Podržite nas!

Šuica: Dogodila se tehnička pogreška

23.10.2013 8:30

Sa službene e-mail adrese Dubravke Šuice dobili smo objašnjenje njenog glasovanja o izvještaju Edite Estrella kojega u nastavku prenosimo u cijelosti.

U priopćenju gospođa Šuica objašnjava kako je došlo do tehničke greške prilikom glasovanja što možemo prihvatiti i razumjeti. Međutim, ovo bi morala biti ozbiljna opomena SVIM našim EU parlamentarcima da svoja, za naše prilike izuzetno visoka primanja, iskoriste na način da urede svoje privatne živote tako da se mogu u potpunosti posvetiti dužnosti koja im je povjerena. Za ovakve greške, iako se mogu svakome dogoditi, jednostavno nema prostora. Na sjednicama tijela EU parlamenta odlučuje se o prevažnim stvarima koje često puta doslovce odlučuju o životu ili smrti. Ovoga puta se radi o životima nerođenje djece, a sljedeći puta će možda biti riječ o eutanaziji, smrtnoj kazni ili bilo kojoj drugoj temi - političkoj, gospodarskoj ili moralnoj.

Stoga pozivamo SVE naše EU parlamentarce, sadašnje i buduće, da sa svom pažnjom i odgovornošću predstavljaju i zastupaju stavove i interese većine građana Hrvatske bez obzira na dnevne političke interese ili stranačku pripadnost. Sada, kada je Hrvatska punopravna članica EU, ona ima pravo i obavezu predstavljati upravo one stavove koji počivaju na temeljima kršćanskih načela i hrvatske kulturne tradicije. Jer naša 2% utjecaja u EU mogu i moraju činiti razliku.


Priopćenje: U nastavku prilažemo pojašnjenje glasovanja Dubravka Šuice o izvještaju Edite Estrela o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i pravima 

"Poštovani,

u medijima se navodi se da sam ja glasovala za izvještaj Edite Estrela koji je u sebi sadržavao poziv da se pobačaj proglasi ljudskim pravom. Istina je da se doista dogodila tehnička pogreška kojom je moj glas zabilježen kao takav, međutim ja sam promptno reagirala kod tehničkih službi Europskog parlamenta da moj glas promijene. Ta mogućnost u Europskom parlamentu postoji i izmjena se evidentira premda ne utječe na ishod glasovanja.

Jedinstveni stav hrvatske delegacije u Europskoj pučkoj stranci bio je da se zaštiti pravo na priziv savjesti i odbije Estrela izvještaj i ja sam kao voditeljica delegacije sudjelovala u formulaciji tog stava.

S poštovanjem,

Dubravka Šuica"