Podržite nas!

Pomozi kupiti kuću za trudnice i majke koje su rekle NE abortusu

10.10.2014 08:26

Već smo pisali o Centru za nerođeni život Betlehem i pateru Marku Glogoviću koji je diljem Hrvatske osnovao nekoliko kuća za privremeni smještaj trudnica koje nemaju gdje iznijeti trudnoću u sigurnim uvjetima jer su odbačene od svojih bližnjih i okoline. Sada pater Marko treba vašu pomoć  bilo da skromnim prilogom možete pomoći kupnju kuće na području Zagreba ili podijeliti podatke za uplatu sredstava. Svojom ćete nesebičnom pomoći malenim stvorenjima pomoći dok su najkrhkiji  u utrobi majki, kada im mnogi ne priznaju pravo na život, i u prvim mjesecima života kada netko treba skrbiti o njihovim majkama. Svakako pogledajte polusatni dokumentarni film „Zagrli život“ o radu patera Marka i njegovih suradnika koji je dostupan na linku:  http://zdravstveniodgoj.com/news/betlehem


Potrebna je vaša pomoć

Udruga Betlehem u akciji kupovanja kuće za smještaj nezbrinutih trudnica i samohranih majki


Udruga Betlehem – Zagreb pronašla je idealnu kuću u Novom Brestju koji bi mogla pretvoriti u kuću trudnica i samohranih majki koje ne žele pobaciti unatoč pritisku okoline. Trebaju našu pomoć.

Centar za nerođeni život Betlehem – Zagreb treba našu pomoć. Zagrebačka podružnice udruge koju je utemeljio naš kolumnist pater Marko Glogović i koja se bori protiv zla pobačaja konačno je pronašla odgovarajuću kuću za smještaj stambeno nezbrinutih trudnica i nerođenih majki koje su u problemima. Podsjetimo, pater Marko osnovao je diljem Hrvatske nekoliko kuća u kojima su privremeno smještene trudnice koje su često i izbačene iz domova jer odbijaju raditi abortus unatoč pritisku svoje okoline ili samohrane majke s novorođenčadi. Zagrebačka udruga konačno je našla odgovarajući dom u Novom Brestju i sada ga nastoji kupiti kako bi otvorili prvi takav dom na području glavnog grada Hrvatske, gdje je, ne treba posebno naglašavati, potreba za njim velika.

“Našli smo tu kuću u Novom Brestju, idealna je za nas. Riječ je o nekadašnjoj crkvi i mogli bi je dobiti po jako povoljnim uvjetima. Naprosto, sada nam je potrebna pomoć”, rekla nam je čelnica udruge Betlehem-Zagreb Blaženka Bakula.

Bakula je pojasnila kako bi u kuću bilo smješteno šest majki, svaka u svojoj sobi. U prizemlju kuće su zajedničke prostorije, a članovi udruge zamislili su kako bi u prizemlju bila smještena i kapelica, te bi u tim prostorijama bilo i savjetovalište za žene kojima treba i takva vrsta pomoći.

Iz Udruge poručuju kako su svjesni stanja u Hrvatskoj, te kako ljudima nije lako odvajati u situaciji kada često nemaju niti za sebe, ali morali su krenuti u realizaciju ovog projekta jer su potrebe “velike i stalne”. “Samo ništa je malo, a svaka kuna može učiniti čudo”, poručuju iz Udruge.

Svoj prilog možete uplatiti na ovaj račun:

Centar za nerođeni život Betlehem-Zagreb

IBAN HR5023600001102128117

SWIFT ZABAHR2X

Osim uplatama, možete pomoći i širenjem ove obavijesti o važnoj i vrijednoj akciji u borbi za nerođeni život.

Izvor: Bitno.net

Mislite li da je ovo važna tema? Podržite nas na Facebooku ili na jedan od načina navedenih ovdje.