Podržite nas!

Smrtonosne posljedice promjene spola

02.10.2013 17:30

Rodna ideologija zadobila je još jedan težak udarac kao posljedicu tragične smrti Belgijanca Nathana Verhelst-a koji je na svoj zahtjev ubijen (eutanazija), nakon što je upao u tešku depresiju nakon, po njegovom mišljenju neuspješne, promjene spola. Zagovornici rodne ideologije trude se dokazati kako spol ne znači ništa i kako su spolne razlike isključivo posljedica društvenih normi. Međutim, osobe koje imaju osjećaj da su zarobljene u tijelu suprotnog spola, očajnički žude za njegovom promjenom pa čak i po cijenu kompliciranog kirurškog zahvata s neizvjesnim ishodom.

Oficijelna medicina danas pristupa svim osobama sa homoseksualnim sklonostima na isti način. Ukoliko takva osoba nije zadovoljna sa svojom homoseksualnošću, medicinsko rješenje nudi pomoć samo u smjeru prihvaćanja vlastite homoseksualnosti kao nečega što je samo po sebi normalno i sa čime osoba mora biti zadovoljna. Takvo stajalište onemogućava većini osoba s homoseksualnim sklonostima medicinski tretman koji bi im omogućio prevladavanje takvog poremećaja. Naprotiv, medicina neselektivno gura sve osobe u istom smjeru - potpunom prihvaćanju homoseksualnosti, iako bi mnogi od njih željeli upravo suprotno. Takav stav dovodi i do ovakvih tragičnih posljedica za koje medicina u Belgiji ima rješenje - medicinski potpomognuto samoubojstvo.

 

Eutanaziran nakon neuspješne operacije promjene spola

Belgiju je u ponedjeljak potresao slučaj eutanazije, koju je zatražio 44-godišnji Nathan Verhelst, razočaran što mu je propala operacija promjene spola. Smrtonosnu injekciju mu je dao liječnik koji je lani izveo eutanaziju dva gluha brata blizanca.

Nathan Verhelst je preminuo u ponedjeljak u 15.30 sati, a prije nego je umro, dao je intervju za belgijski Het Laatste Nieuws i ispričao zašto je odlučio umrijeti.

Ispričao je da je rođen kao djevojčica Nancy, te da je imao tri brata. Kazao je da je bio djevojčica koju nitko nije htio i da su ga u obitelji "tolerirali, ništa više". Kao tinejdžer se zaljubio u djevojku, a pravi mu je san bio promijeniti tijelo.

Godine 2009. je krenuo na terapiju hormonima, zatim je prošao mastektomiju, a 2012. godine je prošao operaciju promjene spola. No, operacija nije uspjela.

"Bio sam spreman slaviti svoje novo rođenje. Kada sam se pogledao u ogledalo ostao sam prestravljen. Moje grudi nisu u bile u skladu s očekivanjima, nisu bile muške, a tijelo je odbacivalo penis. Ne želim biti dječak u muškom tijelu, a još manje želim biti čudovište", kazao je u intervjuu Verhelst.

Verhelst je objasnio kako ovaj svijet želi napustiti 'zbog nepodnošljive psihičke boli koju osjeća', a liječnik koji mu je dao smrtonosnu injekciju, dr. Wim Distelmans, je kazao da je ovaj slučaj zadovoljavao sve zakonske uvjete za izvršenje eutanazije.

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!