Podržite nas!

Osjećate li se nelagodno?

29.06.2015 08:00

Čitatelj nam je poslao prijedlog o potrebi za novom inicijativom – uklanjanje neprikladnih proizvoda i sadržaja s mjesta na kojima su lako dostupna djeci. Radi se o jednostavno provedivoj mjeri koja iziskuje zanemarive troškove i jedino što je potrebno jest malo dobre volje.

 

Da li se osjećate nelagodno kada sa djecom čekate red za plaćanje u nekom trgovačkom centru? Moja se djeca uvijek vrte oko onih bombona, čokoladica životinjsko carstvo, prezervativa, žigica, žvakaćih guma te upiru prstom u nešto nadajući se da bi me mogli nagovoriti da im još to kupim. Ja im nekada kupim, a češće ne kupim traženo i svaki put se pitam šta da im kažem kad uzmu kutiju kondoma i upitaju me što je ovo. Još se nikada to nije dogodilo, ali ne znači da neće, a moja su djeca još mala da bi ih jedna takva „slučajnost“ uvela u svijet intimnih odnosa i spolno prenosivih bolesti. Možda je to samo moj problem, ali pitam se ako se pornografski sadržaji na kioscima ne ističu na vidljiva mjesta, može li se nekako utjecati na zakone koji uređuju ta pitanja da se kondome ukloni sa izlazaka pored kasa jer oni se nalaze baš u visini dječijih očiju i upravo pored omiljene kinder bueno čokoladice?

Drugo:

Da li se osjećate nelagodno kad u bilo koje doba dana otvorite teletekst Rtl televizije, Nove tv i ostalih hrvatskih tv kuća? Na prvoj stranici teleteksta označanom brojem 100 pored najnovijih vijesti i tv programa dotičnog kanala nalaze se linkovi za sljedeći sadržaj: Najbrži sexi spoj!!! Webcam sex and chat!!! Astro-tarot centar!!! Vrući pozivi!!! Hardcore video!!! Avanture & sex!!! Telefon – sex!!! Žene za sex!!! Upoznaj nju ili njega!!! Cure za sex- upoznavanje uživo!!! Najbrži sexy spoj!!! Jeftini hotline!!! Žene za susret uživo!!! Vidovnjakinja tarot!!! Dame koje vole sex uživo!!! Isto kao i kod prvog pitanja zanima me može li se zakonski urediti da se ovakav neprimjeren sadržaj za djecu odstrani makar sa prve stranice teleteksta?

U nadi da se ipak može nešto učiniti želim vam srdačan pozdrav.

 

(podaci poznati uredništvu)

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!