Podržite nas!

Program Obiteljskog obogaćivanja – odgoj po mjeri malog čovjeka

16.11.2015 20:30

Što je to program Obiteljskog obogaćivanja? Temelji se na tome da su roditelji prvi odgajatelji svoje djece te da je u njihovim rukama pravo i odgovornost za obrazovanje svoje djece. Tete u vrtiću i kasnije nastavnici postaju također uzor djeci od kojih ona upijaju više nego što mislimo. Nastavni plan i program kao i način njegova provođenja puno su širi pojam od usvajanja činjenica i povezivanja znanja. Stoga roditelji i nastavnici odnosno odgajatelji u vrtiću moraju ostvariti komplementarnu suradnju kako bi zajedno omogućili kvalitetan odgoj po mjeri svakog djeteta koje se mora promatrati, cijeniti i vrednovati kao jedinstveni mali čovjek. Tom znatiželjnom malom čovjeku, željnom znanja, potrebno je pomoći da izraste u odgovornu osobu, koja će imati svoje vrednote, dobre navike i znati kritički razmišljati i žrtvovati se za plemenite ciljeve.

 Program Obiteljskog obogaćivanja je dakle obrazovanje djece i roditelja, radi na izgradnji vrtića koje su utemeljili roditelji, u kojima se pruža personalizirani odgoj za izvrsnost. Cilj je stvoriti vrtiće koji su produžena ruka obitelji.

 Jedan takav vrtić otvoren je prošle godine u Podsusedu kraj Zagreba, vrtić "Ružičnjak" – prvi dječji vrtić koji se temelji na osobnom pristupu svakom djetetu kroz poseban sustav mentorstva te suvremenim pedagoškim principima. Nedavno su u Puli i Rovinju održane prezentacije o programu Obiteljskog obogaćivanja, a bit će još jedan krug prezentacija po Istri 12. i 13. prosinca. u gradovima poput Poreča, Umaga, Labina....

 

Za više informacija posjetite web-stranicu Roditeljskog instituta za odgoj i obrazovanje www.rino-institut.hr i http://www.obiteljskoobogacivanje.com/

Vrtić „Ružičnjak“

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!