Podržite nas!

Njemačka: Prosvjed protiv rodne teorije u obrazovnom sustavu

11.07.2017 11:00

Nova prijetnja obiteljima, time i cijelom društvu, dolazi u obliku rodne teorije koja nameće svoju viziju društva i položaja i uloge muškaraca i žena. I u Hrvatskoj ona se sve više nastoji nametnuti - trenutno je u tijeku javna rasprava o ratifikaciji tzv. Istanbulske konvencije kojom se podlo, preko teme nasilja u obitelji i nad ženama, provlači teorija o rodu koja ljudski spol definira tek kao društvenu konstrukciju utemeljenu na stereotipima o muško-ženskim ulogama u društvu.

Borba protiv rodne teorije aktualna je i traje u mnogim drugim zemljama Europe i svijeta.

Drugi po redu „Prosvjed za sve“ održao se 25. lipnja ove godine u Wiesbadenu u saveznoj zemlji Hessen. Stotine obitelji ponovno su se okupile da bi prosvjedovale protiv obrazovnog programa koji potiče „seksualnu raznolikost“. Roditeljima i nastavnicima nimalo se ne sviđaju žurno donesene odluke crno-zelene Vlade Hessena (demokršćani i zeleni).

Koordinatorica „Prosvjeda za sve“, Hedwig von Beverfoerde, opet je uspjela okupiti veliki prosvjedni skup pod sloganom „Poštujte roditeljsko pravo – odmah zaustavite indoktrinirani spolni odgoj“. Nasuprot 700 prosvjednika okupilo se i 200 protuprosvjednika koji su negodovali protiv navedenog prosvjeda.

Obiteljski aktivist iz Hessena Mathias von Gersdorff, upozorio je da se takvim obrazovnim programom namjerava utrti put za državu koja počiva isključivo na rodnoj teoriji:„Škole postaju laboratoriji gender-ideologije, a CDU prihvaća ulogu provoditelja društvene politike zelenih i neomarksista.“

Potpredsjednica građanske inicijative „Pravo na život za sve“, Cornelia Kaminski, održala je hrabar i veoma zauzet govor. Profesorica u gimnaziji i majka troje djece iz Hessena upozorila je da se u školama previše i u krivom trenutku govori o seksu.  Ukazala je na činjenicu da je stidljivost u djece drastično narušena. Od ministra obrazovanja savezne zemlje Hessen zatražila je da se ukine ideološko jednoumlje, da ministarstvo radi prema znanstvenim temeljima i da konačno uključi zdravi ljudski razum.

Otac petero djece predškolske i školske dobi, Johannes Elverfeldt, podsjetio je na roditeljsko pravo na odgoj, rekavši da svoju djecu želi odgajati prema svojim vrijednostima te da je njegova dužnost zaštititi svoju djecu.

Poznata publicistkinja i stručnjakinja za pitanja rodne ideologije te ujedno i majka četvero djece, Birgit Kelle, u gorljivom je govoru upozorila na sljedeće: „ Upravo sada je vrijeme da svi zajedno svrnemo pogled ovamo. Rodna ideologija nema ništa zajedničko s ravnopravnošću. Ona služi samo kao poligon za seksualnu raznolikost i nije joj mjesto u školi.“

Nakon toga je okupljene pozvala na djelovanje: „Sada se moramo boriti. Ne kasnije, ne sutra i ne sljedeći tjedan, već sada. Dolazit ćemo ponovno, sve dok se trenutni obrazovni program ne povuče. Škola i odgoj nisu bilo koje teme, već se njima vodi i društvena politika.“

I ovoga su puta pristigli gostujući govornici iz ostalih europskih zemalja da bi pokazali kako se na međunarodnoj razini u školama proširila ta ideologija. Iz Francuske iz pokreta „La Manif Pour Tous“ stigla je Ludovine de la Rochére.

U svojem je govoru jasno naglasila da se borba protiv rodne ideologije odvija u cijelome svijetu. „Zajedno smo jači i možemo se međusobno podupirati“, kazala je.

Iz Austrije je kao gošća sudjelovala Leni Kesselstatt iz „Obiteljske alijanse“ koja je također govorila o sličnim iskustvima.

Na stranici www.sexualerziehung.at prikupljaju se izvješća roditelja čija su djeca bila zbunjena sličnim iskustvima vezanima uz rodnu ideologiju. Posebno je pozvala očeve da stanu u zaštitu svoje djece i obitelji.

Na kraju manifestacije u zrak su puštene stotine ružičastih i plavih balona s namjerom da se ministru obrazovanja Alexanderu Lorzu pošalje jasan signal: „Još jednom dobro pogledajte svoj obrazovni program i čujte što o njemu misle roditelji!“ Protuustavnom obrazovnom programu, koji promiče spolni odgoj, nije mjesto u Hessenu.

 

Izvor: Sexualerziehung.at