Podržite nas!

Udruge nemaju što tražiti u školama?

03.03.2013 07:00

Da ministar Jovanović silom provodi svoju volju - odavno je svima jasno. Ali da postoje neke udruge koje sukladno ministrovoj volji promoviraju svoje ciljeve, dok je drugim udrugama to zabranjeno - to je široj javnosti manje poznato. A upravo se to događa niz godina pa tako i ove. Prema, iz davnih dana poznatom principu podobnosti, neke udruge imaju pristup u škole, a neke nemaju. One koje dobivaju "ulaznicu" za škole, gle čuda, zastupaju i provode rodnu ideologiju.

U sljedećem članku pročitajte koje udruge smo pronašli u školama diljem Hrvatske i što one u tim školama rade?


Jovanovićeva fasciniranost s moći

Ministar Željko Jovanović izjavio je u jeku diskreditiranja protivnika ovakvog Zdravstvenog odgoja da "Crkva i udruge nemaju što tražiti u školama" (26.12.2012.). Na taj je način mišljenje jednog dijela javnosti okarakterizirano kao nepoželjno u školi. Naime, prema Željku Jovanoviću, odgojno-obrazovnu politiku definira i provodi isključivo država s resornim ministrom na čelu. Kao što smo mogli čuti, neki članovi Povjerenstva za izradu Kurikuluma ZO (Kuzman, Štulhofer) su izjavili da Kurikulum nije bio spreman za provedbu u školskoj godini 2012/2013. No, bez obzira na te i druge manjkavosti, resorni ministar je odlučio da će se Kurikulum ipak provesti.

Dakle, ne radi se čak ni o obrazovnoj politici države (koja ima svoje standarde), o znanstvenosti, spolnim bolestima, pretilosti... – radi se isključivo o volji ministra Jovanovića, o njegovoj fascinaciji moći i korištenju države kao instrumenta za provedbu vlastitih ciljeva (koji god oni bili), što je direktan udar na demokraciju. Fascinacija moći je tolika da ministar nije bio u stanju donijeti odluku o uvođenju Kurikuluma u škole na pravno ispravan način, a baštinjena je iz komunističkih vremena. U tom ideološkom sustavu nisu bitni znanost, drugačije mišljenje, stav 30% ili 85% građana, javna rasprava, vjerska uvjerenja, ustavni poredak, propisi, moral, tradicija – ne, bitno je da se sprovede Revolucija, odnosno danas ZO, koji "predstavlja ostvarenje (...) programa pobjedničke Koalicije".

Sve ostalo, od države do znanosti, kako smo vidjeli posljednjih mjeseci, je podređeno realizaciji toga programa. Zato je otvoren prostor svima onima koji se žele dodvoriti volji ministra, kako su to učinili ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje i pravobraniteljica za djecu, ali i neke liberalne udruge. Drugim riječima: ako ste u skladu s voljom resornog ministra, za vas ima mjesta u školama!

 

Spolna revolucija

Uskoro ćemo detaljnije izvijestiti o sprezi pojedinih državnih institucija i udruga na promicanju rodne ideologije u svim sferama hrvatskog društva (ekonomija, lokalna samouprava, školstvo, sudstvo, policija, tržište rada...), na način da se zaista radi o novoj revoluciji. Za sada je dovoljno spomenuti da se u brojnim školskim kurikulumima 2012./2013, neovisno o Jovanovićevom ZO, mogu vidjeti i spolna edukacija i rodna ideologija u sklopu preventivnih programa i školskih projekata i aktivnosti.

Također, suprotno tvrdnjama o "udruge nemaju što tražiti u školama", neke udruge provode u srednjim školama seksualnu edukaciju i rodnu ideologiju (kako prethodnih, tako i ove godine!). Primjerice, udruga Hrvatski centar za društvena istraživanja (HCDI) provodi projekt "Želim znati odgovorno voljeti" u 4 od 5 srednjih škola Ličko-senjske županije, također na bazi "spolno/rodne ravnopravnosti" i "odgovornog spolnog ponašanja".

 

Koje su udruge "podobne"?

Nadalje, udruga prezentira i reklamira svoj rad na stručnim skupovima AZOO-a. Zaista nemamo ništa protiv da udruge kao takve doprinose općem dobru i obrazovnom sustavu, ali pitamo se kako to da neke udruge koje zagovaraju ideologiju protivnu čovjeku, tj. podjelu čovjeka na spol i rod, smiju prezentirati svoj program na stručnim skupovima državnih institucija, a druge, vrijednosno bliske većini roditelja, "nemaju što tražiti u školama"? Osim spomenutog HCDI, još i udruge "Izvor", "CESI", (str. 27-29.) "Status M" (str. 38.), "Zora" (str. 32.) i "Pro-repro" (str. 80-81.), također provode sadržaje koji nalaze svoj ekvivalent u ovakvom ZO.

Štoviše, u školskom kurikulumu 2012/2013. srednje škole Valpovo na str. 120. piše da će u državni "zdravstveni odgoj biti uključeni i svi sadržaji preventivnog projekta – Inicijativa mladića". Radi se o projektu udruge "Status M", s ciljem resocijalizacije mladića devijantnog ponašanja (13-19 godina starosti), tj. o programu koji je utemeljen na rodnoj ideologiji (Vidi prvu radionicu "Što je rod?", str.38: (kliknuti na M-manal-HRV)).

Sadržaji ove inicijative su objavljeni u službenom priručniku "Program M: M priručnik" (Vidi prvu radionicu "Što je rod?", str.38: (kliknuti na M-manal-HRV))., gdje se primjerice nalazi radionica "erotsko tijelo" (str. 118-121.), ovako opisana: "Razmisliti na koji način muškarci i žene doživljavaju seksualnu želju, uzbuđenje i orgazam te različite poruke koje dobivaju o seksualnosti i erotici od društva." "Objasnite da svaki sudionik treba izraditi kolaž o tome što izaziva seksualnu želju kod muškaraca koristeći slike, riječi i drugi sadržaj izrezan iz časopisa i novina. (...) NAPOMENA: Ukoliko se u grupi nalaze i muškarci i žene, zamolite muškarce da izrade kolaž o tome što izaziva seksualnu želju kod žena, a žene suprotno." Inicijativa mladića je već dugo godina prisutna u hrvatskom obrazovnom sustavu i poticana od MZOS i AZOO-a, tako da se organiziraju i stručni skupovi za nastavnike.

 

Preoblikovanje društva

Postavlja se pitanje, zašto se zloupotrebljavaju državne institucije i daje prostor onim faktorima koji (svjesno ili ne) imaju za cilj preoblikovanje našeg društva na ideološkim temeljima (što ćemo detaljno objasniti u jednom od sljedećih članaka)? Odgovor tih udruga je naivne prirode: "Mi samo želimo pomoći, riječ je o znanosti." Naravno, nema ništa loše u pomoći kao takvoj, no rodna ideologija ne može biti odgovor (ni izgovor) na/za devijantno ponašanje mladih ili diskriminaciju među spolovima.

Nije dakle riječ o znanosti, nego o eksperimentiranju s dječjom psihom i dječjim životima, njihovom dijeljenju na spol i rod, guranjem mladih u prerane spolne odnose, kontracepciju i abortuse, kao da se radi o kakvom obrazovnom mesijanstvu (iza čega, ne zaboravimo, stoji velik novac). Nakon što je šteta na mnogim generacijama već napravljena, bit će potrebno mnogo truda da se svim legalnim sredstvima odlučno suzbije utjecaj koji su spomenute udruge ostvarile u hrvatskom obrazovnom sustavu.

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!