Podržite nas!

UN karipskoj delegatkinji: Nećete dobiti novčanu pomoć ako ne usvojite naš jezik o abortusu i homoseksualnosti

08.06.2015 09:05

Moćni su režimi uvijek nametali svoj jezik s ciljem porobljavanja nacija i nametanja svojih ideologija. Imperijalizam doista i dalje traje u nekim svojim oblicima iako je službeno osuđen od strane zapadnog svijeta. Posebice se to odnosi na sve snažniji kulturalni imperijalizam kojim se sustavno siromašnim zemljama nameću ekstremno liberalni zapadnjački stavovi o abortusu, kontracepciji i homoseksualnosti. Sve češće se to otvoreno uvjetuje uskraćivanjem financijske pomoći. Vidjeli smo svu bešćutnost kulturalnog imperijalizma u slučaju Ugande, Gambije i Nigerije. U Nigeriji je čak i pomoć u borbi protiv Boko Harama uvjetovana ucjenama u vezi prihvaćanja zapadnjačkih vrijednosti o abortusu, kontracepciji i homoseksualnosti (istospolnom braku). Smijenjena izaslanica zajednice zemalja u Karipskom moru Sarah Flood-Beaubrun ispričala je medijima kako zemlje koje bi trebale biti suverene, a to zapravo nisu zbog svog siromaštva, smjenjuju svoje nepoćudne delegate tradicionalnog svjetonazora pri UN-u po nalogu UN-ovih agencija. Tako se UN kao predstavničko tijelo zemalja članica sve više pretvara u moćno ideološko oružje neke nevidljive svjetske nadvlade....


Bivša izaslanica Svete Lucije, otočne države u Karipskom moru: UNAIDS je prijetio uskraćivanjem pomoći ako se usprotivimo novom govoru o abortusu i homoseksualnosti u dokumentu.

Autor: Pete Baklinski

Objava: 27. svibnja, 2015.

Rim, 27. svibnja 2015. (LifeSiteNews.com) – Bivša izaslanica Svete Lucije pri UN-u u ekskluzivnom je razgovoru za LifeSiteNews otkrila kako je tu malu suverenu naciju 2011. godine ova moćna međunarodna organizacija prisiljavala da u političku deklaraciju o HIV-u/AIDS-u unese izjave o homoseksualnosti i abortusu prijeteći kako će u suprotnom uskratiti svu pomoć oboljelima od te smrtonosne bolesti.

„Prijetili su uskraćivanjem cjelokupne pomoći usmjerene borbi protiv AIDS-a ako ne prihvatimo taj rječnik u našem dokumentu“, izjavila je Sarah Flood-Beaubrun, bivša zamjenica stalnog predstavnika Svete Lucije pri UN-u od 2008. do 2011., u intervjuu koji je dala LifeSiteNews-u u Rimu za vrijeme održavanja Foruma za život.

„U pitanju su bili lijekovi. U pitanju je bilo sve što je trebalo pridonijeti suzbijanju epidemije HIV-a u karipskom području. Da nismo popustili i prihvatili pojmove na kojima su inzistirali, ne bismo dobili ni novčića'', rekla je.

UNAIDS-u ovo nije prvi put da zemljama diljem svijeta nasilno nameće ono što kritičari nazivaju protu-obiteljskom agendom, i to osobito u siromašnijim zemljama. Tako je 2006. godine UNAIDS osudio indijski zakon protiv homoseksualnosti kao ''puritanski'' te je zemlju poticao na legalizaciju homoseksualnosti u okviru programa prevencije AIDS-a.

Sarah Flood-Beaubrun, osnivačica Karipskog centra za obitelj i ljudska prava (Carifam), rekla je kako je kao glavni pregovarač Karipske zajednice (CARICOM) koja obuhvaća 15 zemalja imala zadatak predstavljati interese tih zemalja prilikom izradbe političke deklaracije o HIV-u/AIDS-u.

„Kao glavni pregovarač, predstavljala sam, razumije se, interese čitave Karipske zajednice.“, izjavila je.

U jednom trenutku, Karipska je zajednica odlučila iz nacrta dokumenta ukloniti dijelove o muškarcima koji imaju spolni odnos s muškarcima, seksualnim radnicima i „reproduktivnim pravima“ s obzirom da „nisu bili u skladu sa smjerom u kojem smo kao zajednica naroda željeli ići“, rekla je Sarah Flood-Beaubrun.

„UN-ova agnecija UNAIDS s tim naravno nije bila sretna“, izjavila je.

Samo nekoliko sati nakon izražavanja stava Karipske zajednice pred UN-om, Sarah Flood-Beaubrun je postala meta kampanje blaćenja koju su poticali neki visoko rangirani dužnosnici UN-a. Ambasadama, karipskim misijama i vladinim uredima u Svetoj Luciji poslan je e-mail u kojem se izaslanicu optuživalo da promiče vlastitu agendu.

U e-mail-u, u čiji je posjed došao LifeSiteNews, tako se navodi: „Upravo mi je iz New Yorka javljeno da predstavnica Svete Lucije pri UN-u u ovom trenutku djeluje kao pregovarač u ime CARICOM-a pri izradi nacrta političke deklaracije za skorašnji UN-ov sastanak na visokoj razini koji će se održati u New Yorku.“

Pismo se nastavlja sljedećim riječima: „To smatram vrlo zabrinjavajućim. Naime, dotična se predstavnica dosljedno borila protiv toga da se u političku deklaraciju uključe termini kojima bi se imenovalo neke ključne populacije, npr. izraz MSM (muškarci koji imaju spolne odnose s muškarcima), seksualni radnici ili korisnici droga. Ustrajno je podržavala konzervativne stavove Svete stolice i Egipta te se suprotstavljala svakom pitanju koje se tiče seksualnog i reproduktivnog zdravlja.“

Dalje se navodi: „S obzirom da su u fokusu projekta GFATM-a (Fonda za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije) upravo navedene ključne populacije, ne vidim kako bi CARICOM mogao podržati poziciju koja predstavlja osobne stavove predstavnice Svete Lucije.''

Sarah Flood-Baeubrun je za LifeSiteNews objasnila koliko su smiješne ove optužbe.

„Moram objasniti kako izgleda proces pregovaranja. Glavni pregovarač – u ovom slučaju ja – nikad u pregovorima ne sudjeluje sam. Tamo sam zajedno s predstavnicima svoje zemlje. Osoba smije iznositi stavove tek nakon rasprave s drugim izaslanicima iz Karipske zajednice. Prema tome, nisam iznijela niti jedan stav koji prethodno nije bio usuglašen.“

Sarah Flood-Beaubrun tvrdi da su drugi izaslanici Karipske zajednice – kad su čuli za kampanju blaćenja usmjerenu protiv nje – masovno stali u njenu obranu te su slali pisma potpore visokim dužnosnicima Svete Lucije.

„Želim istaknuti da je CCOM-va predstavnica, gđa Flood-Beaubrun, pregovore obavljala potpuno u skladu s mandatom koji je dobila od CARICOM-a“, napisala je u svom pismu Miriam A. Mac Intosh, tajnica stalne misije Surinama pri UN-u.

Međutim, UNAIDS-ovi dužnosnici otišli su korak dalje sastavši se u glavnom gradu Svete Lucije sa visokopozicioniranim  vladinim dužnosnicima kako bi se požalili na Sarah Flood-Beaubrun. Samo nekoliko dana kasnije izaslanicu su vlastiti zemljaci optužili za ''napad'' na UNAIDS i povredu ugleda dotične organizacije.

„Iako sam imala potporu svih izaslanika s kojima sam radila, moja je vlada odlučila da mi neće produžiti ugovor jer se UNAIDS potužio na mene“, izjavila je.

Nakon što je Sarah Flood-Beaubrun smijenjena, HIV/AIDS dokument je potpuno usklađen sa UNAIDS-ovim zahtjevima.

Sarah Flood-Beaubrun je kritizirala UN da prisiljava suverene zemlje članice na prihvaćanje ideologija koje su protivne njihovim moralnim vrijednostima.

„Radi se o vrlo ozbiljnoj stvari jer su zemlje članice suverene. UN-ove agencije odgovorne su zemljama članicama tj. zemlje članice su te koje govore UN-ovim agencijama što da rade. Ovdje smo imali suprotnu situaciju gdje je UN-ova agencija prijetila zemlji članici“, izjavila je.

Prevela: Martina Klarić

 

Izvor: LifeSiteNews

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!