Podržite nas!

Tijelo Kristovo oskvrnjeno na izložbi kojom se slavi pederastija

24.11.2015 15:55

Gradske vlasti Pamplone u Španjolskoj dozvolile su i sudjelovale u organizaciji sotonističkog djela oskrvnuća posvećenih hostija u prostoru u vlasništvu grada. „Umjetnička“ izložba prikazuje čak i fotografije na kojima se vidi kako navodni umjetnik krade hostije prilikom Svete pričesti. Odgovor na ovo zlodjelo ne može biti mržnja već samo još veća ljubav prema euharistijskom Isusu i pružanje zadovoljštine pred Presvetim na ovu nakanu. Iz članka kojeg prenosimo nije vidljivo postoji li komentar crkvenih vlasti u Španjolskoj. Radi se o jednom od najbrutalnijih napada na katolike u Europi u posljednjih nekoliko godina.

 


Više od 200 posvećenih hostija ukradeno, oskvrnjeno i izloženo na umjetničkoj izložbi u Španjolskoj

 

Objava: 23. studeni, 2015.

Kritičari gradskog vijeća Pamplone u Španjolskoj tvrde da je vijeće namjerno napalo katolike i prekršilo španjolski zakon dopustivši da se prostor u vlasništvu grada upotrijebi za svetogrdnu umjetničku izložbu na kojoj je izloženo više od 240 ukradenih posvećenih hostija.

Španjolski umjetnik Abel Azcona ukrao je više od 240 posvećenih hostija pretvarajući se da prima Svetu pričest za vrijeme mise. Zatim je hostije položio na tlo i pomoću njih ispisao riječ „Pederastija“ na španjolskom. 

Fotografije krađe hostija i njihovo polaganje na tlo prikazane su u umjetničkoj galeriji u Pamploni.Gradskim vijećem Pamplone upravlja baskijska separatistička koalicija Bildu.

Društvo kršćanskih odvjetnika podnijelo je tužbu protiv Abela Azcone radi kršenja španjolskog zakona. Navode kako gradsko vijeće mora do četvrtka maknuti izložbu ili će i protiv njih biti podnesena tužba.

Izložbu pod nazivom „Sahranjeni“ predstavila je Maider Beloki, vijećnica iz gradskog Odjela za kulturu. Hostije su bile izložene sve dok ih jedan građanin nije uklonio s izložbe.

Polonia Catellanos, glasnogovornica Društva kršćanskih odvjetnika, za CNA je izjavila da je društvo podnijelo tužbu protiv autora izložbe zbog „vrijeđanja vjerskih osjećaja i svetogrđa“.Ta su djela protuzakonita temeljem članaka 524. i 525. španjolskog Kaznenog zakona.

„Također smo Gradskom vijeću Pamplone dali rok da do četvrtka zatvori izložbu. Ukoliko to ne učine, proširit ćemo tužbu optužbama za suučesništvo i suradnju u zlodjelu,” navodi Polonia Castellanos.

Glasnogovornica Društva kršćanskih odvjetnika naglasila je začuđenost članova njihove udruge sudjelovanjem gradskog vijeća u takvom svetogrđu. 

 „Ne znam zašto bi gradsko vijeće, bez obzira na političku opredjeljenost, dozvolilo nešto što je očito kršenje zakona,” rekla je Castellanos.

„U načelu, tijela javne vlasti, kao što je gradsko vijeće, dužni su osiguravati da se zločini ovakve vrste ne čine, umjesto da pomažu u činjenju zlodjela. Kazneni zakon vrijedi za sve jednako i ako do četvrtka ne maknu izložbu, odgovarat će pred zakonom,” navodi glasnogovornica.

Ukoliko se ispostavi da Abel Ascona već ima kriminalni dosje, povrh novčane kazne prijeti mu i zatvorska kazna.

Organizacija Maslibres.org planirala je za 23. studeni navečer demonstracije  pred gradskim vijećem Pamplone zbog korištenja prostora u vlasništvu grada za održavanje izložbe.

„Dopuštanje da se koristi gradski prostor čije održavanje plaćaju svojim novcem svi građani glavnog grada provincije čini gradsku upravu suučesnikom u nečemu što se može nazvati do sada najvećim napadom na katolike u posljednjih nekoliko godina,” rekao je Miguel Vidal, glasnogovornik organizacije Maslibres.org.

Organizacija MasLibres.org nazvala je izložbu fotografija „sramotnim napadom usmjerenim protiv naših sloboda kao i egzibicijom koja odražava moralno i kreativno siromaštvo navodnog umjetnika.”

Od ponedjeljka navečer preko 75.000 ljudi potpisalo je peticiju na platformi Change.org kojom se od gradskog vijeća Pamplone traži da odmah u potpunosti uklone izložbu.

Izvor: CNA

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!