Podržite nas!

Maknite Hinkemann plakate!

12.11.2015 3:45

Nakon ljutitih reakcija mnogih uznemirenih roditelja zbog marketinga Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) za predstavu „Hinkemann“, udruga Vigilare, uz pokretanje e-peticije, pozvala je gradonačelnika grada Zagreba i Pravobraniteljicu za djecu da reagiraju. Zbog plakata i reklama koji na besraman način prikazuju intimu ljudskog tijela, Vigilare zahtjeva intervenciju od zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića, da žurno reagira i ukloni neprikladne i dekadentne prizore s javnih gradskih prostora, a od Pravobraniteljice za djecu, Ivane Milas Klarić, službenu reakciju zbog izloženosti djece tzv. šok-marketingu kojim se, sve građane, a posebno djecu, izlaže degutantnim, besramnim i polupornografskim prizorima, potičući tako erotizaciju kulture cijelog društva.

Vigilare također poziva građane kojima je “DOSTA ovakvih perverznih i vulgarnih plakata po Zagrebu i to pod krinkom "kulture"” da pošalju e-mail poruku gradonačelniku Bandiću i pročelniku za kulturu. Dovoljno je jednostavno napisati poruku sljedećeg sadržaja: “Poštovani, MAKNITE HINKEMANN PLAKATE!”, ispod staviti svoje ime i prezime te poslati na adrese:
ured.gradonacelnika@zagreb.hr; oks@zagreb.hr; info@vigilare.org ili se uključiti u Vigilareovu internetsku peticiju na stranici: http://vigilare.org/akcije/vigilare-akcija-bandic-pravobraniteljica-i-muske-genitalije/

Iako bi građanima koji ne žive u Zagrebu htjeli pokazati o kakvim se plakatima zapravo radi, zbog vulgarnosti samih plakata ne želimo ih direktno prikazivati. Ukoliko želite, možete ih pogledati ovdje i ovdje.

Vigilare također ističe kako od gradskih i državnih institucija očekuju da rade svoj posao i zaštite sve građane, a naročito one najmanje, od ovakvih opasnih gluposti kojima se, u nedostatku kvalitetnih kulturnih sadržaja želi privući pozornost i pod „kulturu“ prikazivati ništa drugo nego šund. 

 Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!