Podržite nas!

Porast „biseksualnosti“ među adolescentima u Italiji

12.04.2016 15:30

Jedan od razloga zašto je rodna ideologija uvedena u škole u sklopu zdravstvenog odgoja, i to u vrlo nježnoj dobi (4. razred osnovne škole), jest taj što se fluidnost između tzv. rodova i rodnog ponašanja želi u glavama djece preslikati na sam seksualni identitet i seksualne kategorije („hetero“, „gay“, „lezbijka“). Ali ne iz razloga što bi etiketiranje ljudi prema ovim kategorijama bilo nehumano, kao što to već jeste, već zato da bi se u glave mladih usadilo izopačeno viđenje seksualnosti Alfreda Kinseya: po njemu je seksualna realnost fluidna te je sasvim normalno modificirati svoje seksualne preferencije u odnosu na mjesto, vrijeme te društveno okruženje. Odnosno, ne treba se zamarati time s kim ćeš ulaziti u odnose - jednom će to biti osoba suprotnog spola, drugi put osoba istog spola. Normalizacija gay „braka“ također služi tome. Jedna cura iz tv priloga na talijanskoj televiziji na taj način komentira svoje veze: „Ionako je danas nevažno s kim ćeš stvarati obitelj, da li s muškarcem ili ženom...“ Nemojmo se zavaravati da je fenomen prisutan samo u Italiji.

Iz priručnika Queer Zagreba „Zajedno protiv homofobije“ koji je bio dio preporučene literature za nastavu 4. modula Zdravstvenog odgoja (ta je literatura srećom izbačena zbog pritiska roditeljskih udruga, međutim, tvorci programa ostali su isti, a time i njegov sadržaj i osnovne poruke mladima):

 

Kinseyeva ljestvica seksualnosti

Cilj: Upoznati grupu s konceptom razumijevanja kontinuuma seksualnog ponašanja.

Ishod: Sudionice_i će shvatiti da model kontinuuma seksualnog ponašanja više odgovara fluidnosti seksualne realnosti, te da se seksualno ponašanje može modificirati kroz vrijeme i u odnosu na međuljudske odnose u određenom društvenom okruženju.

 

Radni list

Žena, 29 godina, u braku, ima dvoje djece. Kao tinejdžerka uživala je u seksualnim iskustvima s prijateljicama. Zajedno sa suprugom dio je swingerske grupe i osjeća da bi mogla biti biseksualna, ako ju privuče odgovarajuća žena. Voli gledati seksualni odnos dvije žene.

  

Autor: Lupo Glori

 

Objava: 6. travanj, 2016.

Po svemu sudeći čini se kako rodna ideologija i proces normalizacije „seksualne fluidnosti“ počinju rađati plodom među novim generacijama. Žalosnu i uznemirujuću potvrdu ovog trenda mogli smo vidjeti u televizijskom prilogu programa La7 koji je u udarnom terminu prikazan 16. ožujka, u emisiji Tagadà. Prilog je bio posvećen fenomenu koji je sve više u porastu – biseksualnosti kod talijanskih adolescenata. Prema statistikama koje se navode u prilogu (podaci dobiveni iz istraživanja jednog instituta, op.ur.), biseksualnost danas prakticira čak „60% muških adolescenata“ i „35% adolescentkinja“. Na pitanje novinara „Statistike govore da se danas u adolescentskoj fazi biseksualnost prakticira puno više nego prije, primjećuješ li ti takav fenomen?“ mladi koji su u prilogu intervjuirani na izlasku iz škola dali su različite odgovore, većinom pristupajući temi kao da se radi o nečemu potpuno normalnom i uobičajenom.

Među njima, jedan je vrlo mladi dečko odgovorio kako je biseksualnost danas prihvaćena stvar i činjenično stanje među njegovim vršnjacima, ustvrdivši: „U odnosu na prije sve se više prihvaća postojanje biseksualnosti“. Djevojka kojoj je postavljeno isto pitanje odgovorila je sljedeće: „Da, moram reći kako u posljednje vrijeme biseksualnost postaje vrlo čest fenomen, čak i u našoj školi“. Druga je djevojka bila sličnog mišljenja te je iskreno rekla svoj stav i podijelila iskustvo o biseksualnosti:

„Mislim da je među djevojkama takvo iskustvo puno više prihvatljivo. Kada sam imala 15 godina upoznala sam jednu djevojku s kojom sam neko vrijeme bila u vezi. Nakon toga sam bila i s nekim dečkima. (…) Ja se osjećam kao biseksualka ili barem me na taj način društvo etiketira“.

Među najmlađim generacijama klasična definicija „hetero“ i “gay” pripada prošlosti. Moderna seksualnost nameće rušenje bilo kakvih etiketa kada se radi o seksualnosti, kao i nadilaženje samog koncepta seksualne kategorije u ime lažne i ideološki obojene „slobode seksualnog izražavanja“. Sve to predstavlja logičan i koherentan kraj puta jednog dugog revolucionarnog procesa kojemu je konačan cilj samo rastakanje seksualnosti. Imajući to u vidu, ne začuđuje što je nova granica današnjih adolescenata „bisesksualnost” koja, drugim riječima, nije ništa drugo nego „seksualna fluidnost”, odnosno tendencija da se bez razlike fluktuira, slijedeći isključivo „emocionalne vihore”, od jednog do drugog spola, odbacujući sve granice i norme koje bi na bilo kakav način mogle obuzdati taj promjenjiv i neprekidan fluid. (Lupo Glori)

 

Izvor: Corrispondenza romana

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!