Podržite nas!

Prvi gay pride u Osijeku i akcija „Prazan grad“

30.08.2014 11:26

Unatoč negativnim reakcijama javnosti, gradske vlasti Osijeka ipak su dozvolile održavanje prvog gay pridea u tom gradu koji će se prema najavama održati 6. rujna. Očekuje se da će na povorci sudjelovati oko 200 osoba, a velika većina njih doći će izvan Osijeka. Kao i uvijek, način djelovanja LGBT udruga su provokacije i gaženje tuđih svetinja pa se tako „povorka ponosa“ održava pod sloganom „Osijek - nepokoreni grad; LGBTIQ - nepokoreni građani!“. Sasvim jasna poruka LGBT udruga građanima Osijeka da je taj grad zacrtan kao sljedeći nakon Splita u njihovu jurišu na slamanje tradicionalnih hrvatskih sredina. Osiječani su im se odlučili suprotstaviti po uzoru na Splićane – akcijom „PRAZAN GRAD“. Međutim, lako je jedan dan ignorirati gay pride i cijeli cirkus koji nastaje poradi njega, samo što nakon prideova slijedi otvaranje gay klubova i uvoz queer (ne)kulture i nemorala….


"NE ŽELIMO FINANCIRATI NIČIJA PARADIRANJA"

Jasna poruka organizatorima i gradskoj vlasti: istovremeno sa gay paradom u Osijeku akcija "Prazan Grad Osijek"

 

''Kako bi izbjegli nasilje na osječkim ulicama i stvaranje nereda, pozivamo vas da taj dan bojkotirate sve sadržaje u centru grada gdje će se odvijati parada. Pustimo da parada prođe praznim ulicama grada Osijeka, te na taj način pošaljimo poruku'', kažu između ostaloga organizatori akcije.

S obzirom na to da će se u Osijeku ove godine održati prva gay parada koju organizira udruga LiberOs u subotu 6. rujna 2014. godine, na Facebooku je osvanuo poziv na sudjelovanje u akciji ''Prazan Grad Osijek''. Cilj akcije je da što manji broj ljudi bude u centru grada za vrijeme održavanja parade.

U opisu događaja kreiranog na Facebooku navodi se:

06. rujna 2014.g. sa početkom u 11:00h, u Osijeku će se održati 1. Gay Pride. Dragi sugrađani i sugrađanke,

potaknuti ružnom slikom Splita kad se održao 1. Split gay pride, kao i slikama tučnjave sa hrvatskom policijom, koje su obišle cijeli svijet, odlučili smo pokrenuti akciju "PRAZAN GRAD" po uzoru na splitsku akciju "PRAZAN GRAD".

Naime, kako bi izbjegli NASILJE na osječkim ulicama i stvaranje nereda, pozivamo vas da taj dan bojkotirate sve sadržaje u centru grada gdje će se odvijati parada. Pustimo da parada prođe praznim ulicama grada Osijeka, te na taj način pošaljimo poruku.

Pozivamo Vas, 06. rujna 2014.g. bojkotirajmo dolazak u centar grada (Glavni trg, Promenada, Kapucinska, Ul. Vjekoslava Šengla). Ne dozvolimo nasilje nad ulicama, te na dostojanstven način pošaljimo jasnu poruku: Ne želimo financirati NIČIJA paradiranja.

Poruka za našu Kohortu:

Ova molba se odnosi i na vas. Vjerujte nam, veću štetu ćete im napraviti ako ih ignorirate nego da se idete sukobljavati s policijom da bi se probili do njih. Oni i žele da ih dođete napadati jer se na taj način promoviraju. Ne dozvolite im to zadovoljstvo, IGNORIRAJTE IH!

PRAZAN GRAD!

Također, organizatori se pitaju zašto se smatra da će građani Hrvatske postati osjetljiviji za prava homoseksualaca, lezbijki i transrodnih skupina njihovim prkosnim marširanjem ulicama gradova?

"Usred najveće i najdublje krize u Republici Hrvatskoj, kada se svatko bori za vlastitu egzistenciju (pogotovo na području Slavonije) oni dolaze čak i iz okolnih zemalja nama prkositi i novce našega grada trošiti na ovu notornu glupost. Takav prkos i provokacija od strane tog jednog dijela LGBT zajednice ne vodi ničemu drugom nego osudi od strane svakoga sa prosječnim i iznadprosječnim kvocijentom inteligencije! Najgore od svega je još to što velika većina sudionika NIJE iz grada Osijeka, a oni i očekuju da ih dođete izviždati, napadati i sukobiti se s policijom jer na taj način dobivaju svoju promociju i prostor u medijima! Ignorirajmo ovaj cirkus!", poručili su.

Izvor: Republika.eu

Mislite li da je ovo važna tema? Podržite nas na Facebooku ili na jedan od načina navedenih ovdje.