Podržite nas!

Poraz abortivno-homoseksualnog lobija u EU parlamentu

24.10.2013 12:45

Donosimo još jedan osvrt o tijeku glasovanja na sjednici Europskog parlamenta od 22. listopada kada se glasovalo o nacrtu rezolucije o seksualnim i reproduktivnim pravima. Prema mišljenju autora ovo može biti vrlo važan znak da su se zastupnici, inače previše naklonjeni liberalnoj opciji, napokon trgnuli te da je vrijeme lakih pobjeda za abortivno-homoseksualni lobi sada gotovo.

Veliku ulogu u ovom slučaju odigrao je i pritisak građana koji su svojim potpisima iskazali što većina građana EU misli.

Treba reći da je rezolucija značila i napad na suverenitet država članica Europske unije jer bi se u slučaju njezina usvajanja koristila za vršenje pritiska na države članice da promjene svoje zakone prema pobačaju i LGBT pravima te da uvedu spolni odgoj u škole temeljen na rodnoj ideologiji i nasilnoj seksualizaciji djece (što se u Hrvatskoj događa i bez toga). Neven Mimica, član SDP-a i član Europske komisije, obrazložio je zastupnicima prije glasovanja da Europska unija nema ovlasti da zakonski regulira pitanja kao što su pobačaj, spolni odgoj itd., te da su ta pitanja isključivo u nadležnosti država članica. To međutim njegove kolege hrvatske zastupnike iz redova SDP-a nije ni najmanje urazumilo i odvratilo od pokušaja da ozbiljno naštete zemlji koju u Europskom parlamentu predstavljaju.

 

Isprika Ruži Tomašić

Ispričavamo se što smo u jednom od prijašnjih tekstova pogrešno naveli da Ruža Tomašić, zastupnica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, nije pristupila glasovanju. Ruža Tomašić je glasovala protiv rezolucije, odnosno za vraćanje nacrta rezolucije na matični odbor. Prilikom glasovanja za amandman na rezoluciju bila je suzdržana što je razumljivo jer je kasnije glasovala protiv cijele rezolucije. Ispravljene podatke o glasovanju možete vidjeti ovdje.

 

Bijesne reakcije Hannesa Swobode

Na kratkoj snimci ispod teksta također možete vidjeti bijesne reakcije Hannesa Swobode, predsjednika Progresivne alijanse socijalista i demokrata te predlagateljice nacrta izvještaja Edite Estrela nakon poraza u EU parlamentu. Šteta što ne postoji snimka koja pokazuje u kakvom su stanju bili naši SDP-ovci i zastupnik laburista nakon ovog poraza. No, nema sumnje, biti će prilike i za to.


Europski parlament: Poražen nacrt rezolucije kojom se promiče abortus, homoseksualnost i pedofilija – Velika pobjeda za ljudska prava!

Objavljeno | 22. listopad, 2013.

Autor: J.C. von Krempach, J.D. |

Na izuzetno burnoj sjednici Europski parlament jutros je u punom sastavu odlučio većinom od 351 naspram 319 glasova i 18 suzdržanih da se kontroverzni „Estrela izvještaj“ ("Estrela-Report") (nazvan prema svojoj autorici Edite Estrela iz Portugala, pripadnici ekstremno lijeve stranke i zastupnice u EU parlamentu) vrati na svoj matični odbor.

Radi se o pobjedi pro-life pokreta (pokret za život) koja je odjeknula u medijima, naročito s obzirom na činjenicu da je struktura većine u Europskom parlamentu sastavljena od zastupnika koji pripadaju socijalističkim, komunističkim, zelenim i liberalnim strankama i obično glasuju za sve dokumente kojima se navodno promiču tzv. „ženska prava".

Međutim, ovog puta je bilo drukčije. Iako ozbiljna analiza glasova tek slijedi, već se sa sigurnošću može reći da su mnogi članovi socijalističkih i liberalnih stranaka ovog puta odlučili glasovati protivno službenoj stranačkoj liniji. Jedan od razloga je možda bio taj što su u izvještaju prepoznali nasrtljivi pokušaj da se preko institucije Europske unije naruši nacionalni suverenitet država članica. U vrijeme rastućeg euroskepticizma nisu htjeli da ih se povezuje s takvim pokušajima. Kako je u svojem kratkom obraćanju na sjednici prije glasovanja obrazložio predstavnik i član Europske komisije, Neven Mimica Europska unija nema ovlasti da zakonski regulira pitanja poput pobačaja, spolnog odgoja itd., budući da su ta pitanja isključivo u nadležnosti država članica.

Međutim, za većinu ostalih zastupnika odlučujući razlog za promjenu njihova stava bilo je upoznavanje sa stvarnim sadržajem podmuklog nacrta rezolucije. Kao što smo isticali u ranijem komentaru, nacrt rezolucije se između ostalog naslanjao na vrlo kontroverzan dokument koji promiče obavezno podučavanje masturbacije za djecu u dobi od 0-4 godine(!!!).

I zadnji, ali ne i manje važan razlog jest rastuća svjesnost o tome da su radikalne feminističko-homoseksualne ideje koje se provlače kroz nacrt rezolucije u potpunosti u neskladu s onim što misli većina građana Europske unije. U trenutku dok je Europski parlament raspravljao o nacrtu rezolucije inicijativa građana EU „One of Us“ premašila je prag od 1,4 milijuna potpisa, a novi potpisi i dalje stižu u tisućama.…

Ovo je sve skupa dovelo do gromoglasnog poraza, ne samo plana i programa koji je duboko protučovječan, a provode ga neki ekstremni zastupnici Europskog parlamenta i njihovi saveznici (kao što je organizacija za pružanje usluga abortusa Planirano roditeljstvo, čiji su članovi navodno pravi autori nacrta rezolucije, i udruga Marie Stopes International), već i zamaskiranih i antidemokratskih taktika koje su pri tom korištene. Vrlo je znakovito da je, unatoč tome što je nacrt izvještaja bio shvaćen kao vrlo kontroverzan čak i među članovima Odbora za ženska prava i rodnu jednakost Europskog parlamenta, koji je notorno isuviše sklon lijevoj opciji, predsjednik parlamenta Martin Schulz (njemački socijalist čije su snažne veze s pokretom koji se zalaže za abortus predobro poznate) odlučio da se plenarnoj raspravi ne bi trebalo dozvoliti više od pet minuta, pokušavajući na taj način spriječiti bilo kakvu značajnu raspravu. Povrh toga, najveći dio ovih pet minuta iskoristila su dvojica vrlo patetičnih političara - borci za homoseksualna prava – gospodin Michael-"Blitzkrieg"-Cashman iz Velike Britanije i gospođa Ulrike Lunacek iz Austrije, koji su raspravu pokušali pretvoriti u seriju zlobnih i nepristojnih ad-hominem napada protiv bilo koga tko se usudio govoriti protiv nacrta rezolucije. Na ovaj način oni europski parlamentarci koji se bore za pravo na život zapravo nisu imali priliku da se čuje njihov glas.

Posve je jasno da je strategija bila podmetnuti na brzinu nacrt rezolucije bez da se dopusti ozbiljnija rasprava o samom značenju ove rezolucije te na taj način spriječiti da zastupnici dobiju uvid u ono za što bi trebali dati svoj glas. Međutim, ova je strategija osujećena na hodnicima Europskog parlamenta gdje su borci iz pro-life udruga neumorno informirali neodlučne zastupnike o pravom sadržaju skrivenom iza licemjerne proze o ljudskim pravima Edite Estrela i mislim da ovaj događaj znači da će se cijelo pitanje takozvanih „seksualnih i reproduktivnih prava i zdravlja“ (SRHR) od sada pomnije promatrati. Vrijeme lakih pobjeda za abortivno-homoseksualni lobi sada je gotovo.

Formalno govoreći, rezultat današnjeg glasovanja nije da je nacrt Estrela rezolucije mrtav – nije već je samo vraćen nazad matičnom odboru te u nekoj kasnijoj fazi vrlo lako može ponovno izroniti. Međutim, s obzirom da matični odbor sada ima jasan zadatak da ukoliko nacrt rezolucije želi vratiti na glasovanje u parlamentu, on mora biti puno manje kontroverzan te mora podastrijeti puno više razloga da ga se uzme u obzir nego što je to bio slučaj s nacrtom rezolucije koji je pripremila zastupnica Estrela. S obzirom na sve navedeno, čini se da će predloženi izvještaj biti odgođen na neodređeno, odnosno da će možda doživjeti svoj tihi sprovod.

Izvor: Turtle Bay and Beyond

 

Bijesne reakcije Hannesa Swobode

 

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!