Podržite nas!

Slovenci u rekordnom roku skupili potpise za referendum protiv istospolnog „braka“

11.03.2015 08:00

Vladajuća lijeva koalicija u Sloveniji prošlog je tjedna po skraćenom postupku donijela zakon kojim se istospolni parovi u svim pravima izjednačuju s heteroseksualnima, što uključuje i pravo na posvajanje djece. Zakonom se radikalno mijenja pojam obitelji u Sloveniji, pa je tako obitelj ovime definirana kao životna zajednica „dviju osoba“, bez spominjanja spola. Već tijekom izglasavanja zakona pred slovenskim parlamentom okupilo se nekoliko tisuća prosvjednika koji su poručili da će zakonsko rješenje pokušati osporiti na referendumu. U rekordnom roku „Koalicija za djecu“, udruga koja okuplja protivnike novog zakona, prikupila je 80.518 potpisa za održavanje referenduma.


Slovenska Koalicija za djecu skupila potpise za referendum; Markić: Neke vlade nameću politički program homoseksualnih aktivista bez obzira na cijenu


Koalicija za djecu prikupila je dovoljno potpisa za referendum protivi izjednačavanju prava istospolnih i heteroseksualnih parova u Sloveniji, uključivši i pravo na posvajanje djece. Uspjela je u tjedan dana prikupiti više od 80.000 potpisa za održavanje referenduma na kojemu bi se građani izjašnjavali jesu li za ili protiv takvog zakonskog rješenja.

Dr. Željka Markić iz U ime obitelji istaknula je kako je prije dvije godine u Sloveniji održan referendum kojim je većina Slovenaca rekla da ne žele da djecu u njihovoj zemlji posvajaju homoseksualni parovi – samo dvije godine kasnije, slovenska vlada donosi zakon potpuno suprotan volji većine građana.

“U siječnju je objavljeno novo istraživanje provedeno na 200 000 djece u Kanadi koje je pokazalo da djeca koju su podizali homoseksualni parovi imaju četiri puta više emocionalnih problema nego djeca koja su odrasla sa oba svoja biološka roditelja. Očito je da neke vlade nameću politički program homoseksualnih aktivista bez obzira na cijenu koju će trebati plaćati djeca, a onda i cijelo društvo”, komentirala je dr. Markić.

Koalicija za djecu, udruga koja okuplja protivnike novog zakona o bračnoj zajednici i obiteljskim odnosima, objavila je u utorak da je prikupila 80.518 potpisa za održavanje referenduma na kojemu bi se birači izjašnjavali podupiru li ili ne zakon koji omogućava vjenčanja istospolnih parova kod matičara i dopušta im posvajanje djece, a obitelj definira kao životnu zajednicu dviju osoba bez obzira na spol. Udruga će potpise u utorak popodne uložiti u parlamentarnu proceduru.

Aktivnost udruge na održavanju takvog referenduma podržala je i Katolička crkva u Sloveniji. Izjavom su joj se protiv novog zakonskog rješenja pridružile i Srpska pravoslavna crkva te Islamska zajednica u Sloveniji, ali ne i Evangelička crkva, koja u državi ima 30-ak tisuća članova.

Potpisi za referendum prikupljeni su u rekordno kratkom vremenu. Da bi se raspisao referendum kojim se odlučuje o stupanju na snagu ili opozivu nekog zakonskog rješenja koji je parlament već prihvatio, u Sloveniji je potrebno u 35 dana prikupiti najmanje 40.000 potpisa.

 

Izvor: narod.hr

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!