Podržite nas!

Večernjakov okrugli stol o ZO

23.01.2013 21:00

Okrugli stol Večernjeg lista održan u prošlu srijedu, 16. siječnja 2013. u dvorani Hrvatskog novinarskog društva dobio je izuzetno malo medijskog prostora na središnjim dnevnicima vodećih hrvatskih televizija. Pogledajte priložene snimke i vidjet ćete zašto su mediji željeli sakriti ovaj događaj.

Pod pritiskom argumenata iznesenih od strane Željke Markić. Tonćija Matulića i Petra Krešimira Hodžića, Štulhofer i Filipović mogli su samo replicirati svojim otrcanim floskulama koje su već zaista deplasirane.

Filipović kao "argument" za ZO iznosi stavove iz satiričkog članka o muško-ženskim stereotipima o čemu smo pisali u članku "Inkvizicija iz Jutanjeg". Njegova izjava kako još nije čuo niti jednog učenika koji se protivi ZO izazvala je pravu buru negodovanja među prisutnim srednjoškolcima koji nisu mogli istrpjeti još jednu njegovu laž.

Štulhoferu je na pitanje o nepostojećoj Deklaraciji o seksualnim pravima SZO (o čemu smo pisali u članku "Još jedan skandal u Kurikulumu") priskočila publika koja je njegovo izvrdavanje naprosto izviždala.

Na kraju je i profesorica Rudan stala na stranu protivnika ZO tvrdeći da je tradicionalni model spolnog odgoja u našoj sredini prihvatljiviji od nametnutog Jovanovićevog.

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!

Okrugli stol Večernjeg lista: "Kako je seksualni odgoj podijelio državu" na kojem su sudjelovali:
1. Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje
2. don.mr. Damir Stojić, studentski kapelan
3. Tonći Matulić, dekan KBF-a
4. prof. dr. Gordana Kuterovac Jagodić, psihologinja, Filozofski fakultet Zagreb
5. prof. Aleksandar Štulhofer, sociolog i jedan od autora Kurikuluma
6. dr. Željka Markić, predstavnica roditelja i dopredsjednica udruge GROZD
7. dr. Petar Krešimir Hodžić, voditelj ureda za obitelj i život HBK
8. prof. dr. Vlasta Rudan, psihijatar Medicinski fakultet Zagreb

Uprkos amaterskoj kvaliteti tona, isplati se pogledati.

 1. dio

 

2. dio

 

3. dio