Podržite nas!

Rodna teorija i islamski fundamentalizam – dvije zvijeri iz Apokalipse

18.10.2015 2:40

„Ovdje se ne borimo protiv stvorenja od krvi i mesa“, rekao je jedan od najeminentnijih afričkih prelata koji sudjeluje na Sinodi o obitelji koja se već dva tjedna održava u Vatikanu misleći pri tom na „demonsko porijeklo“ rodne ideologije i islamskog fundamentalizma koji se vremenski sinhronizirano postavljaju kao ozbiljna prijetnja zapadnoj civilizaciji, a posebice kršćanstvu. „Ono što su nacifašizam i komunizam bili za 20. stoljeće, to su danas zapadne ideologije koje zagovaraju homoseksualnost i abortuse te islamski fanatizam“, rekao je kardinal Rober Sarah.

Sinoda o obitelji u Vatikanu traje već dva tjedna, a već prvi tjedan dva su ugledna biskupa, jedan iz Poljske, a drugi iz Gvineje, snažnim riječima osudila rodnu teoriju.

U intervjuu danom na samom početku Sinode o obitelji predsjednik Poljske biskupske konferencije i nadbiskup Poznana Stanislaw Gadecki osudio je rodnu ideologiju rekavši da se radi o zlu većem i od samog komunizma. Njezina sličnost s komunizmom je, prema mišljenju nadbiskupa Gadeckog, u tome što “ne poštuje ljudsku osobu” niti joj priznaje dostojanstvo na način kako to čini kršćanstvo te je čak gora od marskizma jer se radi o “čistoj ideologiji čiji je primarni cilj uništiti bračne i obiteljske odnose”.

“Ukoliko prihvatimo učenje rodne teorije, vrijednosti braka i obitelji stavljaju se pod sumnju i preispitivanje, institucije braka i  obitelji se uništavaju jer ih rodna teorija označava „opresivnima“, opisuje ih kao nešto što unizuje našu čovječnost, a ne ono što ju zapravo uzvisuje“, rekao je nadbiskup Gadecki. 

Rekao je da ideologija može poprimiti mnoge oblike, ali u konačnici svaka ima jedan jedini cilj: „potpuna razgradnja i uništenje društva kako bi čovjek ostao sam i kako bi se njime lakše manipuliralo.“ „Jasni su ciljevi ove ideologije – uništiti bračnu vezu i obitelj“, odlučno tvrdi nadbiskup. „Slika braka i obitelji u medijima je tragična. Ono što se toliko puta prikazuje u medijima kao obitelj nema nikakve veze s kršćanstvom“.

U svom izlaganju na Sinodi od prošlog tjedna kardinal Robert Sarah, jedan od najeminentnijih afričkih prelata, još snažnije je osudio rodnu ideologiju rekavši da zapadnjačko idolopoklonstvo prema individualnim slobodama i islamski fundamentalizam nalikuju dvjema zvjerima iz Apokalipse te su vrlo slične ideologije nacizmu i komunizmu.

Prefekt kongregacije za bogoštovlje kardinal Sarah rekao je da se trenutno nalazimo stješnjeni između rodne ideologije i ISIS-a te da je ovo trenutak kada Crkva mora jasno i bez straha pozivati na „preobražavajuću snagu vjere i Evanđelja“.

Riječi kardinala Sarah teško se mogu shvatiti kao pretjerivanje s obzirom na situaciju u kojoj se već duže vrijeme nalazi većina siromašnih zemalja afričkog kontinenta. S jedne strane te zemlje trpe zvjerstva nad svojim stanovništvom od strane fundamentalističkih muslimanskih skupina poput Al Qaedae, Isisa i  Boko Harama, a s druge strane su pritisnute besćutnim ucjenama SAD-a, Velike Britanije i drugih bogatih zapadnih zemalja koje na Afriku gledaju kao na ogromno tržište za farmaceutsku industriju kontraceptiva i kondoma te ekonomsku i humanitarnu pomoć, pa čak i vojnu pomoć protiv Boko Harama, uvjetuju uvođenjem gay „braka“, abortusa, kontracepcije i spolnog odgoja. Iz tog razloga je 45 biskupa iz 40 različitih zemalja širom Afrike nedavno objavilo svoju „Zajedničku deklaraciju biskupa Afrike i Madagaskara“ u kojoj poručuju zapadnom svijetu da im je dosta „ideološke kolonizacije“ i nove vrste ropstva koje ima za cilj uništiti afričke obitelji.

Kardinal Sarah je upozorio i na znakovitu vremensku podudarnost Ramazankih terorističkih napada koji su se istovremeno dogodili na tri kontinenta i u kojima su stradali deseci ljudi u Francuskoj, Kuvajtu, Somaliji i Tunisu s odlukom Vrhovnog suda SAD-a kojom je taj sud sve američke države obvezao na priznavanje istospolnog „braka“. Svi su se ti događaji zbili na isti dan – 26. lipnja.

„Iz ova dva radikalna pokreta rođene su dvije glavne prijetnje obitelji: subjektivistička dezintegracija obitelji na sekulariziranom Zapadu putem olakšanog postupka razvoda, abortusa, homoseksualnih zajednica, eutanazije itd.“, rekao je kardinal Sarah te naveo kako se rodna teorija manifestira na konkretnim primjerima: to su radikalna feministička organizacija Femen, LGBT lobi i Međunarodna federacija za planirano roditeljstvo (IPPF).

„S druge strane imamo pseudo-obitelj koju ideologizira Islam: legitimnost poligamije, podložnost žena muškarcima, seksualno ropstvo, prisiljavanje djece na brak“, rekao je kardinal Sarah navodeći da pod time misli na skupine poput Al Qaede, Isisa, Boko Harama i njima sličnih.

Kardinal iz zapadne Afrike rekao je kako postoji „nekoliko znakova“ koji nam dopuštaju da zaključimo kako ova dva pokreta imaju „demonsko porijeklo“.

Dok Duh Istine promiče zajedništvo, rekao je kardinal, ove ideologije „stvaraju konfuziju“ i zahtjevaju svoju „univerzalnu i totalitarističku vladavinu“. One su „nasilno netolerantne, uništavaju obitelj, društvo i Crkvu te izražavaju otvorenu kršćanofobiju“.

„Ovdje se ne borimo protiv stvorenja od krvi i mesa“, rekao je kardinal Sarah i nastavio: „Moramo biti uključivi i prihvaćati sve što je ljudsko; ali ono što dolazi od Neprijatelja ne može se i ne smije asimilirati. Ne možete spojiti Krista i Belijala (princ tame op.a.)! Ono što su nacifašizam i komunizam bili za 20. stoljeće, to su danas zapadne ideologije koje zagovaraju homoseksualnost i abortuse te islamski fanatizam.“

Svoje izlaganje je završio porukom biskupima i kardinalima kako moraju „proglašavati istinu bez straha, proglašavati Božji plan koji znači monogamnost u bračnoj ljubavi koja je otvorena životu“.

Upozorenja kardinala Sarah nisu samo poruka izvanjskom svijetu već i jasna poruka određenom broju heretičkih kardinala koji unutar Sinode o obitelji zagovaraju promjenu „jezika“ o homoseksualnosti i tzv. inkluzivnost, odnosno izbacivanje sadašnjih definicija homoseksualnosti iz Katekizma Katoličke Crkve koje su već duže vrijeme trn u oku LGBT udrugama.

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!