Podržite nas!

Pobuna u južnoj Njemačkoj protiv „ideologije duginih boja“

15.01.2014 13:34

Više od 80 000 stanovnika južne Njemačke potpisalo je internetsku peticiju protiv programa mejnstrimiziranja homoseksualnosti među školskom djecom. Program spolnog odgoja kojim se promiče homoseksualni životni stil u škole se uvodi pod političkim pokroviteljstvom Zelenih i socijaldemokrata čiji su čelnici već dali izjave o tome da se neće osvrtati na peticiju i prigovore roditelja.

Zabrinute roditelje optužuje se za homofobiju. Međutim, čitanje dijelova brošure koju su njemački političari namijenili ravnateljima i nastavnom osoblju da bi se lakše snalazili s uvođenjem tema o homoseksualnosti u nastavu neminovno izaziva strahove i fobije kod svake odgovorne osobe.  

Koliko daleko će otići ova borba koja se vodi po svim dijelovima svijeta između roditelja i onih koji si uzimaju za pravo da im nasilno preodgajaju djecu? U zapadnom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, sustavno se krši Konvencija o pravima djeteta i mnoge druge povelje koje jamče prava roditelja i djece, ali veći dio javnosti i dalje se pravi kao da se ništa alarmantno ne događa.

 

80 000 Njemaca potpisalo peticiju protiv odgoja o seksualnoj raznolikosti u školama 

Objavljeno: 10. siječanj, 2014.

 

Više od 80 000 stanovnika južne Njemačke potpisalo je internetsku peticiju protiv podučavanja djece o životnim stilovima LGBT osoba u sklopu školskog programa. Program koji se namjerava provesti u školama zamišljen je kao inicijativa za promicanje tolerancije prema seksualnim manjinama.

Novi nastavni program, koji treba stupiti na snagu u 2015., izazvao je žučnu raspravu u pokrajini Baden-Württemberg na jugozapadu Njemačke.

Na tisuće roditelja i nastavnika žestoko se protivi programu koji uvodi koalicija zelenih i socijal-demokrata koja ima većinu u toj regiji. Koalicija zelenih i socijaldemokrata postavila je kao svoj cilj „prihvaćanje seksualne raznolikosti” kroz školski kurikulum u kojem će djeca učiti o različitim vrstama veza i različitim životnim stilovima.

Zagovornici programa smatraju kako će on pomoći u spriječavanju diskriminacije i omogućiti otvorenije i tolerantnije društvo, dok protivnici programa tvrde da se njime aktivno promiče „idelogija duginih boja,” navodi časopis The Local.

Internetskom peticijom protiv reformi u obrazovanju koja je upućena na Ministarstvo kulture već je prikupljeno preko 82 000 potpisa, a broj potpisnika ubrzano raste.

Peticiju je pokrenuo nastavnik koji je aktivan u kršćanskoj zajednici. Njome se zahtijeva pravo djece na „odgovorni“ spolni odgoj u školama, bez stavljanja posebnog naglaska na pojedine interesne skupine i bez „promicanja“ novog seksualnog morala.

Kritičari programa također inizistiraju na tome da se spolni odgoj mora temeljiti na znanstvenim osnovama te da bi se trebao odvijati u sklopu biologije umjesto u sklopu društvenih predmeta. Tekst peticije kritizira predloženi nastavni program zbog toga što propušta govoriti o negativnim stranama životnog stila LGBT osoba, kao što je „veći rizik od samoubojstva među gay mladeži“ te visoke stope zaraze HIV-om među homoseksualcima.

Jedan od potpisnika peticije u komentaru je napisao kako „ima mnogo homoseksualaca među političarima, glumcima i sportašima“ i prema svima njima se postupa tolerantno, ali kada se o jednoj temi „stalno“ govori u javnosti, to počinje „ići na živce“ jer se želi ostaviti dojam kako je „velika prednost i poželjno biti gay“. Drugi potpisnik dodaje kako se nastavnike ne smije prisiljavati da podučavaju djecu onome čemu se roditelji protive.

Nadaju se da će regionalni parlament uzeti u obzir peticiju kada započne s parlamentarnom raspravom o inicijativi ministra kulture da „prihvaćanje seksualne raznolikosti“ uvrsti u nastavni program.

U međuvremenu, pokretači programa optužuju protivnike programa zbog „nevjerojatne homofobije“.

„Internetska peticija koja se trenutno potpisuje u sebi sadrži duh zabrinjavajuće  netolerancije,” izjavio je za lokalne medije stručnjak za obrazovanje Socijaldemokratske stranke Njemačke Stefan Fulst-Blei.

Zagovaratelji novog obrazovnog programa također su aktivno sudjelovali u raspravi na internetu. Objašnjavajući zašto neće potpisati peticiju, jedan je kritičar peticije primjetio da se jednog dana, unatoč žestokim otporima, djecu počelo podučavati da je zemlja okrugla.

„Sada je došlo vrijeme da im se objasni da homoseksualnost postoji na našoj planeti i da se to više ne smatra morbidnom pojavom,” rekao je kritičar peticije i dodao da program ne stavlja naglasak na jednu interesnu skupinu već jednostavno prenosi znanje i predstavlja način obuzdavanja diskriminacije.

Preuzeto sa:

http://rt.com/news/germany-schools-homosexuality-children-417/

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!