Podržite nas!

Planned Parenthood pokreće tužbu protiv udruge koja ih je razotkrila

18.01.2016 15:30

Nakon što je „veliki prijatelj Planned Parenthooda koji sjedi u Bijeloj kući” stopirao zakon kojim se američke porezne obveznike oslobađa od prisilnog financiranja Planned Parenthooda i njihove odvratne barbarske prakse ubijanja djece radi trgovine organima, Planned Parenthood pokušava zastrašiti i ušutkati one koji su njihovu ilegalnu praksu razotkrili – pokreću tužbu protiv Centra za medicinski napredak, udruge koju čine mladi pro-life aktivisti i novinari, i njihovog voditelja projekta Davida Daleidena. Na svojoj strani nažalost, osim predsjednika Obame, imaju i najveći dio utjecajnih medija.

Lila Rose, predsjednica pro-life udruge Live Action, svrstala je aktivnosti Planned Parenthooda, kojima je predmet ilegalna trgovina dječjim organima, u zločine protiv čovječnosti, a njihovu praksu nazvala “barbarskom”. Doista, nema puno razlike između znanstvenika i liječnika na čelnim pozicijama u Planned Parenthoodu i njihovim partnerskim tvrtkama i njemačkog znanstvenika Josefa Mengelea koji je radio surove, barbarske pokuse na živim ljudima kako bi došao do znanstvenih otkrića ili testirao farmaceutske pripravke. I sami su čelnici Planned Parenthooda za vrijeme svojih degutantnih ručkova objašnjavali svoje provizije „manipulativnim troškovima“ koji nastaju zbog toga što naručitelji traže da im se dječji organi dopremaju zasebno kako ne bi dobivali pakete s glavicama, nogicama i rukicama da njihovi zaposlenici u znanstvenim laboratorijima ne bi padali u nesvijest od užasa, svijesni da rade eksperimente na ubijenim, nevinim malim ljudima.

Planned Parenthood pokreće tužbu protiv udruge koja je razotkrila da trguju organima abortiranih beba

Objava: 17. siječanj, 2016.

Planned Parenthood, američki lanac klinika za abortuse, u četvrtak je podnio tužbu protiv Centra za medicinski napredak, udruge koju čine mladi pro-life aktivisti i novinari koji su razotkrili njihovu ilegalnu praksu trgovine dijelovima tijela abortiranih beba.

Američka udruga Centar za medicinski napredak (Center for Medical Progress) zaslužna je što je protekla godina za Planned Parenthood bila za njih najgora godina od kada postoje jer su pomoću tajno snimanih video snimki, koje su prošle godine objavili, razotkrili ilegalnu trgovinu dijelovima tijela abortiranih beba lanca klinika za abortuse.

Zbog video snimki pokrenuto je niz istraga protiv Planned Parenthooda, kako unutar Kongresa, tako i na razini nekoliko saveznih država. Generalna direktorica Planned Parenthooda Cecile Richards pozvana je da da svoj iskaz pred Kongresom. Političari izabrani u parlamente nekoliko saveznih država širom SAD-a izglasali su zakone kojima se uskraćuje financiranje Planned Parenthooda iz njihovih proračuna, a po prvi puta u povijesti su političari unutar Doma zastupnika i Senata u američkom Kongresu također izglasali zakone kojima se uskraćuje financiranje iz saveznog proračuna toj organizaciji.

2015. definitivno nije bila dobra godina za Planned Parenthood — i nije nikakvo iznenađenje da žele osvetu. U četvrtak su podnijeli tužbu protiv Centra za medicinski napredak.

Washingtonski web portal koji prati politička događanja The Hill navodi:

U četvrtak je Planned Parenthood podnio dugo očekivanu federalnu tužbu protiv pro-life aktivista koji su tu organizaciju napali putem tajnih video snimki tijekom protekle godine.
Tužba je prvi službeni pravni korak koji je Planned Parenthood pokrenuo protiv Centra za medicinski napredak.

Nacionalna organizacija Planned Parenthooda, zajedno sa svojom kalifornijskom podružnicom, optužuje Centar za medicinski napredak i njihovog voditelja projekta Davida Daleidena za protuzakonito ponašanje koje obuhvaća različita djela – od tajnog snimanja do kršenja prava privatnog vlasništva. Planned Parenthood tvrdi da je Centar za medicinski napredak prekršio zakone triju država, kao i savezni zakon.

„Od danas Planned Parenthood kreće u ofenzivu,” rekla je Kathy Kneer, predsjednica kalifornijske podružnice Planned Parenthooda, u telefonskom razgovoru s novinarima.

Što se tiče Centra za medicinski napredak, oni ne djeluju previše uplašeno. Na svojoj Facebook stranici objavili su poruku njihova voditelja projekta Davida Daleidena:

„Samo se vi igrajte u Planned Parenthoodu!!! Jedva čekam da uzmem vaša svjedočenja na sudu.“

Glavni pravni savjetnik Planned Parenthooda tvrdi da se na odluku suda u ovom procesu može čekati i do 18 mjeseci, a u tužbi traže novčanu odštetu te kaznenu i novčanu odgovornost propisanu zakonom. Iako su za video snimke Centra za medicinski napredak tvrdili da se radi o obmanama i manipulaciji, forenzična analiza je pokazala da video snimke nisu krivotvorene niti da se radilo o manipulacijama.

Lila Rose, predsjednica pro-life udruge Live Action, ovako je komentirala tužbu Planned Parenthooda:

„Planned Parenthood, organizacija koja prima milijarde dolara od poreznih obveznika, bez ikakvog je srama danas objavila kako podiže tužbu protiv hrabrog mladog aktivista i nekoliko njegovih prijatelja. Ova mala grupa ljudi učinila je nevjerojatnu uslugu Americi razotkrivši neopisive užase koji se odvijaju u laboratorijima njihovih klinika za abortuse: komadanje tek abortiranih sićušnih tjelesa, od kojih su neka pobačena čak u šestom mjesecu trudnoće – sve kako bi izvukli što više novaca od prodaje njihovih organa.
Polovica Amerikanaca izjašnjavaju se kao zagovornici prava na život, a američki Kongres upravo je izglasao prijedlog zakona kojim se ukida dosadašnje prisilno financiranje Planned Parenthooda od strane poreznih obveznika, da bi odmah nakon toga ovaj zakon stopirao veliki prijatelj Planned Parenthooda koji sjedi u Bijeloj kući. On je za potrebe svoje izborne kampanje za osvajanje drugog predsjedničkog mandata primio više od 12 milijuna dolara od lanca klinika za abortuse Planned Parenthood.
Današnje priopćenje o tužbi pokazuje da su u Planned Parenthoodu očajni budući da znaju da bi njihovo financiranje novcem poreznih obveznika moglo uskoro isčeznuti izborom novog predsjednika 2017. godine. I kao što slamaju tijela nerođene djece u svojim klinikama, sada žele slomiti svaki otpor prema zločinima protiv čovječnosti koje čine. Aktivnosti Planned Parenthooda nisu iznad zakona. Vrijeme je da se svaki Amerikanac koji ima savjest pobuni i javno osudi Planned Parenthood zbog njihovih zlodjela. Neka ih njihova arogancija i barbarska praksa odvedu u propast.“

Izvor: narod.hr

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!