Podržite nas!

Ministrica vanjskih ili LGBT poslova?

08.10.2013 0:20

Prenosimo tekst sa portala Lifesitenews.com u kome inozemni stručnjak za praćenje događanja u međunarodnim organizacijama analizira nedavno održavanje čudnog sastanka nove međunarodne „LGBT Core Grupe“ čija je članica, bez znanja Sabora i ukupne hrvatske javnosti, postala Hrvatska, i to činom samovolje ministrice Vesne Pusić. Tješi nas što taj događaj po mišljenju nekih ima „malo veću važnost od običnog priopćenja za medije“, no i dalje nije jasno zašto ministrica vanjskih poslova zemlje u kojoj je prema podacima Eurostata zaposleno manje od polovice stanovništva, od čega je bez posla točno svaka druga mlada osoba, ide okolo i potpisuje deklaracije o posebnoj zaštiti LGBT osoba umjesto da privlači strane investicije ili popravlja ono što je premijer Milanović pokvario.

Isti podaci pokazuju da je naša ekonomija lani padala 6,5 puta jače i brže nego europske ekonomije te imamo proračunski deficit od 17,4 milijarde kuna, što čini 5,5 posto BDP-a, te kreditni rejting 'smeće', što znači da netom što smo ušli u Europsku uniju ulazimo i u Proceduru prekomjernog deficita (EDP) i možemo očekivati oštre mjere od strane EK (povrh sankcija koje su već pokrenute zbog Lex Perkovića). U takvoj situaciji obespravljena je većina stanovništva jer nema pravo na rad i dostojanstvo, a mnoge su obitelji izbačene na ulicu ili im prijete ovrhe jer ne mogu podmirivati svoje obveze.

Kako si jedna ministrica može dopustiti sastanke na vrhu na temu nečijih seksualnih preferencija kad je toliki broj ljudi nezaposlen i ne nazire se nikakvo gospodarsko poboljšanje?

Uz sve to zabrinjavaju i navodi iz teksta koji daju zaključiti da će se novoosnovana grupa baviti i financiranjem programa koji promiču LGBT prava širom svijeta, što bi trebalo značiti da će jedna Hrvatska s kreditnim rejtingom 'smeće' zajedno s najbogatijim zemljama svijeta financijski pomagati da se nekoj afričkoj zemlji nametnu zakoni koji su protivni tradicionalnom moralu ili da se uvede homoseksualna propaganda u škole. Na taj način bi mogli pokvariti odnose sa još zemalja, nakon što nas je premijer Milanović uspio posvađati sa Njemačkom, Mađarskom i Češkom.

Vrlo je zabrinjavajuća i činjenica da su skoro sve zemlje LGBT Core Grupe legalizirale istospolne brakove. I što najmanje 700.000 građana Hrvatske već mjesecima čeka da se odredi datum održavanja referenduma o braku kao životnoj zajednici žene i muškarca.

 

11 zemalja, uključujući SAD, obećale da će nastaviti sa promicanjem homoseksualnosti kroz institucije UN-a

Autor: Stefano Gennarini, J.D.

Objavljeno: 4. listopada, 2013

NEW YORK, 4. listopada (C-FAM) – Jedanaest zemalja u svom je priopćenju istaknulo da će nastaviti s podizanjem zastave duginih boja unutar Ujedinjenih naroda unatoč neuspjesima koje doživljavaju u posljednjih nekoliko godina.

Američki državni tajnik i ministri deset zemalja obećali su da će promicati homoseksualna prava kroz institucije Ujedinjenih naroda potpisujući deklaraciju koja je objavljena prošlog tjedna. „LGBT core grupa“, kako su sebe prozvale tih jedanaest zemalja, obvezala se na „zajedničko djelovanje“ u promicanju lezbijskih, homoseksualnih, biseksualnih i transrodnih (LGBT) prava.

Zajednička izjava izriče pohvale državama koje su ukinule zakone protiv sodomije, uvele zakone protiv zločina iz mržnje ili imaju druge vrste posebne zaštite za homoseksualce.

Kerry je pokušao zvučati optimistično kada je govorio o tome kako se odvija bitka za LGBT prava unutar UN-a te je u priopćenju koje je objavio američki State Department posljednja događanja opisao „neshvatljivima“.

Međutim put kojim se nastoji prisiliti nacije da veličaju homoseksualnost i dalje je strmovit, u što su se homoseksualne grupe mogle uvjeriti u zadnjih nekoliko godina.

Unatoč snažnim naporima Sjedinjenih Država, termini „seksualna orijentacija“ i „rodni identitet“ pojavljuju se u samo jednoj rezoluciji Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Ta se rezolucija odnosi na ubojstva počinjena od strane države bez sudske presude ili pravnog postupka, mada se i u tom slučaju radilo o vrlo tijesnom izglasavanju.

2010. godine Sjedinjene Države obećale su pred Općom skupštinom donošenje rezolucije o homoseksualnim pravima. Takva rezolucija nema dovoljnu podršku članica Ujedinjenih naroda. Skeptici govore da ova nedavna deklaracija ima malo veću važnost od običnog priopćenja za medije te jedino služi zadovoljavanju niskih strasti biračkog tijela koje želi LGBT prava.

Većina zemalja u Aziji i Africi protivi se homoseksualnosti. U 80 zemalja u svijetu na snazi su zakoni koji zabranjuju sodomiju. Manje od 20 zemalja priznalo je postojanje istospolnih zajednica, a samo 14 ih dozvoljava homoseksualni brak.

Visoka povjerenica UN-a za ljudska prava, gospođa Navi Pillay, koja posljednjih godina predvodi bitku za LGBT prava unutar Ujedinjenih naroda, na svakom je koraku naišla na otpor. Države članice ljute su zbog toga što njeno osoblje prima novčana sredstva namijenjena financiranju LGBT prava od strane nordijskih zemalja te unatoč tome za istu svrhu traži sve više novca iz proračuna UN-a.

Svjesne ovakvih izazova, Sjedinjene Države financiraju homoseksualne aktiviste u inozemstvu. Globalni fond za jednakost (Global Equality Fundfond za financiranje programa koji promiču LGBT prava širom svijeta), koji je od svog osnutka u 2011. potrošio 7 milijuna dolara, proširio se uz pomoć nordijskih zemalja i partnera iz privatnog sektora. Obama je najavio dodatnih 12 milijuna dolara novčanih sredstava u fondu.

Jedino su predstavnici Argentine, Brazila, Hrvatske, Europske unije kao kolektiviteta, Francuske, Izraela, Japana, Nizozemske, Norveške, Novog Zelanda i Sjedinjenih Američkih Država prisustvovale sastanku. Te su države opisale ovaj sastanak kao „inovativan” događaj za Ujedinjene narode. Međutim, taj „inovativan“ događaj nije bio oglašen u službenom glasilu Ujedinjenih naroda koje prenosi sastanke UN-a, a održao se u nekoj maloj sobi u zgradi Sekretarijata.

Glasnogovornik sekretarijata rekao je da je sastanak bio „najavljen“ te da je bilo koja od 194 zemalja članica UN-a mogla zatražiti da prisustvuje sastanku. Ruski diplomati, koji se nalaze pod paljbom međunarodne zajednice zbog zakona koje je donijela ruska Duma u svrhu zaštite djece od štetne seksualne propagande, navodno su rekli da nisu ni bili svijesni održavanja sastanka.

Skupini zemalja pridružio se i predstavnik Ureda Visokog povjerenika za ljudska prava (OHCHR), predstavnici Human Rights Watch-a te predstavnik Međunarodne komisije za gay i lezbijska ljudska prava.

Iako ne postoji nikakav međunarodni dokument koji spominje LGBT prava, ovakve skupine pričaju o potrebi uvođenja posebnih novih prava za homoseksualce koja između ostalog uključuju privilegije za istospolne parove, priznavanje transrodnih identiteta, te uvođenje zakona protiv zločina iz mržnje s posebnim mehanizmima za njihovo provođenje. 

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!