Podržite nas!

Rodna ideologija silom ide u škole!

24.09.2013 23:30

Iako je rodna ideologija raskrinkana kao kvaziznanstvena teorija inskonstruirana isključivo kako bi se olakšalo ostvarivanje specifičnih ciljeva homoseksualne zajednice, ona je toliko duboko ukorijenjena u međunarodnim institucijama (koje usput raspolažu i ogromnim financijskim sredstvima), da se sve agresivnije nameće i u Hrvatskoj.

Rodna ideologija je u svojim temeljima zapravo paradoksalna. Ona zamjenjuje pojam "spolna ravnopravnost" s pojmom "rodna ravnopravnost". Ali, ukoliko se ne može na temelju vanjskih, fizičkih obilježja spola zaključiti kojeg je netko roda, pojam "spolna ravnopravnost" gubi smisao. Jer, u slučaju "rodne ravnopravnosti", svatko si može prisvojiti ona prava koja mu u određenom trenutku odgovaraju, mijenjajući rod u skladu sa potrebama. Zbunjeni ste? Upravo tako će se osjećati i vaša djeca kada u 5. razredu osnovne škole počnu učiti o razlikama između spola i roda u sklopu novog modula Građanskog odgoja.

Pozivamo vas da prisustvujete okruglom stolu pod nazivom "Obrazovanjem do rodne ravnopravnosti" i predstavljanju modula 'Rodna ravnopravnost' koji će se održati sutra, u srijedu 25. rujna, od 12 do 14 sati u Hrvatskom novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb. Možda će vam Vinko Filipović i Sanja Sarnavka objasniti ideologiju koju su druge zemlje još davno odbacile. U svakom slučaju, dođite i uključite se u raspravu!


Rodna ideologija kao alat za ostvarivanje ciljeva homoseksualne zajednice

Da je rodna ideologija kao alat za ostvarivanje ciljeva homoseksualne zajednice uhvatila korijen u samom državnom vrhu Republike Hrvatske, govore i izvatci iz zadnjih govora predsjednika Josipovića i premijera Milanovića. Oni su na različitim dijelovima svijeta u dva dana ponovili iste stavove o zaštiti prava LGBT zajednice i bilo koje druge manjinske zajednice (op.a. temeljene i na spolnoj orijentaciji - pedofiliji, zoofiliji, nekrofiliji itd.), širenju prostora slobode i slobodnim shvaćanjem svog (rodnog op.a.) identiteta.

U nametanju rodne ideologije ne štede se novci. Prema podacima sa stranica ministarstva kulture (http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=9271), "podobni" portali dobili su ogromnu financijsku potporu:

Portal H-Alter (www.h-alter.org) - 400.000,00 kn

Portal VoxFeminae.net - 200.000,00 kn

Portal Lupiga (www.lupiga.com) - 200.000,00 kn

Stranic www.booksa.hr- 85.156,00 kn

Portal Crol.hr - 180.000,00 kn

Svi ovi portali više ili manje otvoreno promiču rodnu ideologiju i interese homoseksualne zajednice. Osim njih, udruge Gong, Mreža mladih Hrvatske i CMS dobili su novce da umjesto državnih institucija provode projekt o građanskom odgoju pod nazivom: "Novo doba ljudskih prava i demokracije u hrvatskim školama", za što su dobili 250.000 Eura EU sredstava: http://www.mmh.hr/hr/sto-radimo/novo-doba-ljudskih-prava-i-demokracije-u-hrvatskim-skolama-1

U nastavku prenosimo tekst poziva na Okrugli stol sa stranica http://www.voxfeminae.net (op.a. 200.000 kn nepovratnih sredstava).

Okrugli stol Obrazovanjem do rodne ravnopravnosti i predstavljanje modula 'Rodna ravnopravnost' održat će se u srijedu 25. rujna, od 12 do 14 sati u Hrvatskom novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.

U uvodu će, između ostalog, biti predstavljena publikacija 'Rodna ravnopravnost' i modul 'Rodna ravnopravnost' koji bi se provodio od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje strukovne škole ili gimnazije.

U rujnu 2011. Udruga B.a.b.e. započela je provedbu projekta Izlazak iz mraka – prevencija i podrška ženama žrtvama nasilja zahvaljujući financijskoj potpori UN Trust Fund to End Violence against Women i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Dio projekta bio je usredotočen na izradu prijedloga modula kojim bi se u građanski odgoj uvrstilo obrazovanje o rodnoj ravnopravnosti. Nakon istraživanja stavova djece i mladih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, pojedine nastavne jedinice testirane su u osnovnim školama Antun Bauer, Dragutin Tadijanović i Učeničkom domu Vukovar.

Uvodničarke/i:

Sabina Glasovac, prof., Uprava za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Vinko Filipović, prof., ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje

Prof.dr.sc. Vedrana Spajić-Vrkaš, Odsjek za pedagogiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Senka Sekulić Rebić, prof., B.a.b.e.

Sanja Saravanka, prof., B.a.b.e.

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!