Podržite nas!

Putin poručio homoseksualcima: Dođite na Olimpijske igre, ali 'ostavite djecu na miru’!

27.01.2014 08:20

Nijedna razumna osoba ne želi diskriminaciju drugih ljudi i uskraćivanje njihovih prava po bilo kakvoj osnovi, ali pravo jednog čovjeka prestaje tamo gdje zadire u prava drugog čovjeka. Ako su te druge osobe maloljetnici i njihova prava, odrasli ih trebaju znati spremno zaštititi, a upravo im državne institucije u tome moraju dati najveću podršku. Prava djece i maloljetnika ne smiju biti žrtvovana zbog nepravdi i neprihvaćanja koje navodno doživljavaju homoseksuaci. To nije suosjećanje prema manjinama već obično licemjerje po kojem se jednima oduzima da bi se dalo drugima. Djeca i njihova prava su na prvom mjestu, pa tek onda prava i interesi određenih interesnih skupina.

Upravo na ovom pitanju dramatično se podijelio skoro čitav zapadni svijet. Roditelji zabrinuti za svoju djecu obespravljeni protestiraju na ulicama i trgovima protiv spolnog odgoja i radikalnih promjena prirodnih zakona koje se uvode pod naletom rodne ideologije. Sasvim druga priča u Rusiji. Tamo su na vrijeme doneseni zakoni koji spriječavaju daljnje divljanje homoseksualnog aktivizma čiji se plan i program, upravo zbog svojih totalitarnih ideja, zloupotrebljava za preodgoj i okupaciju čitavih nacija. Naravno, preko djece. Sve su zemlje s totalitarnom prošlosti, pa tako i Hrvatska, itekako dobro prepoznale lice novog totalitarizma koji se uvodi pod krinkom ljudskih prava.

 

Putin poručio homoseksualcima: Dođite na Olimpijske igre, ali 'ostavite djecu na miru’!

Autor: Thaddeus Baklinski

Objavljeno: 20. siječanj, 2014.

 

KRASNAYA POLYANA, Rusija, 20. siječanj, 2014. (LifeSiteNews.com) - Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je izjavio da su homoseksualci dobrodošli na Olimpijskim igrama u Sočiju i da se mogu „osjećati sigurno i slobodno“  za vrijeme zimskih igara, ali ih je upozorio da „ostave djecu na miru.”

Homoseksualnost u Rusiji nije zakonom zabranjena, te se stoga mogu „u Rusiji osjećati mirno i bez straha, ali molim vas da ostavite djecu na miru,” rekao je Putin na sastanku s volonterima Olimpijskih igara u planinskom selu Krasnaya Polyana, koje će biti baza izvan Sočija za Olimpijske snježne sportove, prenose RIA Novosti.

„Ne zabranjujemo ništa i ne privodimo nikog. Prema našem zakonu nitko ne podliježe kaznenoj odgovornosti ako prakticira takve odnose, za razliku od nekih drugih zemalja koje takve zakone imaju,” rekao je Putin.

Ali je također naglasio da zakon zabranjuje homosekualnu propagandu prema maloljetnicima.

Slika: Od kada su u Rusiji doneseni zakoni koji zabranjuju homoseksualnu propagandu maloljetnicima Olimpijske igre se kontinuirano zloupotrebljavaju za LGBT aktivizam i politički pritisak protiv Putina i Rusije. 

Putin je svojim potpisom odobrio zakon u lipnju prošle godine. Tim se zakonom zabranjuje promicanje homoseksualnosti i drugih vrsta „netradicionalnih spolnih odnosa“. Zakon je također uspješno zabranio održavanje „povorki ponosa“ i pokušaje stranih homoseksualnih aktivističkih grupa da provode normalizaciju homoseksualnog načina života u društvu ili agitiraju za legalizaciju gay „braka“.

Zakon je razbjesnio homoseksualne aktiviste i strane vlade te izazvao demonstracije protiv Putina i Rusije, kao i pozive na bojkot Olimpijskih igara u Sočiju.

Međutim, u rujnu se Međunarodni olimpijski odbor oglasio priopćenjem u kojem se navodi kako se zabrana homoseksualne propagande ne protivi njihovim načelima.

„Same Olimpijske igre bi trebale biti otvorene svima, bez diskriminacije, što se odnosi na gledatelje, dužnosnike, zaposlenike, medije i naravno, sportaše. Najstrože bi se suprotstavili bilo kakvom pokušaju koji bi imao za cilj ugroziti ova načela," navodi se u priopćenju. „U svezi s navedenim, Međunarodni olimpijski odbor dobio je sva potrebna jamstva od najviših dužnosnika u ruskoj vladi da zakoni koji su uvedeni u lipnju neće ni na koji način ugroziti ni posjetitelje ni sudionike Olimpijskih igara."

Štoviše, povelja Međunarodnog olimpijskog odbora izričito zabranjuje demonstracije ili političku propagandu na svim mjestima na kojima se službeno održavaju Olimpijske igre.

Putinova izjava na susretu s volonterima Olimpijskih igara došla je dan nakon što je na susretu sa stranim diplomatima u Moskvi rekao da tijekom održavanja Olimpijskih igara neće biti „nikakve diskriminacije“ prema sportašima i posjetiteljima. Rekao je kako će Rusija napraviti „sve što je u njenoj moći” da osigura srdačnu dobrodošlicu gostima u Sočiju „bez obzira na … njihovu seksualnu orijentaciju.”

„Igre će se održati uz potpuno poštivanje svih načela iz Povelje Međunarodnog olimpijskog odbora, i biti će zabranjena diskriminacija po bilo kakvoj osnovi,” rekao je Putin prema izvješću RIA Novosti.

Iako je ruski ministar unutarnjih poslova rekao da će policija provoditi zakon koji zabranjuje homoseksualnu propagandu, kao i suzbiti svaki oblik političkog protesta sukladno pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora, vlasti govore kako će se na mjestima održavanja Olimpijskih igara u Sočiju dozvoliti skupovi i demonstracije na za to predviđenim mjestima, uz strogo policijsko osiguranje.

Glasnogovornik vlade Dmitry Peskov rekao je kako se za sva javna okupljanja i demonstracije moraju unaprijed ishoditi dozvole u gradskoj upravi Sočija te u regionalnim odjelima MUP-a i Službe federalne sigurnosti.

„Predsjednik je zajedno s vlastima područja Krasnodara i uredom gradonačelnika Sočija izdao upute organizatorima Olimpijskih igara da izdvoje mjesto u gradu za slobodno održavanje skupova, demonstracija i drugih događanja, uključujući i protestne skupove, ukoliko takvih bude." - rekao je glasnogovornik Peskov prema izvješću BBC-a.

Otvorenje Olimpijskih igara u Sočiju je 7. veljače.  

 

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!