Podržite nas!

Prof. dr. sc. Marušić: ZO je kvaziznanstven

05.10.2013 23:45

Ugledni sveučilišni profesor s Katedre za istraživanje u biomedicini i bivši dekan Medicinskog faukulteta u Splitu, prof. dr. sc. Matko Marušić, ima zaista impresivan životopis sa preko 150 objavljenih znanstvenih radova citiranih čak 693 puta u citatnoj bazi Web of Knowledge. Zajedno sa šezdesetak svojih  kolega još se početkom godine pobunio protiv 4. modula Zdravstvenog odgoja ministra Jovanovića te slanjem peticije odaslao poziv akademskoj zajednici da ih podupru u borbi protiv „spolnog odgoja“ kroz koji se „provlači rana seksualizacija djece koju u svijetu priželjkuju – pedofilski lobiji“.

Profesor Marušić od početka tvrdi kako spolni odgoj koji se od prošle godine primjenjuje u hrvatskim školama nema apsolutno nikakve veze sa znanosti nego je protivan „svim aspektima znanosti“. Od početka traži sučeljavanje s autorima kurikuluma, posebice s kvaziznastvenikom Amirom Hodžićem, koji se kao i Štulhofer školovao na Kinsey institutu. Prateći objavljene radove Amira Hodžića profesor Marušić je otkrio kako je vrlo brzo nakon kongresa seksologa u Dubrovniku održanog pod pokroviteljstvom Georgea Sorosa i Otvorenog društva 2001. godine već 2002. godine Otvoreno društvo objavilo detaljne smjernice za pilot program spolnog odgoja u obrazovanju Republike Hrvatske. Autor smjernica je Amir Hodžić. (op ur. Georg Soros se nedavno susreo i s predsjednikom Josipovićem nakon čega su intenzivirane aktivnosti na uključivanju Hrvatske u razne LGBT asocijacije).

Problem je između ostalog što ove smjernice predviđaju uvođenje spolnog odgoja u nižim razredima osnovne škole, što se na kraju i dogodilo jer radovi Amira Hodžića pokazuju da je 4. modul ministra Jovanovića napravljen upravo prema njegovim smjernicama. 4. modul se podučava od 3. razreda osnovne škole kada djeci ne trebaju nikakve informacije o seksualnosti i kada takve nastavne jedinice mogu jedino traumatizirati djecu koja se još uvijek nalaze u razdoblju latencije. No, ono što većina roditelja ne zna, jer režimski mediji konspirativno šute o toj temi, jest da je u organizacijskom odboru kongresa u Dubrovniku koji je prethodio postavljanju smjernica za spolni odgoj u Hrvatskoj sjedilo pet seksologa koji se kroz akademske krugove zalažu za normalizaciju i legalizaciju pedofilije.

Na svojim predavanjima protiv 4. modula profesor Marušić naročito raskrinkava rodnu teoriju koja je kvaziznanstvenicima poput Amira Hodžića i Aleksandra Štulhofera bila potrebna da bi učenicima nametnuli novu paradigmu spolnosti prema kojoj su heteroseksualni i homoseksualni čin jednako prirodni i jednakovrijedni. Budući da je takva paradigma u kontradikciji sa samom srži znanosti biologije, odnosno sa teorijom evolucije, potrebna im je rodna teorija koja negira spol i različitost jedinki: „Rodna teorija kaže da nema žena ni muškaraca nego da je rod kontinuum, a seksualna orijentacija multidimenzionalno varijabilna. Fluidnost rodova ne poznaje ni granice niti pravila; čovjek može slobodno i svjesno za sebe izabirati određeni rod ili neograničeni broj rodova, mijenjajući ih kako i koliko hoće.“

U nastavku pogledajte prezentaciju s predavanja profesora Marušića pod nazivom „Osnovne istine o 'znanstvenoj' osnovi spolnog odgoja“.

 

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!