Podržite nas!

Uvod u spolno neosjetljive škole

25.09.2013 8:30

Kalifornija je druga država u Americi u kojoj je došlo do ozakonjenja istospolnih brakova 2008. godine. I kao što se dogodilo s Massachusettsom, i u Kaliforniji su stvari nakon toga postajale sve čudnije. Novi zakon koji je nedavno šokirao javnost proizašao je iz kuhinje gay lobija a oslanja se na radikalna načela iz Yogyakarte odnosno na rodnu ideologiju koju je putem Zdravstvenog odgoja, a sada i Građanskog idgoja, ministar Jovanović nametnuo i u hrvatske škole.

Taj bi Kalifornijski zakon trebao dati “neograničeno pravo svakom učeniku koji pohađa državne obrazovne institucije, od vrtića do srednjih škola, da ima pristup svim spolno najosjetljivijim prostorijama škole ili vrtića poput kupaonica, tuš kabina i svlačionica, bez obzira na spol kojem pripada. Jedino što je potrebno u tu svrhu je da učenik tvrdi da njegov/njezin „rodni identitet“ pripada suprotnom spolu.” Zakonu je prethodio slučaj kalifornijske djevojčice čiji su roditelji tužili školu koju djevojčica pohađa pred Federalnim sudom zbog kršenja ljudskih prava jer škola nije dozvolila da se djevojčica u dobi od 14 godina tušira zajedno s dječacima nakon sata tjelesnog odgoja ili spava u spavaonicama s dečkima prilikom školskih izleta. Obamina administracija je preko Ministarstva pravosuđa izvršila pritisak nad školom i škola je morala udovoljiti zahtjevima djevojčice koja želi biti dječak. 


U tekstu koji prenosimo govori se o inicijativi koju su pokrenule konzervativne udruge u Kaliforniji kako bi putem referenduma spriječile da suludi zakon stupi na snagu. Očito su promjene koje u Kaliforniji uvodi gay lobi nakon ozakonjenja istospolnih brakova prevršile svaku mjeru čak i za tradicionalno liberalnu Kaliforniju te su se i ondje odlučili na narodni referendum.

Sve više se pokazuje točnom teza britanskog (ljevog!) kolumnista Brendana O'Neilla kako kampanja za legalizaciju istospolnih brakova nije ni u kojem aspektu slična svim masovnim pokretima za ljudska prava koji su se događali u povijesti već dijametralno suprotna jer ta borba nije pokrenuta od strane običnog čovjeka s ulice koji predstavlja mase već ju nasilno provode političke elite odnosno establishment. Pokreti koji stvarno poprimaju sve više masovni karakter događaju se upravo kao reakcija na nasilno nametanje neprirodne rodne ideologije i zakona koji ugrožavaju običnog čovjeka i njegovu obitelj. Narodne inicijative i pokreti konzervativnog karaktera događaju se u Francuskoj, Estoniji, Ilinoisu, Kaliforniji, a čini se da je svakako najuspješnija i bez premca inicijativa „U ime obitelji“ pokrenuta u Hrvatskoj  jer je u rekordnom vremenu uspjela prikupiti čak 750.000 potpisa, što se u mnogim državama čini kao nemoguć cilj. A sve je nekako počelo tako što su nastavnici u preporučenoj literaturi za 4. modul Zdravstvenog odgoja ministra Jovanovića pronašli uputu da bi djeca trebala biti slobodna izraziti se: 'Ja sam djevojčica s penisom ili ja sam dječak s vaginom', na što nas je odmah asocirao ovaj kalifornijski slučaj. Ministar Jovanović je preporučenu literaturu na kraju morao 'sakriti' u pričuvu za neka po njega povoljnija 'kalifornijska' vremena. Na građanima u Hrvatskoj je da na predstojećem referendumu odluče da li tako nešto uopće žele svojoj djeci.

 

Mislite li da bi trebalo dozvoliti dečkima da se tuširaju zajedno s curama u našim državnim školama? 

Nisam ni mislio da želite tako nešto.

Ali vjerovali ili ne, to je upravo ono što je zakonodavstvo savezne države Kalifornije odlučilo. Donijeli su novi zakon putem ozakonjenja Prijedloga zakona 1266 koji daje neograničeno pravo svakom učeniku koji pohađa državne obrazovne institucije, od vrtića do srednjih škola, da ima pristup svim spolno najosjetljivijim prostorijama škole ili vrtića poput kupaonica, tuš kabina i svlačionica, bez obzira na spol kojem pripada. Jedino što je potrebno u tu svrhu je da učenik tvrdi da njegov/njezin „rodni identitet“ pripada suprotnom spolu.

Možete li zamisliti kakva će zbrka i emocionalne traume nastati ukoliko se dozvoli da se ovaj zakon održi? Radi se o nevjerojatnoj invaziji na privatnost učenika. Zbog čega bi se sramežljiva 13-godišnja tinejđerica morala tuširati zajedno s potpuno razvijenim muškim tinejđerom? Zašto bi se dječak koji se tek razvija morao tuširati zajedno s agresivnom učenicom koja se razvila puno brže od ostatka svog razreda?

Odgovor je da uopće ne bi trebali.

Sve je to smiješno i čini se da potvrđuje stari klišeizirani vic da je Kalifornija zemlja čudaka i psihijatrijskih slučajeva.

Ali problem je u tome što zapravo ništa nije smiješno.

Homoseksualni aktivisti, u koje spada i grupa groteskno promašenog naziva Equality (Jednakost) California, sponzori su novog zakona kojeg su progurali kao dio svog plana da liše društvo svih zakona i pravila koji se baziraju na razlikama među spolovima. Našu djecu koriste kao oružje u kulturnom ratu koji vode.

Gay lobi i njihovi saveznici na ljevici postali su poluga koja se služi uvijek istim trikom. Pod krinkom spriječavanja „diskriminacije” i „nasilja” prema tzv. transrodnim učenicima nametnuli su ovaj loše zamišljen i još gore sastavljen zakon školskim ustanovama.  Međutim, kalifornijski zakon već zabranjuje nasilje i diskriminaciju prema transrodnim učenicima na osnovu seksualne orijentacije, roda, rodnog identiteta te izgleda i ponašanja koji nije u skladu sa spolom osobe.

Koliko puta ćemo još morati donositi zakone za suzbijanje diskriminacije? Na koliko još različitih načina moramo kriminalizirati nasilje? Diskriminacija i nasilje prema bilo kojem učeniku ili studentu, bilo da se radi o transrodnoj osobi ili ne, jest pogrešno. I već je zabranjeno, kratko i jasno.

 

Umjesto da spriječava nasilje, novi zakon je nasilan

Umjesto da spriječava nasilje, novi zakon je nasilan u svojoj biti. Njime se ugrožava privatnost i sigurnost naše djece i unučadi budući da ih se izlaže potencijalnim opasnostima unutar najosjetljivijih prostorija škole ili vrtića poput kupaonica, tuš kabina i svlačionica.

Ali imam i neke dobre vijesti. Ovaj put su stvarno pretjerali. I ovaj put mogu biti zaustavljeni.

Udruga ActRight udružila se s koalicijom roditelja, nastavnika i neprofitnim udrugama koje podržavaju obiteljske vrijednosti kako bi pokrenuli referendum kojim bi se zaustavio ovaj novi zakon o zajedničkim kupatilima. Koalicija Privacy For All Students (Privatnost za sve učenike) radi na tome da prikupi otprilike 505.000 (op.ur. Kalifornija ima oko 34 milijuna stanovnika, a Hrvatska 8 puta manje!) potpisa birača do početka studenog koliko je potrebno za održavanje referenduma. Ukoliko uspijemo prikupiti dovoljno potpisa, novi će se zakon obustaviti i neće stupiti na snagu dok birači ne odluče na referendumu da li ga žele zadržati ili ne.

A slijedi još jedna dobra vijest koja je objavljena tek nedavno: novi rezultati anketa pokazuju da su birači skloni tome da premoćnom većinom glasuju protiv novog zakona ukoliko im se ukaže prilika. Samo 35% kalifornijskih birača podržavaju novi zakon, dok mu se 51% protivi. Štoviše, oni koji su naročito zainteresirani za ovo pitanje u velikoj se većini (u omjeru od skoro 2 naprama 1) protive da ovakav zakon ikad stupi na snagu.

Želite li nam pomoći? Kao nacionalna klirinška kuća za konzerativni pokret, udruga ActRight djeluje s ciljem mobiliziranja konzervativnih građana za suprotstavljanje štetnim ljevičarskim politikama i legislativi pomoću kojih se ranjiva djeca izlažu suprotnom spolu u najdelikatnijim prostorijama državnih škola kao što su tuš kabine, svlačionice i WC-i.

Ukoliko prikupimo dovoljno potpisa za održavanje referenduma u Kaliforniji, automatski ćemo spriječiti da zakon o zajedničkim kupatilima stupi na snagu i zadati ozbiljan udarac ljevici koja ima ozbiljne namjere da društvo oslobodi svih spolnih razlika i spolnih uloga.

Ali u tome ne možemo uspjeti sami i stoga računamo na vašu pomoć. Potrebne su nam vaše donacije koje možete izvršiti odmah u korist fonda Zaštitimo djecu putem akcije udruge ActRight  kako bismo bili u mogućnosti odraditi svoj dio i postići da se referendum održi.

Ne samo što ćemo moći stopirati da zakon o zajedničkim kupatilima stupi na snagu već ćemo, jednom kada birači odbiju ovaj užasan zakon, biti u mogućnosti spriječiti ljevicu da nastavi s guranjem sličnih ideja u drugim saveznim državama.

Povijest djelovanja homoseksualnog lobija je takva da ako dobiju prolazak za svoje ideje u liberalnim državama poput Kalifornije, prenose ih dalje na usvajanje drugim liberalnim državama ili ih nameću odlukama sudaca. Ukoliko su uspješni u liberalnim državama, tada svoje loše ideje šire na druge savezne države i maltretiraju svoje protivnike na način da ih etiketiraju kao zatucane vjerske fanatike. Prečesto se ljudi koji pokažu dobru volju za suprotstavljanje prestraše i odustanu.

Imamo jedinstvenu priliku da postignemo veliku pobjedu za konzervativce u liberalnoj državi Kaliforniji. Ankete to jasno pokazuju: ukoliko prikupimo dovoljan broj potpisa za održavanje referenduma, možemo postići veliku pobjedu.

Hoćete li nam pomoći? Molimo vas da velikodušno potpomognete našu akciju Zaštitimo djecu putem akcije udruge ActRight .

Već sada na tisuće volontera marljivo rade dijeleći okolo peticije kako bi se prikupili potpisi za referendum. Ako živite u Kaliforniji, ovdje možete skinuti obrazac za popunjavanje peticije . Molimo vas da ju ispunite i pošaljete što je prije moguće.

I premda je zalaganje volontera iznimno važno i presudno, niti jedan referendum u Kaliforniji nije se uspio održati samo zahvaljujući njima. To je zbog toga što je vremenski rok za prikupljanje potpisa prekratak, samo 90 dana (op.ur. u Hrvatskoj je 15 dana!). Upravo zato je potrebno potpise koje prikupljaju volonteri upotpuniti s cirkulirajućim peticijama koje bi trebale apsorbirati dodatne potpise koje je potrebno prikupiti kako bi se da bi se raspisao referendum.

Nevjerojatno je koliko je ovaj novi zakon loše zamišljen i sastavljen te koliko je pun grešaka. Radi se o zakonu koji je nedorađen, vođen jednakim pristupom za sve, bez ikakvih pravila, standarda ili smjernica, te je predodređen za sve vrste zlouporabe. Primjerice, u zakonu ne postoji odredba koja propisuje da se učenik mora prethodno izjasniti ili kod kuće ili u školi o tome da živi u drugom rodu. Ne postoji nikakva uloga roditelja, kao ni potrebna procjena liječnika ili drugog stručnjaka. Sve što učenik treba učiniti jest zatražiti svoje novo pravo tvrdeći da ima „rodni identitet“ suprotnog spola. Također ne postoje nikakve odredbe koje bi uravnotežile interese svih učenika, uključujući transrodne učenike. Zakon je toliko loše zamišljen jer isključuje sve druge opcije koje su manje nametljive kao što je to pristup rodno neutralnim svlačionicama ili dozvola učeniku da koristi prostorije predviđene za nastavno i drugo osoblje.

Ukoliko uspijemo zaustaviti ovaj zakon u Kaliforniji, a ankete pokazuju da je to moguće, moći ćemo ostatak zemlje poštediti problema oko ovog zakona.

Zamislite koliko bi naša zemlja bila drukčija da su, na primjer, građani Massachusettsa djelovali protiv ozakonjenja istospolnih brakova 2004. godine kada su još imali prilike? Nažalost, nisu uspjeli da se zakon povuče glasovanjem birača te je sada homoseksualni brak nametnut u desetak drugih saveznih država. I vidimo kakve su posljedice. Vjernici su marginalizirani, protiv njih se podnose tužbe, prisiljeni su plaćati novčane kazne i propadaju im poslovanja i obrti zbog toga što se zalažu za istinu o braku. Djecu se uči kako nemaju pravo na ljubav i majke i oca. Zakon dozvoljava da se djeca kupuju preko ugovora o surogat majčinstvu i doniranju sperme, a djeca začeta preko donora prisiljena su osjećati se sretnom zbog toga što im je uskraćeno pravo da znaju tko im je majka ili otac da bi se na taj način zadovoljile želje i interesi homoseksualnog para.

Tko zna koje bi sve posljedice mogle nastati zbog udovoljavanja zahtjevima svakog učenika koji tvrdi da živi u „rodnom identitetu“ suprotnog spola i sukladno tome želi pristup svlačionicama, tuš-kabinama i kupatilima suprotnog spola. Svakako će prve žrtve ovog zakona biti stidljivost i privatnost. Koliko dugo će trebati da dođe do zlostavljanja ili nečeg goreg?

Imamo jedinstvenu priliku da zaustavimo ovaj pokret prije negoli dobije uporište. Molimo vas da nam još danas pomognete.

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!