Podržite nas!

Nameće se ZO, a škole bez higijenskih potrepština

28.03.2014 12:17

Nedavno smo dobili kratko pismo našeg čitatelja, roditelja školske djece, u kojem se osvrće na svu apsurdnost Jovanovićevog Zdravstvenog odgoja. Nakon što pročitate ovih par rečenica, postaje jasno da je ovako koncipiran zdravstveni odgoj isključivo ideološka priča, zapakirana kroz navodnu brigu o zdravlju djece. 

 
Nažalost, ovakvih iskustava ima mnogo i doista su rijetke škole u kojima se provodi bilo što od pompozno najavljivanih promjena prema zdravom životu. I dalje djeca po školama jedu preskupe i nezdrave obroke, neopranih ruku i na brzinu. I dalje djeca tegle na leđima torbe koje su nerijetko teške i trećinu njihove težine (npr. kao da odrasla osoba nosi na leđima teret od 25kg). I dalje djeca na putu od škole do kuće prolaze pored fast food-ova, kafića i kockarnica. I dalje djeca nakon škole odlaze kućama i dan provode pred računalom, tabletom ili televizijom jer u školi nemaju atraktivnih sportskih, tehničkih ili društvenih aktivnosti...
 
I na kraju, postaje brutalno jasno da je JEDINI smisao Jovanovićevog ZO bio ISKLJUČIVO preodgoj djece u smislu rodne ideologije i potkopavanje prava roditelja na odgoj vlastite djece... 
 
U svom pismu, naš čitatelj kaže: "Jovanović je komentirao da djeca ne peru doma zube iako osobno ne vjerujem da je značajan broj takve djece. Međutim značajan je broj djece koja tijekom dana u školama niti jednom ne operu ruke jer nema sapuna. Značajan je i broj djece kojima je koža ruku spaljena hladnoćom jer u školama imaju samo hladnu vodu, a nemaju papira za brisanje ruku. Značajan je broj i djece koja u školama borave prljave stražnjice i donjeg veša jer nemaju toaletnog papira. O izgledu WC-a ne želim niti govoriti. A mnogi u školi provode i po 8 sati dnevno. Gdje je tu zdravstveni odgoj?!"
 
Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!