Podržite nas!

Putin (ni)je babaroga za homoseksualce

09.08.2013 22:20

Nedavni zakoni koje je ruska Duma donijela protiv homoseksualne propagande među maloljetnicima, održavanja gay parada i posvajanja djece od strane istospolnih parova izazvali su zgražanje i osudu navodno progresivnog zapadnog svijeta.

No, je li Putin stvarno babaroga za homoseksualce kako ga zapad želi prikazati ili jednostavno podvlači crtu preko koje se ne smije prijeći u homoseksualnim naletima na tradicionalni moral, obitelj i djecu, pročitajte u sljedećem članku.

 

Crta preko koje se ne smije prijeći

Ključna rečenica u tekstu koji slijedi jest da „trebamo osuđivati i osuđujemo zakone koji dopuštaju nasilje nad homoseksualcima, no ono što je bitno i za Rusiju i za mnoge druge zemlje, jest da ne postoji ljudsko pravo koje bi nekom davalo mogućnost  da djecu po školama uči seksualnim aktivnostima, kao što ne postoji ni pravo da sa svojim seksualnim sklonostima i običajima paradirate po ulicama.“ Članak je reakcija na vrlo opaku i manipulativnu kolumnu američkog homoseksualca Harveya Fiersteina objavljenu u New York Timesu koji održavanje zimskih Olimpijskih igara 2014. u Sočiju u Rusiji maliciozno i tendeciozno uspoređuje s Olimpijskim igrama koje su održane u nacističkoj Njemačkoj 1936. godine. Time se aludira da su nedavno doneseni Putinovi zakoni protiv homoseksualne propagande prema maloljetnicima, održavanja gay parada te posvajanja ruske djece od strane istospolnih partnera jednaki rasnim zakonima u trećem Reichu.

Autor članka kojeg donosimo bez problema razotkriva navode Harveya Fiersteina kao neistine i pokazuje kakvo je stvarno stanje u Rusiji po pitanju homoseksualnosti. Ne samo da je ruski predsjednik Putin bio potaknut donijeti zabranu protiv posvajanja djece i postupaka MPO za gay parove nakon što je nedavno u javnost izbilo nekoliko slučajeva zlostavljanja djece od strane istospolnih parova, već je ostale zakone donio zbog zabrinutosti od širenja homoseksualnog političkog pokreta u zapadnom svijetu, posebice Americi, koji želi ozakoniti i glorificirati homoseksualni način života. Rusi to smatraju štetnim za djecu i društvo u cjelini. Činjenica da je svijet spao na osobu poput ruskog predsjednika Putina da štiti dječja prava je krajnje zabrinjavajuća i predstavlja sramotu za cijeli navodno progresivni zapadni svijet koji u svome začuđujućem oduševljenju gay pravima otvoreno gazi prava djece i roditelja, kao i vjerska prava i slobodu govora. Papa Franjo je, dok je još bio kardinal u Argentini, izjavio 2010. godine da legalizacija istospolnog braka znači diskriminaciju djece i tome nije potrebno ništa dodati. 


Putin (ni)je nikakva babaroga za homoseksualce

Autor: Austin Rose

MOSKVA — Ovog sam tjedna jednog jutra stajao pred Metropol hotelom, koji se nalazi samo 250 metara od nekadašnjeg sjedišta KGB-a te na par metara udaljenosti od Boljšoj teatra, i gledao sam osobu, koja je po svemu sudeći postoperativno bila muškarac transeksualac, kako se u upadljivim crnim capri hlačama i uskom crnom džemperu koji je otkrivao lijepi živahni dekolte prošetava duž avenije.

Prošlu večer sam šetao po ulici u kojoj se nalaze popularni restorani i koja se nalazi u blizini Boljšoj teatra i gledao sam trojicu muškaraca u haljinama kako se okupljaju i bezbrižno razgovaraju. Više se činilo da žele izraziti svoj politički stav nego se pretvarati da su žene ili su jednostavno možda išli na kakvu zabavu.

Mislim da sam u oba slučaja bio jedina osoba koja ih je primjetila. Sasvim sigurno ih nitko nije gađao kamenjem, maltretirao, obraćao im se niti čak bacio pogled na ovaj nezanimljiv prizor. U blizini su bili policajci, ali nitko od njih nije pokazivao namjeru da ih uhiti. Štoviše, njihova sasvim pristojna prošetavanja kraj Kremlja nisu u policajcima izazivala nikakvu nervozu. Tranvestiti su djelovali normalno i prirodno i nisu pokazivali nimalo straha.  Njihove jutarnje i popodnevne šetnje po ničemu nisu bile izuzetne.

Pošto sam upravo bio pročitao kolumnu Harveya Fiersteina objavljenu u New York Timesu očekivao sam nešto posve drugačije. Zapravo sam očekivao dolazak Putinovih borbenih trupa da transvestite i transeksualce čizmama i šakama potjeraju u gulag.

Fierstein je za Times izvijestio kako je „Putin objavio rat homoseksualcima.” Fierstein kaže kako je policiji dopušteno „uhititi turiste i strane državljane za koje se sumnja da su homoseksualci, lezbijke ili „pro-gay” te da ih smiju zadržati u pritvoru do 14 dana.” Ovo nije istina. Dalje nastavlja: „Zakon se može tumačiti na način da bilo koji olimpijski atletičar, trener, novinar, član obitelji ili navijač koji je gay, ili se sumnja da je gay, može otići u zatvor.“ Ovo također nije istina. On kaže da svaki ruski roditelj koji svoju djecu uči da je homoseksualnost normalna „može biti uhićen ili prisiljen platiti globu“. Ni ovo nije istina. On kaže kako „kruže glasine“ da policija može uzeti djecu njihovim biološkim roditeljima za koje se sumnja da su homoseksualci. Također neistina.

Ovakva lažna, pregorljiva, čak panična retorika je vrlo štetna za nešto što bi trebalo biti smislen dijalog.

David Meyers, koji je prije par tjedana pisao za Daily Caller dobro je razumio zakon iako je i on bio bespotrebno uznemiren. Ruska Duma je gotovo jednoglasno donijela zakon na nacionalnoj razini koji štiti školsku djecu od „homoseksualne propagande“. Na federalnoj razini ovaj zakon preslikava zakone o knjigama koji se odnose na gradove i općine širom Rusije. Zakon također zabranjuje promoviranje homoseksualnog načina života u javnosti, drugim riječima zabranjuje gay parade. Također se zabranjuje posvajanje djece od strane homoseksualnih parova.

Homoseksualnost u Rusiji nije zakonom zabranjena. Homoseksualni čini nisu zakonom zabranjeni u Rusiji. Čak su dozvoljene neke vrste pojavljivanja u javnosti. Napokon, velik broj homoseksualnih televizijskih likova je popularan na ruskim TV ekranima. Štoviše, možete uguglati riječi „Gay Moscow” i tražilica će vam izbaciti dvadesetak kafića, restorana i plesnih klubova koji otvoreno nude usluge gay klijenteli. Ako ste gay, možete bez stresa uživati na sljedećim lokacijama: 69 Popugae, Baza, Secret, 12 Volt, TSYFRY, Elf Cafe kao i na desetak drugih sličnih lokacija. Sva ova mjesta imaju internetske stranice, s javno objavljenim adresama i telefonskim brojevima te fotografijama koje prikazuju sve zabavne stvari koje takvo mjesto nudi. Putin ne zatvara ovakva mjesta i kad ih Harvey Fierstein bude posjećivao za vrijeme održavanja Olimpijskih igara moći će tamo boraviti potpuno bez straha.


Homoseksualnost je nekad bila zakonom zabranjena u Rusiji dok je postojao Sovjetski savez, ali čak je i taj režim na kraju popustio. Homoseksualnost i homoseksualni čini su potpuno legalni u današnjoj Rusiji. Homoseksualnost se prilično otvoreno i bez straha pokazuje u Rusiji. Međutim, ono čemu se Rusi protive, a takav otpor je prilično raširen, jest da se školska djeca uče homoseksualnosti ili da su na druge načine izložena homoseksualnosti.

Rusi shvaćaju da homoseksualnost postoji u njihovom društvu i da je oduvijek postojala, čak i kada je bila zakonom zabranjena pod sovjetskim režimom, te da postoji u svim ljudskim društvima. Ono što je za njih novo i čemu se odupiru  jest postojanje političkog  pokreta koji želi ozakoniti i glorificirati homoseksualni način života. Oni smatraju kako je to štetno za djecu i društvo u cjelini.

Zaprepašteni su, kao što su to i mnogi Amerikanci, načinom na koji se istospolna seksualna praksa slavi u Sjedinjenim Američkim Državama. Savezna država Kalifornija sada zakonom propisuje obavezno podučavanje homoseksualnosti školskoj djeci. Pojedinci i institucije koje se u Sjedinjenim Američkim Državama suprotstavljaju ovakvim homoseksualnim naletima stavljaju se na stup srama te se u nekim slučajevima i zakonski kažnjavaju.

Obamina administracija je k tome ovu ideologiju promovirala kao dio vanjske politike SAD-a. Trenutno se ambasadori koji se javno izjašnjavaju kao homoseksualci postavljaju u zemlje u kojima živi pretežno vjersko stanovništvo. Homoseksualne proslave se održavaju po američkim ambasadama čak i u zemljama poput Pakistana gdje se održavaju upravo s namjerom da duboko povrijede legitimne vjerske osjećaje i uvjerenja zemlje domaćina.

Rusi s kojima sam razgovarao  (u vladi ili izvan nje) na većinu toga gledaju na staromodan način – smatraju to „američkom provokacijom“.

Amerika ima lošu reputaciju po cijelom svijetu, naročito među narodima koji se drže tradicije, i to zbog mnogo razloga, a prilično velik razlog je nemoralnost koju širimo kroz našu popularnu kulturu te od nedavno i putem službenih diplomatskih aktivnosti. Mnogi stranci kada se spremaju upoznati Amerikance očekuju da će susresti svodnike, prostitutke i pornografe.

I dok trebamo osuđivati i osuđujemo zakone koji dopuštaju nasilje nad homoseksualcima, ono što je ključno za Rusiju i druge zemlje jest da ne postoji ljudsko pravo koje bi nekom davalo pravo da djecu po školama uči seksualnim aktivnostima, kao što ne postoji ni pravo da sa svojim seksualnim sklonostima i običajima paradirate po ulicama. Sve ostalo je legalno.

Pored svih problema koji postoje u našoj zemlji i drugdje u svijetu, zar je stvarno u našem nacionalnom interesu da Amerika intervenira zbog ovog ruskog problema?

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!