Podržite nas!

Pristojna većina vs. nepristojna manjina

11.01.2013 21:30

Sutra, u subotu, 12.01.2013. u 17 sati, LGBTIQ udruge najavljuju novu provokaciju i to ispred Zagrebačke katedrale. Naše mišljenje je da javnim ljubljenjem gayeva i lezbijki ispred Prvostolne hrvatske crkve, žele isprovocirati sukob kojeg bi onda, kao i toliko puta do sada, iskoristili u svoje propagandne svrhe. Iako takav postupak osuđujemo kao provokatorski i opscen, apeliramo na sve vjernike koji se gnušaju takvog vulgarnog načina upražnjavanja demokratskih prava, da ostanu smireni, dostojanstveni i u potpunosti ignoriraju taj događaj.

Svako javno okupljanje mora biti prijavljeno i odobreno u policiji, sedam dana prije događaja. Obzirom je najava događaja javno obznanjena tek prije 22 sata, smatramo da događaj ipak nije odobren i da se zbog toga ne smije niti održati. Ukoliko se ipak održi, nadamo se da će policija postupiti u skladu s zakonom i onemogućiti takav nenajavljeni prosvjed te zaštititi sigurnost ljudi i imovine.

Portal zdravstveniodgoj.com bori se za cjelovito i istinito informiranje o temi nametnutog Zdravstvenog odgoja te zaštitu ustavom zajamčenih prava roditelja na odabir odgoja svoje djece. Bilo kakvi ekscesi, provokacije i ekstremi ne doprinose rješavanju ovog problema, stoga još jednom molimo pristojnu i kulturnu većinu da ne nasjeda na provokacije nepristojne i nekulturne manjine. Svoja prava ostvarit ćemo prije ili kasnije, na prvim redovnim ili izvanrednim izborima na kojima trenutačna bahata, nekompetentna i nedemokratska vlast sigurno neće dobiti većinu.

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!

U nastavku je tekst poziva na prosvjed kojega prenosima sa portala dnevno.hr

Nova provokacija: Zagreb Pride poziva na kolektivno ljubljenje pred katedralom

'O našem dostojanstvu odlučujemo mi, a ne Crkva, te vas stoga sve pozivamo da dođete na dostojanstven prosvjed protiv crkvene homofobije i transfobije, protiv govora mržnje i progona LGBT građana i građanki ove zemlje. Vidimo se ispred zagrebačke Katedrale Marijina Uznesenja u 15 sati, u subotu 12. siječnja'.
 
 Autor: S.V. Photo: facebook Petak, 11 Siječanj 2013 14:21

'Ljubavni prosvjed' koji su organizirale LGTB osobe Zagreb Pridea preko Facebooka održat će se u subotu u 15 sati pred katedralom i to na način da će ljubiti tko koga stigne!
Prosvjed su cinično nazvali 'Ljubi bližnjeg svog ispred katedrale', a Facebook poziv izgleda ovako:

'Proteklih mjesec dana Katolička crkva vodi homofobnu kampanju kakva se još nije mogla doživjeti u Hrvatskoj. Nas - lezbijske, gejeve, biseksualne i transrodne građane i građanke RH - se sustavno demonizira, spominjanje našeg postojanja se naziva 'razaranjem čovjeka', masovno se dijele leci u kojima se homoseksualnost proglašava protuprirodnom, Božić se pretvara u blagdan mržnje protiv LGBT osoba, biskupi čine sve što mogu da pogaze dostojanstvo lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba koje žive u Hrvatskoj. Vrhunac svega su skandalozne, uvredljive i mrziteljske izjave, u kojima nas se optužuje da uništavamo Hrvatsku, čime se LGBT osobe želi još više poniziti i izolirati u društvu, te izložiti progonu i nasilju.
Ali, o našem dostojanstvu odlučujemo mi, a ne Crkva, te vas stoga sve pozivamo da dođete na dostojanstven prosvjed protiv crkvene homofobije i transfobije, protiv govora mržnje i progona LGBT građana i građanki ove zemlje.

Vidimo se ispred zagrebačke Katedrale Marijina Uznesenja u 15 sati, u subotu 12. siječnja.

Pokažimo da hrvatski lezbijke, gejevi, biseksualne i transrodne osobe, kao i naše obitelji, prijatelji/ce, susjedi/e i podržavatelji/ice, neće šutjeti i vječno podnositi najstrašnije uvrede i vođenje kampanje koja može uništiti mnoge živote, naročito mladih LGBT osoba.

Pokažimo da se umijemo dostojanstveno i ponosno suprotstaviti nastojanjima da se naše ljudsko dostojanstvo pogazi! Pokažimo kako se ne plašimo braniti naša prava! Pokažimo kako se ne plašimo napada! Pokažimo da mi volimo, a ne mrzimo!

Dođite ljubiti bližnjeg svog pred Katedralu zajedno sa Zagreb Prideom'.