Podržite nas!

Škole u Chicagu podučavaju analni seks djeci u petom osnovne

23.11.2014 09:55

Uvođenje tzv. sveobuhvatnog spolnog odgoja čini se da ima sličan timing svugdje u svijetu , a sudeći prema vijestima iz inozemstva spolni odgoj postaje sve 'napredniji'. Učenicima osnovnih škola u Chicagu nadležne školske i lokalne vlasti namijenile su lekcije o seksualnim praksama s kojima se čak i njihovi roditelji upoznaju po prvi puta u životu. Učenici osnovnih škola trebali su imati praktičnu nastavu vezano uz pravilno postavljanje ženskih i muških kondoma te kako što bezbolnije prakticirati analni seks. Nakon što su užasnuti roditelji izašli u medije sa sadržajima koji su bili namijenjeni njihovoj djeci, nadležne školske službe brane se priopćenjima kako se radi o grešci i kako sporni materijali nisu bili predviđeni za nastavu već da literatura služi isključivo informiranju nastavnika. Zvuči poznato? No roditelji tvrde kako su predstavnici Javnih škola grada Chicaga na roditeljskom sastanku izričito naveli i opisivali kako će se sporni materijali koristiti direktno u nastavi s učenicima petog razreda.

 

„Koristeći velike količine lubrikanta nježno prodirite u anus“- škole u Chicagu podučavaju analni seks djeci u 5. osnovne


Objava: 17. studeni, 2014.

Roditelji čija djeca pohađaju elitnu alternativnu osnovnu školu AJLA u Chicagu „užasnuti su“ nakon gledanja „opscenih“ materijala za izvođenje nastave spolnog odgoja namijenjenih njihovoj djeci u petom razredu osnovne škole. U kurikulu spolnog odgoja navedeni su kao ishodi nastave demonstracija pravilnog navlačenja kondoma i rasprava o analnom seksu.

Jezična akademija Andrew Jackson (AJLA) održala je u srijedu nekoliko radionica za roditelje prilikom roditeljskog sastanka čija je glavna tema bio kurikul spolnog odgoja Javnih škola grada Chicaga. Roditelji su dobili fascikle s temama i materijalima koji će se koristiti u nastavi spolnog odgoja, uključujući opis prednosti korištenja ženskih kondoma u svrhu produljenja snošaja i većeg seksualnog zadovoljstva, korištenja lubrikanta i pravilnog postavljanja kondoma u anus prilikom analnog snošaja.

Roditelji su dobili pismenu obavijest o održavanju prezentacije koja se održala u srijedu, a obavijest im je poslao ravnatelj škole Mathew Ditto. U pismu se navodi kako će predstavnik Javnih škola grada Chicaga biti sudionik sastanka na kojem „ćemo s vama podijeliti lekcije i informacije koje će se prenositi vašoj djeci na satu." Predstavnik Javnih škola grada Chicaga čak je rekao da su neke od lekcija namijenjene djeci u vrtiću, prenosi DNAinfo.

U pismu se navodi da su teme koje će se obrađivati na spolnom odgoju osobna sigurnost, reproduktivna pitanja, trudnoća, rađanje, pubertet, apstinencija i zdrave veze. Od četvrtog razreda osnovne škole nadalje učenici bi trebali dobiti informacije o HIV/AIDS-u i spolno prenosivim bolestima. Od petog razreda nadalje učenici bi trebali učiti o kontracepciji, a lekcije bi obuhvaćale demonstraciju pravilnog navlačenja kondoma, navodi se u pismu ravnatelja.

Predsjednica Vijeća lokalnih škola Angela Bryant ima dvoje djece u osnovnoj školi AJLA koju ukupno pohađa 565 učenika. Način na koji su informacije trebale biti prezentirane učenicima nazvala je „zastrašujućim," „opscenim” i ni u kom slučaju prilogođenim dobi djece.

„Taj kurikul je zastrašujući," rekla je gospođa Bryant za DNAinfo. „Čini mi se da je u prvom redu neprihvatljiv jezik koji se koristi. 'Svršiti pa podmazati, lubrikanti' i takve stvari. ... Cilje [svega toga] je da većini naše djece ukradu nevinost."

„Mene je takav jezik prilično uznemirio kao roditelja. Sadržaji predviđeni za nastavu previše odskaču od onoga što je dozvoljeno podučavati djeci u petom razredu osnovne," dodala je. Učenici koji pohađaju peti razred osnovne škole obično imaju između 10 i 12 godina.

 

Jedna druga osnovna škola Waters, također u Chicagu, postavila je na internet materijale i slideove koji se nalaze u fascikli koji su se dijelili u osnovnoj školi AJLA. Prezentacija sadrži poveznice na video uratke u kojima se djeci demonstriraju određene seksualne radnje, a autori su organizacije Planirano roditeljstvo, Društvo za žensko zdravlje i Poduka o spolnom zdravlju. Ova posljednja organizacija autor je smjernica o dobnoj prikladnosti: „Ovi video uratci namijenjeni su isključivo dobi od 8-12 godina.” Na internet su također postavljeni edukativni materijali pod nazivom 411 čiji je autor organizacija Kampanja za ženske kondome grada Chicaga i sadrži predavanja, demonstracije i objašnjenja vezano uz ženske kondome.

Bryant je za DNAinfo izjavila kako se ona zalaže za zdravstveni odgoj koji će pitanja koja se tiču seksa djeci objasniti na informativan način, ali da su materijali koje su distribuirali predstavnici Javnih škola grada Chicaga sastavljeni na takav način da „zapravo potaknu dječje zanimanje za seksualnim zadovoljstvom."

U priopćenju objavljenom u petak poslijepodne predstavnici Javnih škola grada Chicaga tvrde kako su sporni materijali koji su prikazani na sastancima u osnovnoj školi AJLA zapravo greškom prikazani.

„Sporni materijali koji su ovog tjedna predstavljeni na Jezičnoj akademiji Andrew Jackson (AJLA) nisu i nikada nisu bili sastavni dio kurikula za spolni odgoj učenika,” navodi glasnogovornik Javnih škola grada Chicaga Bill McCaffrey u priopćenju. „Materijali su greškom preuzeti i uključeni u prezentaciju za roditelje i slažemo se s mišljenjem roditelja da nisu prilagođeni dobi učenika koji pohađaju osnovnu školu.”

„U sklopu naše obrazovne politike o spolnom odgoju u školama koju je odobrio Odbor za obrazovanje 2013. godine, Javne škole grada Chicaga nude kurikul sveobuhvatnog spolnog odgoja koji je dizajniran na način da postoje materijali prilagođeni uzrastu djece koji omogućuju da se ishodi obrade u najkraćem mogućem roku u svakoj dobnoj skupini, a teme se sastoje od odgoja o obitelji i spolnom zdravlju za sve razrede osnovne i srednje škole, uključujući i predškolski uzrast.“

Jedino su nastavnici trebali biti upoznati s tim materijalima, izvješćuje radio WBBM. Školsko osoblje tvrdi kako poduzimaju mjere kojima bi se osiguralo da nastavni materijali i dodatni izvori koji su namijenjeni isključivo informiranju nastavnika budu odvojeni od samog kurikula.

Javne škole grada Chicaga donijele su novi program sveobuhvatnog spolnog odgoja u veljači 2013. Na sjednici školskog odbora na kojoj se usvajao kurikul spolnog odgoja dr. Stephanie Whyte, zadužena za zdravstvenu skrb učenika Javnih škola grada Chicaga, izložila je statističke podatke koji pokazuju da je Cook County u saveznoj državi Illinois ‒ u kom se nalazi Chicago ‒ prvi na nacionalnoj ljestvici oboljelih od gonoreje i sifilisa te drugi na ljestvici oboljelih od klamidije, izvješćuje DNAinfo.

Liječnica je rekla kako više od polovice učenika svih Javnih škola grada Chicaga tvrdi da je imalo spolni odnos, a 12 posto njih je imalo odnos prije dobi od 13 godina. Više od trećine učenika je odgovorilo da nisu koristili kondom prilikom zadnjeg spolnog odnosa, dok je više od četvrtine učenika odgovorilo da nikada nisu imali poduku o HIV-u.

U priopćenju za medije iz 2013. predstavnici Javnih škola grada Chicaga naveli su kako će implementacija ovog tipa sveobuhvatnog spolnog odgoja „pomoći u smanjenju školskih incidenata vezanih uz neprimjereno seksualno ponašanje i zlostavljanje te da će pozitivno utjecati na smanjenje stope zaraznih bolesti i neplaniranih trudnoća kod mladeži u Chicagu.“

Mnogi roditelji izjavili su za televizijsku postaju WMAQ da, iako podupiru spolni idgoj u školama, materijali koji su im prikazani na sastanku su bili nešto sasvim previše za učenike osnovne škole.

„Informiranost o seksu je  OK ‒ ali lekcije o tome kako se koristi kondom i da se to pokazuje učenicima u razredu je ipak malo preekstremno,” rekla je majka Tamara Gear.

Definitivno se radi o stvarima koje nisu nimalo prilagođene dječjem uzrastu, to su stvari o kojima ja ne bih raspravljala ni u svom privatnom životu,“ rekla je majka učenika u AJLA jezičnoj akademiji Rachel Gigliotti. „Seks s kondomom, seks bez kondoma, seks s lubrikantima – to su stvari kojima se učenici 6. razreda uopće ne smiju izlagati.”

„Govoriti mojoj curici u 5. razredu koja još uvijek gleda 'Malu kuću u preriji' kako je u redu prakticirati analni seks ‒  e pa žao mi je, to definitivno nije u redu,” izjavila je druga majka Amy Miller za TV WBBM.

Doktorica Whyte planira dogovoriti sastanak s osobljem osnovne škole AJLA kako bi se revidirali ishodi kurikula po razredima. Također se planira i sastanak na lokalnom nivou, rekao je McCaffrey.

Prezentacija o tome kako koristiti ženski kondom

Kako pravilno koristiti muški kondom

Izvor: RT.com

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!