Podržite nas!

Pismo čitatelja: Tko je tu lud?

12.02.2013 17:00

Dragi prijatelji,
 
možda smo svi skupa malo pretjerano digli buku zbog ZO...
 
Na kraju krajeva, tko kaže da je stvarno istina da seksualni odnos šteti djetetu?
 
Možda bi to trebali pogledati sa znanstvene strane i provesti istraživanje, a ne ovako bezveze dizati buku?
 
Molim, javite se tko od vas želi prijaviti svoje dijete za ovako vrijedni cilj?
 
Da ne bi bilo zabune, ovo ne kažem ja, nego Theo Sandfort i molim da ga ne osuđujete unaprijed jer i on kao pedofil ima svoja prava. Svakako, pripada mu dostojanstvo koje ima svako ljudsko biće, ali mu NIKAKO NE PRIPADA PRAVO DA BUDE I KILOMETRIMA blizu djeci, pa ni KILOMETRIMA BLIZU odgoju djece.
 
Možda ćete reći "pa kako to sve ima veze sa ZO u Hrvatskoj"?
 
Knjiga "O užitku", prva na popisu preporučene literature za ZO, autori američki znanstvenici psiholog Paul. R. Abramson i psihijatar Steven D. Pinkerton. Knjigu je preveo, odnosno uveo u hrvatski prostor i napisao predgovor Aleksandar Štulhofer. Usput, i Theo Sandfort je znanstvenik, doktor znanosti, na Utrechtskom sveučilištu, i suradnik prof. Štulhofera.
 
Citat:  'Djeca moraju naučiti da je seks prirodan i ugodan način izražavanja ljubavi i pažnje prema drugoj osobi, kao i da su homoseksualno i heteroseksualno ponašanje jednakovrijedni oblici seksualnog izražavanja. Valjalo bi također raspravljati o specifičnim aktivnostima i to ne samo zbog širenja mogućih izvora užitka već i kao način osiguranja odgovarajuće razine znanja potrebne za sprječavanje širenja spolno prenosivih bolesti, kao što je AIDS.'
 
Citat:  'Unatoč roditeljskim upadima i zabranama, seksualni je užitak važan element djetinjstva. Povijesno gledano, djetinjstvo se smatralo lukom zaštićenom od briga i odgovornosti odraslih (kao što su npr. lov, skupljanje plodova i slično), dakle, razdobljem u kojem je najbolje posvetiti se užicima, seksualnim i ostalim. S obzirom da je reprodukcija u djetinjstvu neizvediva, u seksualnim se nasladama može uživati multidimenzionalno – oralno, analno, genitalno i tako dalje – bez mogućnosti oplodnje.'
 
Dakle, evo primjera "znanstvenog i objektivnog gledanja" na ovu važnu "materiju", toliko opterećenu uskim gledanjem nepopravljivih "konzervativaca".
 
Mislite da je ovo izvučeno iz konteksta? Da je izolirani citat, izolirana knjiga iz preporučene literature?
Pogledajte sami popis literature, posudite u knjižnici, valjda je tog truda vrijedno vaše dijete i što će ono slušati u školi?
Ili ipak da se opustimo i prepustimo kreiranje kurikuluma znanstvenicima i stručnjacima?
I ljudima, kojima su na prvom mjestu učenici, koji se u svemu konzultiraju s nastavnicima, a pogotovo vole poslušati mišljenje roditelja učenika, kao što su to "naš" ministar znanosti i ravnatelj AZOO?
 
To se neće pričati djeci u školi?

Tako je rekao Filipović. Ma ima li nakon svega, glupljeg objašnjenja zašto da se smirimo i ne prepustimo njima da na brzinu, bez poštivanja reda, bez recenzije, bez kontrole uvode što hoće i eksperimentiraju 2 ili više godina s našom djecom?
Koliko mora sve skupa biti jasnije i detaljnije nam objašnjeno da bi shvatili da je smjer ovakvog ZO totalno pogrešan?
Pa kad idemo kupiti peglu u dućan dobro razmislimo kakvu ćemo kupiti i u kojem dućanu i po kojoj cijeni, a sad se gura ovakav program našoj vlastitoj djeci kao jedina opcija, neprovjerena, nerazrađena sa stravičnom preporučenom literaturom i sumnjivim tipovima!!???
 
Sad je trenutak da se pobrinemo za svoju djecu, a ne za 10-20 godina kad će trpit posljedice ovakve "znanosti" i svjetonazora koji se nameće kao objektivan i znanstven!
 
Pa ministar Jovanović bi se trebao dobrano potruditi i sve napraviti strogo transparentno i po demokratskim pravilima kad nešto uvodi u odgoj i obrazovanje naše djece!!??
 
Ili smo mi i naša djeca tu zbog njega i imamo šutiti i slušati "pametnije"?
 
Tko je ovdje lud??
 
Pozdrav svima,
Petar
 
Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!
 
Tko želi više informacija:
 
(kliknite na sliku točno iznad naslova da vidite dokumente)
 
 
 
Za kraj ipak je utješno znati da su kreatori "našeg" obveznog kurikuluma i preporučene literature kao i oni koji ih svesrdno podržavaju redom sve iskusni roditelji i odgajatelji djece:
 
Kako odgaja svoju djecu prof. Štulhofer?
ups ... on nema djece!

Kako odgaja svoju djecu Denis Latin?
ups ... ni on nema djece!
... 
Kako odgaja svoju djecu Amir Hodžić?
ups... ni on nema djece!

Kako odgaja svoju djecu urednik T-portala?
ups... ni on nema djece!

Kako odgaja svoju djecu vlasnik Index.hr-a?
ups... ni on nema djece!

Kako odgaja svoju djecu predsjednica udruge Kontra?
ups... ni ona nema djecu!

kako odgaja svoju djecu predsjednik udruge Iskorak?
ups... ni on nema djecu!

Kako odgajaju svoju djecu predsjednici (i članovi) drugih desetak vladinih udruga, raznoraznih seksualnih orijentacija?
ups... ni oni nemaju djecu!