Podržite nas!

Skandalozne smjernice spolnog odgoja za članice EU

15.10.2013 11:15

Kada je Zdravstveni odgoj ministra Jovanovića „pao“ na Ustavnom sudu ministar se pohvalio kako je 4. modul napravljen prema "Standardima spolnoga odgoja u Europi", skandaloznom dokumentu EU, objavljenom i na stranicama MZOS-a. Smjernice i materijali iz navedenoga Priručnika koristile su se za pripremu odgojno-obrazovnih djelatnika za provedbu sadržaja i tema postojećeg Kurikula ZO. Na tribinama koje su se održavale u sklopu javne rasprave o ZO provedene u lipnju i srpnju ove godine te su smjernice izazvale najviše kritika i osuda. Ovaj dokument također upravo doživljava kritike i osude te javni protest roditelja u drugim dijelovima Europe, primjerice u Španjolskoj. Smjernice su izrađene 2010. godine ali su tek prije nekooliko mjeseci odaslane ministarstvima zdravstva širom Europe. Hrvatska ih je, zahvaljujući našim „eminentnim seksolozima“, Aleksandru Štulhoferu i Amiru Hodžiću, izgleda dobila i puno ranije.

Iz teksta kojeg donosimo, jasno je vidljiva pedofilska pozadina navedenih smjernica, a isti su zaključak iznosili sudionici javne rasprave na tribinama o ZO. Osim toga, dokument je napravljen u izdanju Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Europu i Saveznog centara za zdravstveno obrazovanje (BZgA). BZgA je već poznat po svojim brošurama o incestuoznom spolnom odgoju koje su šokirale njemačke roditelje. Kasnije je otkriveno da Njemačka ima svoju mračnu povijest spolnog odgoja djece jer postoje izvješća o vrtićima u kojima se provodila tzv. seksualna revolucija kod djece na način da su se prakticirale i poticale seksualne aktivnosti između odraslih i djece krajem 60-tih i početkom 70-tih godina prošlog stoljeća. Ove radikalne ideje provodili su u djelo pripadnici ljevice i studentskog pokreta. O svemu tome pisano je ovdje, a naše prijašnje tekstove o navedenim „Standardima spolnoga odgoja“ možete pročitati ovdje, ovdje i ovdje.  Napominjemo i to da je premijer Milanović nekoliko puta izjavio kako je hrvatski model zdravstvenog odgoja pripremljen upravo prema njemačkom obrascu.

U Hrvatskoj je vrlo brzo otkrivena povezanost autora 4. modula Aleksandra Štulhofera sa najpoznatijim svjetskim promicateljima pedofilije, međutim ništa se nije dogodilo i nitko nije snosio odgovornost. Štoviše,  protivno odluci Ustavnog suda provodi se isti Zdravstveni odgoj koji je srušen na Ustavnom sudu, a predgovor 4. modulu u najnovijem priručniku Zdravstvenog odgoja napisao je i dalje isti autor Aleksandar Štulhofer te naveo da je 4. modul „Temeljen na preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (usp. SZO, Standardi spolnog odgoja u Europi: okvir za kreatore političkih odluka, obrazovne i zdravstvene institucije i stručnjake. Köln, 2010.)“.

Ovo bi trebalo značiti da je i pravobraniteljica za djecu pročitala navedene standarde te da se slaže sa smjernicama koje su sažete u sljedećem tekstu. 

 

Smjernice Svjetske zdravstvene zajednice djeci promiču masturbaciju, abortus i homoseksualnost – roditelji zgroženi

Autor: Sofia Vazquez-Mellado

Objavljeno: 8. listopad, 2013.

 

17. listopad, 2013. (LifeSiteNews.com) – Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) distribuira dokument koji postavlja standarde spolnog odgoja u Europi, koji promiču masturbaciju, kontracepciju, abortus i homoseksualnost bebama, maloj djeci i adolescentima.

„Holistički pristup koji se temelji na razumjevanju seksualnosti kao područja razvoja ljudskog potencijala pomaže djeci i mladima da razviju osnovne vještine koje su im potrebne da bi samostalno odredili svoju seksualnost“, navodi se u dokumentu.

Dokument pod nazivom „Standardi spolnog odgoja u Europi,” koji bi trebalo koristiti kao smjernice za spolni odgoj počevši od vrtića, sastavili su još 2010. Regionalni ured Svjetske zdravstvene organizacije za Europu i Savezni centar za zdravstveno obrazovanje (BZgA) u Njemačkoj, međutim tek je u zadnjih nekoliko mjeseci poslan ministarstvima zdravstva širom Europe.

Španjolska biskupska konferencija (SEC) objavila je priopćenje za javnost u kom se navodi da su navedeni „Standardi“ za svaku osudu.

„Nevjerojatno je da ovakav dokument ne sadrži nikakve moralne kriterije,” rekao je Mons. José Antonio Martinez, tajnik Španjolske biskupske konferencije. „Prema tom dokumentu ne postoji ništa što je loše i ništa što je dobro, ništa nije loše za dijete, kao što ništa nije ni loše za dijete ili osobu.”

„Nigdje se ne propituje što je dobro, a što loše, a to je nemoguće izostaviti kod ovakvih pitanja. Čak i činjenica da se ovim dokumentom sugeriraju spolni odnosi s osobom mlađom od 15 godina, što je u većini zemalja zločin, za ovaj dokument ne predstavlja pitanje od važnosti,” rekao je biskup.

Španjolski su građani izrazili svoj javni protest putem peticije upućene Zsuzsanni Jakab, direktorici Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Europu, na web stranici HazteOir.org.

U peticiji stoji: “…vaše smjernice o spolnom odgoju za djecu Europe temelje se na načelima i vrijednostima rodne ideologije te nisu kompatibilne s odgojem koji se temelji na ljubavi, odgovornosti, brizi o sebi i poštivanju drugih, a to je ono što želimo prenijeti našoj djeci.”

Do sad je skoro 43 000 Španjolaca potpisalo peticiju.

„Standardi spolnog odgoja u Europi” promiču sljedeće:

Od rođenja do 4 godine:

-       Djecu treba informirati o „užicima i zadovoljstvu koje osjećamo pri dodirivanju vlastitog tijela, masturbaciji u ranom djetinjstvu ”.

-       Djeci treba objasniti da imaju „pravo na istraživanje vlastitih rodnih identiteta”.

-       „Usaditi prihvaćanje različitih načina pomoću kojih obitelji dobivaju djecu”.

-       „Usaditi svjesnost o različitim vezama i odnosima”.

Od 4 do 6 godina:

-       Djeca bi trebala „konsolidirati vlastiti rodni identitet”.

-       Informirati ih o „različitim vrstama obitelji”.

-       Naučiti ih da prihvaćaju  „različitost”.

Od 6 do 9 godina:

-       Djecu treba informirati o „izborima u svezi s roditeljstvom i trudnoćom, neplodnosti, posvajanju, osnovama kontracepcije (o tome da je moguće planirati i odlučivati o broju djece)”.

-       „Različite metode kontracepcije”.

-       Trebaju primiti informacije o „užicima i zadovoljstvu koje osjećamo pri dodirivanju vlastitog tijela, masturbaciji/samostimulaciji)”.

-       Trebaju naučiti koja su „dječja seksualna prava”.

Od 9 do 12 godina:

-       Djeca bi trebala „razumjeti i prihvatiti tjelesne promjene i razlike (značajne razlike u veličini i obliku penisa, dojki i stidnice)”.

-       „Moraju naučiti koje sve različite vrste kontracepcije postoje i kako se koriste; mitovi o kontracepciji”.

-       Steći vještine kako „u budućnosti efikasno koristiti kondome i kontraceptive”.

-       Moraju biti informirana o „prvim seksualnim iskustvima, rodnoj orijentaciji, seksualnim ponašanjem mladih (varijabilnost seksualnog ponašanja), razlikama između rodnog identiteta i biološkog spola”, te o „zadovoljstvu, masturbaciji, orgazmu”.

   Moraju biti sposobni „donijeti svjesnu odluku o tome da li će imati seksualno iskustvo ili ne”.

-       Prihvatiti, poštivati i razumjeti „različitost u pogledu seksualnosti i seksualne orijentacije ”.

Od 12 do 15 godina:

-       Dobiti informacije o „uslugama vezanim uz kontracepciju”.

-       Učiti o „trudnoći (također i kod istospolnih parova)”.

-       Steći vještine za „donošenje svjesnih odluka o kontracepciji i kako odabrane kontraceptive koristiti na djelotvoran način”.

-       „Rodni identitet i seksualna orijentacija, uključujući 'outanje' (otvoreno priznavanje svoje gay orijentacije/homoseksualnosti”.

-       Informacije o „seksualnim pravima kako ih definira Međunarodna federacija za planirano roditeljstvo (IPPF) i Svjetska asocijacija za seksualno zdravlje (WAS)”.

15 godina na više:

-       Informacije o „trudnoći (također i kod istospolnih parova) neplodnosti, abortusu, kontracepciji, hitnoj kontracepciji (više opširnijih informacija)”.

-       Steći „kritički pristup prema različitim kulturnim/vjerskim normama vezanim uz trudnoću, roditeljstvo itd.”.

-       Naučiti što je to „pružanje seksualnih usluga (prostitucija, ali i seks u zamjenu za sitne poklone, obroke/izlaske, male novčane iznose), pornografija, seksualna ovisnost”.

-       „Promjena mogućih negativnih stavova prema homoseksualnosti, kao što su gađenje i mržnja, prema prema prihvaćanju i slavljenju seksualnih razlika”.

-       „Promjene obiteljske strukture, prisilni brak; homoseksualnost/biseksualnost/aseksualnost, samohrano roditeljstvo”.

-       Moraju dobiti informacije o „pravu na abortus”.

-       „Osnažiti se u traženju seksualnih prava”

Prema Regionalnom uredu Svjetske zdravstvene organizacije za Europu „ovaj dokument znači doprinos uvođenju učenika u holističku seksualnost,” budući da se Europa suočava s „povećanjem stopa zaraze HIV-om i drugim spolno prenosivim infekcijama (SPI), neplaniranim maloljetničkim trudnoćama i seksualnim nasiljem, između ostalog.”

Navodno je namjera ovih smjernica „poboljšati kvalitetu života, zdravlja i dobrobiti za svih”.

Dokument također navodi: „Programi koji se baziraju isključivo na apstinenciji nemaju pozitivne učinke na seksualno ponašanje ili rizik od maloljetničke trudnoće, dok sveobuhvatni programi imaju,“ te tvrdi da sveobuhvatnim programom spolnog odgoja „djeca i mladi dobivaju objektivne i znanstveno ispravne informacije o svim aspektima seksualnosti”.

Međutim, prošle je godine u SAD-u provedena znanstvena studija koja je obuhvatila preko tiusuću učenika 1. razreda srednje škole te je pokazala kako je apstinencija od seksualne aktivnosti do braka zapravo najbolji način za izbjegavanje maloljetničkih trudnoća i SPI.

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!