu. Kreatori video snimaka, aktivisti Centra za medicinski progres, nisu se libili prikazati na snimkama ono što pri obavljanju postupka abortusa svima osim medicinskim djelatnicima obično ostane nevidljivo: sićušne udove, glavice, mozak, srce, crijeva i ostale dijelove raskomadanih tjelesa koji su u abortiranoj masi ležali krvavi na pliticama u laboratorijima Planned Parenthooda. Ljudskost onih koje svakodnevno ubijamo abortusom nakon ovih filmova više nitko nije mogao dovoditi u pitanje, ali američki Kongres i američka javnost počeli su postavljati pitanja o ljudskosti čelnika ove organizacije jer su doslovno nakon obilatog ručka s potencijalnim naručiteljima organa hladnokrvno, a nekad i zbijajući neukusne šale, prebirali po organima ocjenjujući im tržišnu vrijednost.

Povijesni uspjeh Republikanaca u zaštiti prava nerođenih

Republikanci su imali niz neuspjelih pokušaja da kroz oba doma američkog Kongresa provuku zakon kojim se onemogućuje daljnje financiranje Planned Parenthooda, no u prosincu se napokon dogodio dugo očekivani uspjeh. I bez dvotrećinske većine u Senatu im je uspjelo srušiti opoziciju Demokratske stranke jer su iskoristili mehanizam koji je vezan uz usklađivanje proračuna i koji dopušta niži prag za prolazak zakona. Prijedlog zakona bez problema je ovih dana prošao i u Domu zastupnika te je stigao na stol predsjednika države. Naravno, Republikanci nisu imali previše iluzija o tome da predsjednik Obama neće iskoristiti svoje pravo na veto, ali ovime je odgovornost da se prekine financiranje abortusa i ilegalna trgovina organima nerođenih beba s narodnih zastupnika prebačena u potpunosti na jednu osobu – Baracka Obamu, najvećeg zagovornika abortusa među svim američkim predsjednicima u povijesti.

Licemjerje i lažne suze predsjednika Obame

Slučaj je htio da Obama uloži veto na pro-life zakon samo nekoliko dana nakon što je u utorak, na vrlo emocionalnoj press konferenciji, proplakao predstavljajući set mjera kojima bi se povećala kontrola nad prodajom oružja američkim građanima, pravdajući potrebu za time masovnim ubojstvima maloljetnika koja su se dogodila u školama tijekom njegova mandata. Mjere koje misli uvesti također zaobilaze Kongres, a neki od kritičara mjera upozoravaju da će pasti na sudovima jer umjesto da budu uperene protiv kriminalaca i terorista, više služe zastrašivanju poštenih građana i uskraćivanju njihovih građanskih prava. Većina predsjedničkih kandidata u izbornoj utrci 2016. obećala je rušenje ovih Obaminih mjera.

No sada, nakon što je slika uplakanog predsjednika najmoćnije vojne sile na svijetu obišla svjetske medije, Obamu je zastupnica Doma zastupnika i članica Odbora za proračun Diane Black, po zanimanju medicinska sestra, optužila za licemjerje: „Drskost predsjednika Obame je zaprepašćujuća. Ovaj tjedan je proveo raspravljajući o potrebi da se „zaštite nevini ljudi“ i „spase životi“, ali to ga nije spriječilo da bez imalo grižnje savjesti uloži veto na zakon kojim se štite najneviniji i najranjiviji među nama od odvratnih praksi koje se odvijaju unutar klinika Planned Parenthooda.“

Poruka Lile Rose predsjedniku

Lila Rose, vodeća zagovornica prava nerođene djece u Americi, optužila je predsjednika Obamu da protiv volje naroda i Kongresa u kojem sjede predstavnici naroda prisiljava svakog američkog poreznog obveznika da novčano podupire najveći lanac klinika za abortuse, u kojima se događaju namjerni abortusi čak i do kraja šestog mjeseca trudnoće.

„Nimalo ne iznenađuje što je u anketama predsjednik Obama ocijenjen kao najgori predsjednik zemlje od 2. svjetskog rata na ovamo. Njegov ekstremizam kada se radi o abortusu i njegovo nepopustljivo protivljenje svakom zakonu kojim se štiti život, kao i njegovo namjerno ignoriranje brojnih dokumentiranih kriminalnih djelatnosti unutar Planned Parenthooda, pokazuju koliko je zaokupljen vraćanjem dugova tom abortivnom divu zbog 12 milijuna dolara koliko su uložili u kampanju njegova reizbora na mjesto predsjednika 2012. godine.“, napisala je Lila Rose u priopćenju za javnost.

Naglasila je kako ekstremistički stavovi i postupci u vezi abortusa u javnosti nisu popularni, a kada se razotkrije što stoji iza toga, kao što se uspješno razotkrio unosan biznis na preprodaji organa abortiranih beba u slučaju Planned Parenthooda, onda to većini građana postaje odvratno. Većina Amerikanaca cijelim svojim bićem se protivi abortusima u kasnoj trudnoći ili ubojstvu djeteta koje se rodi prilikom neuspjelog postupka abortusa, a sve se to odvija u klinikama Planned Parenthooda.

Pogledajte Obaminu predstavu pred kamerama dok govori o „neotuđivom pravu na život“ i svojim mjerama o povećanoj kontroli prodaje oružja:


Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!