Podržite nas!

Ne dirajte im djetinstvo

22.11.2012

https://www.facebook.com/nepomireni
Nepomireni, spontano okupljeni i neformalno ujedinjeni mladi građani udruženi u nemirenju, oni koji neće jer neće šutke mirovati dok stvari nisu okej. Mi smo naprosto nepomireni s nametnutim. Naša prva akcija je „Ne dirajte im djetinjstvo!“, a odnosi se na nemirenje s ovakvim uvođenjem ovakvog zdravstvenog odgoja u hrvatske škole.

„Ne dirajte im djetinjstvo!“ je mirni prosvjed naših igračaka za budućnost njihovog djetinjstva. Najdraže vlastite igračke, koje smo čuvali za našu djecu, vadimo prijevremeno iz podruma i u ovom ih ključnom trenutku zalažemo za djetinjstvo onih koji ga danas trebaju živjeti.

U Zagrebu naše igračke će prosvjedovati na Markovom trgu u srijedu 05.12. od 15 do 18 sati. Istovremeno će na prosvjed poći igračke u brojnim gradovima diljem Hrvatske. Za sada u akciji sudjeluje 20 gradova!

Igračke će tako govoriti o tome što je (bilo naše) djetinjstvo te kako isto i ništa manje ni više ne traže i za današnja djetinjstva. Smatramo da ovakav zdravstveni odgoj koji je trenutno nametnut svim hrvatskim školarcima, nasilno narušava miran i prirodan tijek odrastanja, oduzima djeci djetinjstvo. Vidimo to tako i s tim se ne mirimo.

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!


Što "dira djetinjstvo?"
Izabrali smo ovaj medijski već pohaban ali izuzetno govorljiv glagol kao objašnjenje stanja kako ga mi vidimo: perverzno, nasilno, uznemirujuće, oskvrnjujuće.
Dira ga nametanje rodne ideologije koja ne uvažava saznanja razvojne psihologije, koja ne pozna termine skladnog i cjelovitog razvoja ljudske osobe, negira vrijednosni okvir kao nužni element svakog odgoja, koja se nepravno i nasilno implementira u školski kurikulum, krši ustavno pravo roditelja na odabir odgoja svoje djece, demokraciji bahato pokazuje srednji prst dok svojim srednjim rodom prljavo dira hrvatsko djetinjstvo.

Što zahtijevamo?
Zahtijevamo mogućnost izbora. Roditelji koji žele da im dijete u 5. razredu OŠ kroz obavezni nastavni program bude poticano na masturbiranje (ali u svojoj sobi), ili u 1. razredu SŠ bude vješto u navlačenju kondoma na tikvasto povrće neka izaberu trenutno nametnuti program zdravstvenog odgoja, roditelji koji to ne žele - neka imaju izbora. Time tek zahtijevamo poštivanje Ustavom zajamčenih prava roditelja na samostalno odlučivanje o odgoju svoje djece. Da svatko mirno i radosno šalje dijete u školu.
Zahtijevamo i poštivanje pravne procedure uvođenja nastavnog programa u školski kurikulum, te znanstveno utemeljen program a ne populističke priručnike kao nastavnu literaturu, bez obzira na ideologiju koju program suptilno ili otvoreno namjerava propagirati.

Previše zahtijevamo?

:)

Ovisi što je kome previše!


Pokažimo im kažiprst!
Pozivaj, dijeli, djeluj!

I 5.12. ponesi svog prosvjednika!