Podržite nas!

Ukinite konačno ovakav zdravstveni odgoj!

19.06.2015 11:50

Udruge Glas roditelja za djecu – GROZD i Vigilare pozivaju građane, posebice roditelje, da se odazovu njihovoj inicijativi kojom se od ministra Vedrana Mornara i MZOS-a traži ukidanje nestručnog i protuzakonitog koncepta zdravstvenog odgoja koji se još uvijek provodi u hrvatskim školama. Izvješćuju kako je do sada već 6.500 građana potpisalo pismo ministru Mornaru. Molimo vas da se pridružite ovoj inicijativi i širite ju među poznanicima jer idejni kreatori spolnog odgoja očito nisu zadovoljni provođenjem i učincima programa po školama te pokazuju uporna nastojanja da svoje projekte osnaže dodatnim programima za učenike (gostovanja dr. Dubravka Lepušića po školama, radionice lezbijske udruge LORI koje se također bez ikakve najave održavaju po školama i sl.) kao i edukacijom (čitaj: indoktrinacijom nastavnika). Nastavnici već javljaju kako su po stručnim skupovima izloženi pretežno ideološkoj indoktrinaciji na temu spolnog odgoja i građanskog odgoja.  

Šest i pol tisuća građana, uglavnom roditelja, potpisalo je do sada, na poticaj udruga Glas roditelja za djecu i Vigilare, pismo upućeno ministru znanosti, obrazovanja i sporta Vedranu Mornaru, priopćuju GROZD i Vigilare u svom priopćenju za medije.

U pismu od ministra Mornara roditelji traže da konačno ukine nestručan i protuzakonit koncept zdravstvenog odgoja koji se još uvijek provodi u hrvatskim školama i koji je i u praksi i u vanjskoj evaluaciji pokazao loše rezultate.

Nakon što je pred tri godine javnost bila zatečena i zgrožena nekim sadržajima tzv. „Jovanovićevog“ zdravstvenog odgoja, temeljite su analize (npr. GROZD-ova analiza) pokazale da iza tog programa stoje interesni lobiji. Nedavno je udruga Vigilare objavila nove spoznaje o povezanosti organizacije čiji dokument “Standardi spolnog odgoja” se nalazi na službenim stranicama MZOS-a i koji MZOS navodi kao temelj 4. modula zdravstvenog odgoja s pedofilskim lobijem i abortivnom industrijom.

Građani također zahtijevaju da Ministarstvo odredi i ujednači kriterije prema kojima pojedine organizacije, inicijative, civilne udruge ili pojedinci mogu provoditi svoje programe, projekte i predavanja u školama i dječjim vrtićima te provoditi edukaciju nastavnika. U Hrvatskoj se, naime, najmanje pedeset civilnih udruga i organizacija i to gotovo isključivo lijevo-liberalnog svjetonazora aktivno bavi edukacijom djece i mladih. Jedne od najaktivnijih u školama su CESI, Forum za slobodu odgoja, Domine, Korak po korak, B.a.B.e., LORI (Lezbijska udruga Rijeka), Ženska soba, Sunce – odgoj za ljubav i nenasilje te CAP program za vrtiće. Uz ujednačene kriterije bi i ostale udruge, a ne samo one koje promoviraju LGBT pokret i rodnu ideologiju imale ravnopravan pristup školama. Traže da se popis organizacija i njihovih projekata u školama transparentno objavljuje na stranicama Ministarstva, te da za sudjelovanje djece u njima bude obvezan informirani pristanak roditelja.

 

Link na pismo ministru Mornaru, kao i na opširnije objašnjenje zahtjeva građana nalazi se na naslovnici GROZD-a www.udruga-grozd.hr.

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!
 

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!