Podržite nas!

Sumrak civilizacije: pedofilu poništena kazna jer se radi o ljubavi

20.12.2013 14:25

„Ljubav za sve, ljubav za sve, nek samo ljubav vodi nas…. „ simpatično su pjevale hrvatske zvjezdice uz lezbijski zbor LeZbor iz Rijeke u kampanji PROTIV braka kao zajednice žene i muškarca. Ništa loše samo po sebi u tome. Samo bi trebale znati da se tom parolom s jednakim entuzijazmom koriste i pedofili. Italiju, a i svjetske medije, ovih dana potresa šokantna priča o vezi između 60-godišnjaka i 11-godišnjakinje. Nakon ogromnog truda koji je uložila policija općine Catanzaro da starog pedofila privede pred lice pravde, prvotno dosuđena petogodišnja zatvorska kazna poništena je na Vrhovnom sudu uz objašnjenje da se radi o ljubavi, a ne o sekusalnom iskorištavanju.

Theo Sandfort i drugi akademski promicatelji pedofilije vjerojatno su tog dana otvarali boce sa šampanjcem. Desetljećima su izrađivali neuvjerljive studije u kojima su pokušavali dokazati da spolni odnosi sa odraslim osobama djeci nimalo ne škode ukoliko nisu prisilni i sada su napokon na pladnju dobili sudski presedan. Uz ovogodišnji pokušaj Američkog udruženja psihijatara da u najnovijem izdanju Priručnika za diferencijalno dijagnosticiranje pedofiliju proglasi seksualnom orijentacijom, ovo je civilizacijski poraz, odnosno sumrak zapadne civilizacije i jedino se treba nadati da će ponovljeni postupak biti u nadležnosti puno odgovornijih i razumnijih ljudi od sudaca Vrhovnog suda u Italiji.

 

SLUČAJ

On ima 60, ona 11 godina: za Kasacioni sud radi se o ljubavi 

Poništena osuđujuća presuda zaposleniku općine Catanzaro

Odluka Vrhovnog suda zasigurno će izazvati brojne rasprave. Par je uhvaćen na djelu u jednoj manjoj vili u općini Catanzaro i muškarac je nakon sudskog procesa osuđen na pet godina zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnice. Sada je donesena odluka za revizijom slučaja nakon uzimanja u obzir olakotnih okolnosti o postojanju ljubavnog odnosa

Piše: STEFANIA PAPALEO

CATANZARO – On ima 60, ona 11 godina. On je zaposlenik Službe za socijalnu skrb općine Catanzaro, ona je djevojčica iz siromašne obitelji. Mama ju je prepustila njemu na brigu. I on ju je uzeo u naručje. Ali kada su policajci provalili u malu vilu na moru njegove su je ruke čvrsto grlile pod plahtama velikog kreveta. Oboje su bili goli. Ali i zaljubljeni, pišu ovih dana suci Kasacionog suda koji, u tekstu presude, o kojoj će se nadaleko raspravljati, izdvajaju olakotne okolnosti u tome što je žrtva okrivljeniku izlazila u susret u konzumaciji seksualnih odnosa. 

Tako je dva put osuđujuća presuda na pet godina zatvora Pietru Lambertiju poništena i vraćena u postupak od strane Žalbenog suda u Catanzaru koji je zatražio novi postupak. Koji će krenuti upravo odatle, od te male vile koja je pretvorena u ložnicu zabranjene ljubavi. Koja se sastojala od telefonskih poziva i sastanaka u bilo koje vrijeme. 

„Ali ti me voliš“, pitala ga je zaljubljeno maloljetnica. A on, uzalud ju je pokušavao zaustaviti, da bi se nakon toga prepustio erotskim porukama. Dok ga strah od trudnoće nije natjerao da posustane. I udvaranje je zamijenio strahom. Toliko se može zaključiti iz nekih od stotinu prisluškivanih razgovora koje je prikupila policija. 

Ona bi ga nazvala kada bi bila sam kod kuće, a on bi joj uzvraćao poziv s mobitela, osim vikendima. „Nemoj me zvati subotom i nedjeljom jer sam s obitelji“, upozoravao ju je. I ona bi poslušala. Na isti način na koji ga je poslušala tog sunčanog jutra 22. lipnja prije tri godine, kada je obukla suknju kako bi se „našla“ s njim u autu jer bi povratak u vilu Roccelletta bio previše riskantan, rekao joj je „njezin čovjek“ koji je već neko vrijeme osjećao da ga prati pogled majke jedanaestogodišnjakinje, te je stalno počeo ponavljati maloljetnici da nikome ne smije ni o njima ni o vili Roccelletta progovoriti ni riječi „jer se radi o tajni koju moramo čuvati do groba ». Međutim, tajna se na kraju otkrila. I Lamberto je pao u policijsku mrežu. Policajci su ga najprije prisluškivali, potom slijedili kad su saznali za sastanak s maloljetnicom, da bi ga na kraju uhvatili na djelu. 

 

Objavljeno: 7. prosinca, 2013.

Izvor:

http://www.ilquotidianodellacalabria.it/news/cronache/720148/Lui-60-anni-e-lei-11.html

 

Mislite li da je ovo važna tema? Podržite nas na Facebooku ili na jedan od načina navedenih ovdje.