Podržite nas!

Seksualni predatori maskiraju se u transrodne osobe da bi dobili pristup ženama

17.03.2014 14:35

Ovaj mladić sa slike zvao se Christopher Hambrook dok zakon u Ontariju nije omogućio transrodnim osobama da koriste javne prostorije kao što su zahodi, svlačionice i tuš kabine namijenjene suprotnom spolu. Tada se dosjetio da bi mogao postati Jessica kako bi slobodno mogao koristiti ženske prostorije i napastvovati žene. U SAD-u i Kanadi suludi zakoni koji daju sve veća prava transrodnim osobama da se ponašaju onako kako im njihov poremećaj diktira upravo doživljavaju debakl jer ozbiljno ugrožavaju ostale građane. U Hrvatskoj su takvi zakoni tek počeli s primjenom usvajanjem izmjena i dopuna Zakona o državnim maticama i Pravilnika o promjeni spola. U tom se pravilniku i zakonu sve veća važnost daje osobnom mišljenju samog pacijenta o tome da mu se treba što jednostavnije zakonski promijeniti spol bez da se prethodno podvrgne kirurškom tretmanu ili hormonskoj terapiji. Druge neminovne promjene i prilagodbe proizvoljnoj promjeni spola transrodnih osoba tek slijede.

U izvješću Lunacek, koje je nedavno usvojeno u EU parlamentu, poziva se Europsku komisiju da nastavi s pritiscima na Svjetsku zdravstvenu organizaciju da rodnu disforiju i slične poremećaje rodnog identiteta izbaci s popisa psihičkih bolesti kako bi se osigurala nepatološka klasifikacija tog poremećaja. Međutim, pretvarajući se da je sve u redu s pacijentom, na kraju čitavo društvo postaje rodno konfuzno, dok mnogi drugi patološki slučajevi spremno čekaju u redu da iskoriste situaciju.

 

 

Seksualni predator strpan u zatvor nakon napada na žene u skloništu kamo je ušao glumeći transrodnu osobu


Autor: Peter Baklinski

Objavljeno: 4. ožujak, 2014.

TORONTO, 4. ožujak, 2014. (LifeSiteNews.com) – Biološki muškarac koji je tvrdio da je transrodna osoba kako bi dobio pristup i vrebao žene u dvjema skloništima za žene zatvoren je prošlog tjedna  na „neodređeni“ vremenski period nakon što ga je sudac proglasio „opasnim prijestupnikom.”

Vođe obiteljskih udruga ukazuju kako se radi upravo o vrsti incidenta na koju su upozoravali javnost kada je vlada kanadske pokrajine Ontario 2012. donijela zakon o „rodnom identitetu“, koji je kasnije prozvan „zahodskim zakonom”.

Christopher Hambrook (37) iskoristio je sve veća zakonska „prava“ koja se dodijeljuju osobama koje se „identificiraju“ da pripadaju spolu suprotnom od onog u kom su rođeni. Predstavljajući se kao „Jessica” uspio je ući u skloništa za žene gdje je seksualno napastvovao nekoliko žena u 2012. godini, izvješćuje Toronto Sun.

Na sudu je izneseno svjedočenje kako se jedna od žena probudila vidjevši Hambrooka kako je napada u krevetu. „Tajice su joj bile povučene ispod stražnjice, a gaćice od kupaćeg kostima pomaknute na stranu,” navodi se u sudskim dokumentima. „Povikala je na optuženika, pitajući ga što to radi. On je samo prekrio lice rukama, rekao „Ups!“ i počeo se hihotati.”

Na sudu je također iznesen dokaz da je Hambrook terorizirao gluhu ženu koja je živjela u skloništu. „Optuženik je zgrabio ruku tužiteljice i na silu je stavio među svoje prepone dok mu je penis bio u erekciji,” izneseno je na sudu.

Ista je gluha žena navela da je Hambrook učestalo virio kroz otvor između vrata i okvira vrata gledajući ju dok se tušira.

Sudac John McMahon odredio je Hambrooku zatvorsku kaznu na „neodređeni“ vremenski period zbog poduljeg dosjea u počinjenju seksualnih zločina.

Hambrook je bio bivši striper i muškarac za eskort u Quebecu prije nego što se preselio u Toronto 2009. gdje se počeo predstavljati kao žena. Dok je živio u Montrealu odslužio je zatvorsku kaznu od četiri godine jer je 2002. seksualno napastvovao petogodišnju djevojčicu koja je pripadala krugu njegovih obiteljskih prijatelja, kao i zbog silovanja mentalno hendikepirane 27-godišnje žene koju je napao u vremenu dok je bio pušten uz jamčevinu za prvi zločin, izvješćuje Toronto Sun.

Tužiteljstvo je bilo uspješno u uvjeravanju suca da Hambrookovi nekontrolirani seksualni nagoni predstavljaju opasnost visokog rizika za građane te da je jedini način da se građani zaštite da ga se osudi na zatvorsku kaznu s neodređenim vremenskim rokom.

„Zadovoljan sam što nitko s pravom ne očekuje da bi se građani mogli adekvatno zaštititi manjom kaznenom mjerom od opasnosti koju predstavlja Christopher Hambrook,” izjavio je sudac McMahon.

Kanadska pokrajina Ontario dopunila je svoj Zakon o ljudskim pravima na način da je 2012. zabranila diskriminaciju na temelju „rodnog identiteta“ i „rodnog izražavanja“. Sponzori prijedloga zakona tada su govorili da će takozvani „Tobyjev zakon“ otvoriti vrata „društvenim promjenama“ u Kanadi.

Borci za obiteljske vrijednosti tvrdili su tada kako će prijedlog zakona koji je politički podupirala Nova demokratska stranka (NDP) stvoriti zakonska prava za muškarca koji se identificira kao „transrodna“ osoba da koristi prostorije i objekte koji su namijenjeni ženama, i to s ciljem seksualnog iskorištavanja žena.

Prijedlog zakona kasnije je nazvan „zahodskim zakonom“ od strane kritičara. Dopuštenje muškarcima koji se identificiraju kao „transrodne“ osobe da uđu u prostore rezervirane samo za žene već se pokazalo problematičnim u Sjedinjenim Državama.

2012. je koledž u državi Washington odlučio kako neće spriječavati 45-godišnjeg muškarca koji se predstavlja kao transrodna „žena“ da potpuno gol boravi u ženskim svlačionicama koje često koriste cure i djevojčice od šest godina. Tinejđerke iz srednjoškolskog plivačkog tima koristile su prostorije bazena kada su ugledale „Colleen“ Francisa kako namjerno pokazuje muške genitalije kroz stakleni zid saune. Policija je jednoj zaprepaštenoj majci rekla da sveučilište ne smije zabraniti biološkom muškarcu da koristi ženske prostorije kampusa.

Brian Rushfeldt, predsjednik Obiteljske akcije Kanade, rekao je za LifeSiteNews kako Hambrookov način zadobivanja zakonskog pristupa ženskim skloništima dokazuje da je zakon o rodnom identitetu sam po sebi pogrešan.

„Ontarijski zakon je opasan. Neprihvatljivo je da bilo koja država usvoja zakone koji građane izlažu rizicima. To dokazuje kako je zakon bio loše zamišljen i proveden i vlada bi trebala snositi zakonsku odgovornost za prijestupe koji su se dogodili.”

Jack Fonseca iz Koalicije za kampanju života rekao je za LifeSiteNews kako „ne trebate biti neurokirurg da biste predvidjeli kako će dozvola muškarcima da koriste ženske tuš kabine i ostale privatne prostorije u konačnici dovesti do seksualnog napastvovanja.”

„Volio bih da nisam u prilici reći 'Lijepo smo vam govorili', međutim, vođe političkih stranaka u Ontariju i zastupnici parlamenta bili su upozoreni na to da će transeksualni „zahodski zakon“ ugroziti žene te da ga treba srušiti.”

„Pa naravno da je ovakav luđački zakon samo mogao olakšati situaciju silovateljima, voajerima i egzibicionistima da napadaju ženske žrtve maskirajući se kao „transrodne“ osobe.”

Fonseca je zatražio opoziv zakona.

„Ukoliko se ovakav opasan zakon ne povuče, dovesti će do porasta napada na žene od strane muških predatora u prostorijama u kojima žene zaslužuju pravo na privatnost, kao što su zahodi, tuš kabine, svlačionice i skloništa za žene.”

Fonseca se okomio na vođu progresivnih konzervativaca Tima Hudaka jer je podržao zakon, rekavši kako bi on trebao snositi „osobnu odgovornost ua pokušaj silovanja jadnih žena u skloništima.”

„Hudak ne može pobjeći od krivice: on je podržao ovaj suludi zakon.”

Christina Blizzard iz QMI agencije napisala je u svom kritičkom osvrtu prošlog tjedna da žene imaju „pravo na zaštitu.”

„Radi se o lošem zakonu koji dozvoljava heteroseksualnim predatorima pristup ženama u najintimnijim situacijama. Potrebno je poduzeti posebne mjere kako bi se zaštitile žene pod povećanim rizikom u osjetljivim situacijama, kao što je boravak u skloništima za beskućnike.”

Ezra Levant je rekao kako je zakon o rodnom identitetu u Ontariju ovu pokrajinu učinio „magnetom za silovatelje.”

„Umjesto da zaštitimo žene u Ontariju, umjesto zakona koji će štititi žene, imamo zakon koji ženama opslužuje silovatelje koji se zovu „Jessica“, rekao je Levant u svojoj televizijskoj emisiji The Source.

Federalna inačica zakona o „rodnom identitetu” trenutno čeka u Senatu budući da nije uspjela proći treće i zadnje čitanje u kolovozu nakon što je Konzervativna stranka prekinula rad parlamenta zbog ljetne stanke. 

Fonseca je rekao da federalni zakon izlaže kanadske žene rizicima.

„Pozivamo sve zabrinute Kanađane da kontaktiraju kanadske senatore telefonom, e-mailom i pismenim putem te da im privuku pozornost na činjenicu da je ontarijska inačica ovog zakona dozvolila gospodinu Hambrooku da seksualno napastvuje dvije žene. Ne dozvolite da senatori naprave pogrešku i omoguće zakonsko pokriće budućim silovateljima da čine zlodjela na federalnoj razini.”

„Poručite senatorima da glasuju PROTIV prijedloga zakona C-279 kada ponovno stigne na dnevni red.”

Izvor: Lifesitenews.com

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!