Podržite nas!

LGBT Vukovi u janjećoj koži

13.12.2013 09:43

Europa je nakratko odahnula zbog toga što je konačno uklonjena opasnost  iznimno opasne rezolucije Edite Estrela, a na glasanje već uskoro stiže nova radikalna inicijativa pokrenuta od strane istog agresivnog homoseksualno-abortivnog lobija. Radi se o Lunacek izvješću, također nazvanom prema predlagateljici europarlamentarki Ulrike Lunacek, koja je poznata po tome da nikada ne propušta priliku da se pohvali svojom lezbijskom seksualnom orijentacijom.

Njeno izvješće direktno se poziva na Izjavu iz svibnja 2013. koju je u ime Hrvatske potpisala pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Vesna Batistić Kos. Tom se izjavom traži usvajanje ujednačene i sveobuhvatne politike na razini čitave Europske unije u pristupu LGBT pravima. Tako se i dokumentom koji predlaže eurozastupnica Lunacek želi usvojiti „Navigacijska karta Europske unije protiv homofobije i diskriminacije na temelju seksualne orijentacije“. Njome se predlaže usvajanje plana na razdoblje od 5 godina tijekom kojeg će se kontrolirati što se sve napravilo i koliko se napredovalo u smanjenju diskriminacije putem radikalnih metoda mainstreem-izacije LGBT prava u svakoj pojedinoj zemlji te na svakom pojedinom području.

Izvješće analizira pravni stručnjak za ljudska prava J. C. von Krempach, a sve neodoljivo podsjeća na još jedan pokušaj uvođenja radikalnih načela Yogyakarte kao sveobuhvatne politike koju bi implementirala Europska unija u svim zemljama članicama.

 

Europski parlament: Izvješće Lunacek i zašto ga treba odbaciti

Objavljeno: 31. listopad, 2013.

Autor:  J. C. von Krempach, J.D. |

Kontroverzni Estrela-Report je tek „odlepršao“, a sljedeći novi napad abortivno-homoseksualnog lobija na ljudska prava i ljudsko dostojanstvo već je u izradi.

Vidimo još jednom kako i ovo izvješće dolazi u obliku „Izvješća-inicijative“, odnosno izvješća o pitanjima nad kojima Europski parlament nema pravnu nadležnost, te koje, čak i ukoliko bude usvojeno, neće biti obvezujuće. I još jednom vidimo istu strategiju: (1) nadati se da će dokument proći nezapaženo dok se o njemu raspravlja na Odboru, (2) požuriti dokument kroz plenarnu sjednicu bez rasprave te nakon toga (3) ga svima nabijati na nos kao da se radi o vrlo važnom dokumentu čije se preporuke moraju slijediti iako nemaju zakonsku snagu.

Ovaj put se radi o Izvješću – inicijativi o „Navigacijskoj karti Europske unije protiv homofobije i diskriminacije na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta“.

Da li takva „navigacijska karta” postoji? Ne još, ali ovo izvješće traži da se ona sastavi.

Autor dokumenta je Ulrike Lunacek, austrijska zastupnica Zelenih u Europskom parlamentu , koja je već svuda nadaleko poznata kao lezbijka koja se sama tako izjašnjava i koja doslovno svaku svoju izjavu u javnosti ukrašava dodatnim naglašavanjem svog „seksualnog identiteta”.

Izradu izvješća naručio je Odbor Europskog parlamenta za građanska prava  (“LIBE”),  koji se čini da je, poput Odbora za ženska prava iz čijeg je krila iznjedren nesuđeni Estrela-Report, zapravo skrivena radionica za EU političare koji pripadaju homoseksualno-abortivnom lobiju i imaju vrlo radikalan plan i program: osim same gospođe Lunacek, u odboru su i druga poznata imena poput Michael “Blitzkrieg” Cashmana, Véronique de Keyser, Sophie in’t Veld, Caecilie Wikstrom, Joanne Szenyszyn, Claudea Moraesa, Raula Romeva i Ruede, da spomenemo samo neke. Nigdje zastupnici najrazličitijih “seksualnih orijentacija“ nisu toliko prezastupljeni kao u ovom odboru.

Stoga nije nikakvo čudo da je takav odbor usvojio dokument kojim se promiče homoseksualnost. I jednako je malo iznenađujuće da ovo izvješće, dok pretendira na to da izražava brigu za ljudska prava lezbijki, homoseksualaca, transrodnih i interseksualnih osoba, zapravo potkopava koncept ljudskih prava u cjelini.

Nema nikakve sumnje da lezbijke, homoseksualci, transrodne i interseksualne osobe imaju ljudska prava i da se ta prava moraju respektirati i štititi. Ali to nije ono o čemu se u ovom izvješću radi. Umjesto toga, izvješćem se žele stvoriti posebna prava i privilegije za određene ljude, samo na temelju njihove samoproglašene „seksualne orijentacije“. Ukoliko se tako nešto prihvati, pristup koji ovo izvješće podupire bi podijelio čovječanstvo u dvije klase: LGBT osobe i ostale ljude. I na taj način bi posve ironično samo potkopalo princip „jednakosti“ koji promiče.

Ovi temeljni nedostaci, koji predstavljaju ozbiljnu prijetnju samoj ideji ljudskih prava, manifestiraju se naročito u ovim točkama:

  • “Mainstreem-izacija”: kada se određena javna politika „mejnstrimizira“ to znači da od tada nadalje sve političke inicijative i zakonske mjere moraju biti podvrgnute formalnoj provjeri kako bi se odredilo da li su u konfliktu s tom javnom politikom. “Mejnstrimiziranje” LGBT prava značilo bi da nikakve zakonske mjere ne bi smjele biti usvojene protivno volji LGBT osoba (ili: protivno volji onih političara koji, poput gospođe Lunacek ili gospodina Cashmana, tvrde da predstavljaju te osobe). Ovo bi u praksi dovelo do toga da bi LGBT osobe i oni koji ih predstavljaju imali pravo uložiti veto protiv svega i svačega, što bi osnažilo inače vrlo marginalnu društvenu grupu (ili njezine samoproglašene predstavnike) u nametanju svog plana i programa ostatku društva. Sasvim je razumno postaviti pitanje: zašto bi samo „prava LGBT osoba“ bila mejnstrimizirana, a ne i prava drugih skupina kao što su muslimani, Židovi, kršćani, Jehovini svjedoci, mormoni, ateisti, panteisti, druidi i šamani itd.? Zašto to ne bi bila prava muškaraca, žena, djece, starijih, bolesnih i nemoćnih, ovisnika o drogama i alkoholu, pušača i nepušača, nepismenih i intelektualaca, i tako dalje, i tako dalje? Zašto se interesi LGBT osoba trebaju „mejnstrimizirati”, a ne moraju interesi svih drugih društvenih skupina?
  • Jednako problematičan je zahtjev gospođe Lunacek da “govor mržnje” i “zločin iz mržnje” protiv LGBT osoba postanu podložni krivičnim kaznama. Naravno, svi se slažemo da ne smije biti nikakvog izražavanja ili poticanja na mržnju u javnom prostoru – ali zbog čega LGBT osobe zaslužuju posebnu zaštitu koju ostali ljudi ne zaslužuju? Zašto se gospođa Lunacek ne pojavi s prijedlogom koji bi omogućio jednaku zaštitu i jednaku brigu za sve, uključujući i osobe koje nisu homoseksualne? U zadnjih par mjeseci već se dva put dogodila slična stvar – rimokatolički nadbiskup Mechelen-Brisela fizički je bio napadnut i vrijeđan od strane homoseksualno-abortivnih aktivista. Da li je netko čuo protest gospođe Lunacek u vezi toga? Međutim, očita intencija Lunacek izvješća je stvoriti privilegije za LGBT lobi: samo oni mogu uživati pravo na slobodno izražavanje svojih mišljenja, dok će svaka izjava dana u javnosti koja je imalo kritična prema njihovom planu i programu biti proglašena “govorom mržnje” i izbačena iz javne rasprave. (Primjerice, prikupljanje potpisa za peticiju građana kojom se protestira protiv pokušaja redefinicije braka je prema njihovoj logici “govor mržnje”. Evidentni cilj koji promiče LGBT lobi jest gušenje demokracije i slobode izražavanja te zastrašivanje njihovih kritičara.)
  • U daljnjem tijeku događaja ovo bi se proširilo na opće privilegije javnih LGBT osoba (kao što je gospođa Lunacek) da steknu imunitet protiv bilo kakvog oblika kritike, bez obzira na kontekst. Kada god kritizirate mišljenje koje izrazi gospođa Lunacek, ona će jednostavno odgovoriti: „vi to kažete samo iz razloga što ste homofob”, i tako će prekinuti bilo kakvu daljnju raspravu o valjanosti vlastitih stavova i napasti vas argumentom ad hominem. Ovaj tip ponašanja često se mogao uočiti kroz zadnjih nekoliko godina i stoga bi do sada trebalo biti jasno kako takvi prijedlozi imaju opasan potencijal za uništavanje demokracije i svake javne rasprave. 
  • Isto se može reći u vezi s ostalim točkama navedenim na navigacijskoj karti gospođe  Lunacek. Na primjer, ona također želi osigurati privilegiranu „slobodu okupljanja” za kontroverzna (i često na provokativan način obscena) „gay pride događanja”, dok sva okupljanja s ciljem pružanja podrške normalnim obiteljima (kao što je „Manif pour tous” u Francuskoj) ne bi, naravno, uživala istu slobodu.
  • Slično, zahtjevi gospođe Lunacek za „zabranom diskriminacije” na područjima kao što su zapošljavanje ili pristup proizvodima i uslugama su ustvari zahtjevi za društvenim privilegijama: zaštita koju bi osoba trebala uživati prema izvješću bi se povećavala u odnosu na to koliko upadljivo se iz ponašanja ili odjevanja osobe vide njene seksualne inklinacije. Osoba koja se oblači normalno neće se moći žaliti zbog toga što je odbijena na natječaju za posao ili najam stana, ali upadljivo homoseksualna ili lezbijska osoba može reći: vlasnik stana (ili poslodavac) je sigurno primjetio da sam homoseksualac/lezbijka i to je razlog zašto me odbio. Ovime se stvaraju privilegije za upadljive LGBT osobe naspram svih ostalih.
  • I naravno posljednje, ali ne i najmanje važno, plan i program gospođe Lunacek u vezi društvenih privilegija za njezino LGBT biračko tijelo. To na primjer uključuje porezne olakšice ili partnerovu mirovinu – što je originalno bilo namijenjeno pružanju pomoći obiteljima koje podižu djecu i na taj način doprinose općem dobru – za homoseksualne parove koji ne pridonose na taj način društvu. Te privilegije dolaze uz određen trošak u budžetu, a taj trošak mora snositi ostali nehomoseksualni dio društva.

Ono što jasno vidimo da se danas stvara u Europi su dvije suprostavljene vizije „ljudskih prava“. Jedna se sastoji u tome da su ljudska prava nedjeljiva te da ona zbog toga moraju biti jednaka za sve osobe: to je poruka koju tako vješto izražava slogan uspješne Građanske inicijative „Jedan od nas ”. Druga se sastoji u pristupu gospođe Lunacek, koji ljudska prava pretvara u izvor klasnih privilegija za određeno biračko tijelo.

Mislim da bi Europljani trebali pod hitno postati svijesni da su članovi homoseksualno-abortivnog lobija u Europskom parlamentu (i drugdje) pravi pravcati vukovi u janjećoj koži. Njihova janjeća koža sastoji se u njihovom konstantnom predstavljanju LGBT populacije žrtvama „diskriminacije“ i „kršenja ljudskih prava ” – dok se ustvari radi o vukovima koji žele ukinuti ljudska prava svih drugih ljudi.

 

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!