Podržite nas!

Njemačka represija nad obiteljima

08.09.2013 10:30

Clément Borioli, gay predstavnik francuskog pokreta LMPT koji se protivi legalizaciji gay brakova, na vlastitoj koži osjetio je negativne posljedice liberalnog spolnog odgoja kakvog ministar Jovanović uporno nameće i kod nas. Naime, Clément kaže da nije bio predodređen postati homoseksualac, nego mu je spolni odgoj u školi – neprimjeren njegovoj dobi – ucijepio strah od ženskoga tijela. Smatra se žrtvom rodne ideologije. Clément je mladić koji smatra da mu homoseksualni čin šteti jer su njime tijelo, duh i duša zauvijek obilježeni i ranjeni. Ne usuđuje se prići djevojkama jer se boji da bi ih mogao samo povrijediti. Iako bi želio biti otac, ni to se ne usuđuje jer kaže da ima „previše patnje, previše rastava, previše djece koja pate“.

Mnogi roditelji intuitivno osjećaju da je i školski program pod utjecajem komercijalizacije, prerane seksualizacije i konzumerističke ideologije jednostavno štetan za njihovu djecu. Stoga im oni pokušavaju prenijeti znanje i znanstvene činjenice neopterećene negativnim utjecajima državnoškolskog okruženja putem školovanja kod kuće. Homechooling je pokret koji uzima sve više maha, ak i kod nas, a posebice u SAD-u i Rusiji. Međutim, neke zemlje, poput Njemačke, doslovno zabranjuju takav oblik školovanja. U namjeri da osiguraju državni utjecaj na obrazovanje svakog djeteta služe se čak i sredstvima prisile što neodoljivo podsjeća na neka prošla diktatorska vremena kada su državne škole djecu podučavale o nepogrešivosti „Velikog vođe“ i HH pozdravu.

U nastavku pročitajte skraćeni prijevod članaka koji govori o tome kako je u Njemačkoj socijalna služba u pratnji policije doslovno otela četvoro djece roditeljima koji su željeli djecu školovati kod kuće.

 

Njemačka: Policija im upala u dom i oduzela djecu jer su ih željeli školovati kod kuće

Prošli je četvrtak obitelj Dirka i Petre Wunderlich iz njemačkog grada Darmstata doživjela pravi šok – u jutarnjim satima skupina policajaca provalila je u njihov dom i potom grubo strpala njihovo četvoro djece u dobi od 7 do 14 godina u maricu i odvela ih u državnu ustanovu. Koji je bio razlog za ovu policijsku akciju, u kojoj je sudac čak dao nalog da se nad djecom upotrijebi sila ako se budu odupirali? Netko neupućen bi pomislio da su Wunderlichi tukli ili zlostavljali svoju djecu, pa da su im ona tako grubo oduzeta. Ali, to nije istina. Djeca su im oduzeta jer su oni odbili poslati ih u državnu školu i žele ih školovati kod kuće, što je za njemačku državu neoprostiv prijestup.

Wunderlichi su samo jedna od mnogobrojnih njemačkih obitelji koja bi željela svoje četvoro djece obrazovati u sustavu ‘homeschoolinga’, a što im nije omogućeno jer njemačka država to strogo zabranjuje. Prošlotjedni nasilni upad u njihovu kuću kulminacija je njihove životne drame koja traje već par godina. Kršćanska je obitelj, poučena sudbinama roditelja koji su kao i oni željeli djecu školovati kod kuće pa su im ona bila oduzimana, ili su sami završavali u zatvoru, napustili Njemačku prije par godina kako bi takvo nešto izbjegli. Ipak, zbog problema nezaposlenosti morali su se nedavno vratiti u domovinu i nadati se kako će im se država smilovati. Dirk Wunderlich je u nedavnom razgovoru za njemačke medije rekao kako djecu u državnu školu neće slati, pa makar završio i u zatvoru. U zatvoru nije završio, ali su mu djeca oduzeta i on se i njegova supruga, kažu prijatelji obitelji, osjećaju potpuno slomljeno. Djeca su sada smještena u ustanovu za maloljetnike i potpuno je nejasno kada će opet biti spojeni s roditeljima. Odvjetnik Andreas Vogt, koji zastupa Wunderliche, rekao je kako je policijska akcija bila pretjerana i neprikladna u ovom slučaju. Kako je pojasnio, ideja da su djeca ugrožena zbog toga što ne sjede u školskoj zgradi je “pogrešna i jednostrana”. “Otmica u režiji države”, tako je cijeli slučaj opisao Armin Eckermann, čelnik udruge koja se bori za prava roditelja koji žele homeschooling za svoju djecu. Racija u kući Wunderlichovich izazvala je dosta pozornosti i u SAD-u, pa je Michael Harris, čelnik tamošnje Home School Defence Legal Association izjavio kako Njemačka krši ljudska prava ove obitelji, te da su njezini državni  zakoni u suprotnosti s brojnim konvencijama o ljudskim pravima kojih je i ona potpisnik, a koji su prepoznali pravo roditelja da svojoj djeci osiguraju obrazovanje neovisno od državnog obrazovnog sustava i u skladu s njihovim vjerskim uvjerenjima.

Iz organa lokalnih vlasti komentirali su, pak, kako u Njemačkoj postoji obaveza državnog školovanja djece i da niti jedan roditelj od te obaveze ne može pobjeći.

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!