Podržite nas!

Treća video snimka o PP-u: Stravično sortiranje organa abortirane djece

29.07.2015 14:16

Treća video snimka o prodaji dijelova tijela abortiranih beba unutar Planned Parenthooda je uistinu uznemirujuća jer prikazuje zaposlenike Planned Parenthooda iz Colorada kako seciraju abortirano dijete staro 11 tjedana u pokušaju da odvoje organe i druge dijelove tijela koji imaju prodajnu vrijednost. Snimljena je na osnovu svjedočanstva žene, bivše zaposlenice Planned Parenthooda, koja je 6 mjeseci imala zadatak raditi odabir trudnica koje dolaze u kliniku na abortus a zadovoljavaju kriterije za prikupljanje i prodaju fetalnog tkiva nakon abortusa. Sada ona razotkriva profitom motiviranu nabavu i prodaju fetalnog tkiva te organizacije, a snimka također sadrži nova priznanja visoko pozicioniranih čelnika Planned Parenthooda te uvid u nezakonitu strukturu cijena dijelova tijela abortiranih beba. Upozoravamo da će sadržaj snimke mnogi čitatelji smatrati uznemirujućim i potresnim.


Holly O'Donnell, licencirana medicinska tehničarka za vađenje uzoraka krvi, ne sumnjajući ništa prijavila se krajem 2012. na oglas za posao „tehničarke u nabavi“ biotehnološke start-up kompanije StemExpress. Nije znala da se radi o tvrtki koja je usko povezana s Planned Parenthoodom i koja obilato nagrađuje Planned Parenthood novčanim nagradama. „Mislila sam da ću samo vaditi krv, a ne da ću zapravo nabavljati tkivo iz abortiranih fetusa“, rekla je Holly O'Donnell koja se onesvijestila prvog dana na poslu u jednoj od klinika Planned Parenthooda kada su od nje tražili da secira netom abortirani fetus. Sve je to bio dio njezinog probnog rada i obuke o čemu nije bilo ni riječi prilikom razgovora za posao. Onesvijestila se kada je pincetom iz vaginalnog tkiva koje je ležalo u posudi izvukla nogicu abortiranog fetusa.

„Što god smo mi mogli nabaviti za StemExpress, Planned Parenthood bi dobivao određenu proviziju. Glavna medicinska sestra uvijek je nadgledala naš rad i da li smo uspješno izvukli uzorke tkiva. Nitko od nas nije bio motiviran za to, ali glavna sestra jest jer ona je bila dobro upućena u to da Planned Parenthood dobiva financijsku nagradu za taj posao”, govori Holly O'Donnell u video snimci. „Organi koji su više traženi ili bolje očuvani postizali bi bolju cijenu. Ukoliko uspijete iz abortirane mase izvući netaknut mozak ili srce, to se svakako bolje plaćalo negoli samo izdvajanje pupčane vrpce.“

Snimka također prikazuje potpredsjednicu i medicinsku ravnateljicu klinike Planned Parenthooda Rocky Mountains (PPRM) u Denveru, Kolorado, doktoricu Savitu Ginde. PPRM je jedna od najvećih i najbogatijih podružnica Planned Parenthooda koja upravlja klinikama u Koloradu, New Mexicu, Wyomingu i Nevadi. Snimka prikazuje doktoricu Ginde unutar laboratorija kliničke patologije u jednoj od klinika Planned Parenthooda gdje se dopremaju fetusi nedugo nakon abortusa. Dr. Ginde u razgovoru sa zaposlenicima zaključuje kako se plaćanje po organu koji se dobiva iz fetusa financijski najviše isplati organizaciji Planned Parenthood: „Mislim kako plaćanje po komadu funkcionira bolje jer tako možemo odmah vidjeti koliko na njemu možemo zaraditi.”

„Jesu li ovo očuvani bubrezi? Jer ako to nekome treba....“, pita Dr. Ginde jednog iskusnog zaposlenika Planned Parenthooda koji secira tijelo abortiranog fetusa starog 11 i pol tjedana. On joj odgovara potvrdno na što dr. Ginde dodaje kako joj se i činilo da je to „dobra stvar koja ide dalje (u prodaju, umjesto u klinički otpad, op. ur.)“.

Prodaja ili kupnja ljudskog fetalnog tkiva predstavlja težak zločin za koji je prema saveznim zakonima SAD-a predviđena maksimalna zatvorska kazna od 10 godina ili novčana kazna u iznosu od 500.000 američkih dolara (42 U.S.C. 289g-2).

Dr. Katherine Sheehan, počasna medicinska ravnateljica klinike Planned Parenthooda Pacific Southwest u San Diegu koja svoju dužnost obavlja i nakon umirovljenja, opisuje na video snimci dugogodišnji poslovni odnos svoje podružnice s tvrtkom Advanced Bioscience Resources, koja je posrednička tvrtka u trgovini i nabavi organa abortiranih fetusa još od 1989. godine: „Koristimo njihove usluge preko 10 godina, stvarno već dugo vremena, znate, samo ponovno produžimo ugovor. Oni rade prikupljanje organa na nivou vlada i takve stvari.”

„Prodaja dijelova tijela abortiranih beba je kriminalna i zastrašujuća stvarnost čija je praksa toliko raširena da postoje mnoge osobe koje su voljne o tome dati svoje svjedočanstvo iz prve ruke“, navodi David Daleiden, voditelj projekta razotkrivanja Planned Parenthooda za CMP – Centar za medicinski napredak. „Istraživačko novinarstvo CMP-a nastavlja se i dalje te ćemo i dalje pružati još više neospornih svjedočanstava iz prve ruke o trgovini organima abortiranih beba Planned Parenthooda koja je vođena isključivo profitom. Potrebno je smjesta obustaviti financiranje Planned Parenthoodu novcem poreznih obveznika dok Kongres i državni organi ne utvrde sve razmjere kršenja zakona od strane te organizacije.“

Osobe upletene u ovaj biznis trgovine organima zarađuju sav novac na nesreći siromašnih američkih djevojaka koje dolaze u klinike napraviti abortus, tvrdi Holly O'Donnell.

 Mislite li da je ovo važna tema? Podržite nas na Facebooku ili na jedan od načina navedenih ovdje.