Podržite nas!

Najveću vojnu silu na svijetu predvodit će homoseksualac

28.09.2015 14:35

U svibnju 2009. američki predsjednik Obama na istaknutu dužnost u Ministarstvu obrazovanja imenovao je radikalnog homoseksualnog aktivista Kevina Jenningsa koji je potom u državne škole širom SAD-a uveo razne homoseksualne i transordne programe pod krinkom borbe protiv nasilja i homofobije. Sada je na redu kvirizacija američke vojske.

Predsjednik Obama imenovao je prvog deklariranog homoseksualca na dužnost državnog tajnika za vojsku. Riječ je o Ericu Fanningu, osobi koja ima dugi staž u Pentagonu kao specijalist za nacionalnu sigurnost sa specifičnim iskustvom na osjetljivim vojnim projektima, prenosi The Washington Times.

Državni tajnik za vojsku je visoka civilna dužnost u Pentagonu i odgovoran je za sva pitanja povezana s vojskom, od vojnika i rezervista do sustava naoružanja, kupovanja opreme, komunikacija i financija.

Njegovo imenovanje mora najprije potvrditi američki Senat, nakon čega bi Fanning trebao preuzeti dužnost u studenom.

Veliki povijesni iskorak predsjednika Obame da na čelno mjesto najveće vojne sile u svijetu imenuje gay osobu dogodio se nakon niza manjih, ali značajnih poteza u istom smjeru kojima je ovaj američki predsjednik spremno udovoljio radikalnim zahtjevima LGBT pokreta. 2010. potpisao je zakon kojim se ukida Clintonova “Don't Ask, Don't Tell” politika u vojsci, odnosno Direktiva 1304.26 koja je zabranjivala diskriminaciju i maltretiranje homoseksualnih i biseksualnih osoba unutar američke vojske, ali je isto tako zabranjivala pripadnicima vojske da se javno izjašnjavaju i ponašaju kao homoseksualne ili biseksualne osobe. Predsjednik Obama je također u srpnju ove godine otišao korak dalje te započeo postupak revizije dugogodišnje zabrane služenja vojske transrodnim osobama.

 Mislite li da je ovo važna tema? Podržite nas na Facebooku ili na jedan od načina navedenih ovdje.